Arapi

Arapi se slade bh. medom, korona pojačala domaću prodaju

BANJALUKA, SARAJEVO - U BiH su prošle godine uvezene 334 tone meda, dok je izvoz iznosio tek 23 tone. Ovo pokazuje da BiH nema ozbiljnu proizvodnju meda, ali kako kažu pčelari, domaći med ima izuzetan kvalitet po kojem bi trebalo da budemo poznati.

Imaju li arapske zemlje budućnost nakon nafte?

​Zemlje Persijskog zaliva koje su trenutno zavisne od nafte imaju budućnost izvan fosilnih goriva u industrijama poput zabave i ugostiteljstva, rekao je jedan od direktora investicijske firme Investcorp za CNBC.

Arapi će graditi rizort kod Ulcinja, vrijedan do milijardu evra

PODGORICA - U Ulcinj su ovih dana počeli da pristižu investitori zainteresovani za izgradnju projekta Mavrijan Luxury Resorts u okviru kojeg će na površini od oko 63 hektara biti izgrađena marina, tri luksuzna hotela i 105 vila, koji bi ukupno imali oko 5.000 kreveta.

Splasnuo entuzijazam arapskih investitora u Bosni i Hercegovini

Entuzijazam u pogledu arapskih investicija u Bosni i Hercegovini, koji je bio naročito izražen prije tri-četiri godine, snažno je splasnuo, a iz ovih zemalja dotok kapitala u posljednje dvije godine bio je u odnosu na očekivanja vrlo skroman, izvještava Indikator.ba.

Arapi kupuju tursku Denizbank, cijena neočekivano niska

Finansijska grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Emirates NBD" objavila je da će od ruske "Sberbanke" kupiti turski "Denizbank" .

Arapi u Hrvatskoj grade "Novi Zagreb" vrijedan pola milijarde evra

​Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi da gradi novi grad unutar Zagreba. I to na prostoru od 1,1 milion kvadrata između rijeke Save, Avenije V. Holjevca i Avenije Dubrovnik, a ukupna investicija projekta ne bi bila manja od 500 miliona evra, piše Jutarnji list.

Arapi žele da kupe Luku Bar

​Predstavnici kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), iza kojih stoji vladajuća kraljevska porodica Al Nahijan, doći će tokom ove sedmice u posjetu predstavnicima Vlade Crne Gore, a sve u vezi sa interesovanjem za privatizaciju Luke Bar, saznaju "Vijesti".

Arapi žele da kupuju crnogorski pasoše

PODGORICA - Kompanija "Henley & Partners" najavila je da će u oktobru s Vladom Crne Gore pokrenuti program sticanja državljanstva po osnovu ulaganja u Crnoj Gori za koji veliko interesovanje očekuju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Arapi napravili haos: Investirali u konkurenciju, akcije tonu

NJUJORK - Akcije kompanije Tesla pale su poslije vijesti da je suvereni imovinski fond Saudijske Arabije uložio milijardu dolara u konkurentsku kompaniju Lucid Motors.

Arapski turisti otkazuju rezervacije zbog izbjeglica

Bihaćki turistički radnici tvrde da im turisti iz bliskoistočnih zemalja naveliko otkazuju rezervacije - zbog izbeglica. A i građani očigledno počinju drugačije da gledaju na pridošlice. I kažu: "Prepustili smo im grad".

Najčitanije