Armija BiH

Mladi izviđači KS se postrojavali uz ratnu zastavu 105. motorizovane brigade Armije BiH

SARAJEVO - Oko 50 mladih izviđača sa područja Kantona Sarajevo postrojilo se tokom obilježavanja 25. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade bivše Armije BiH, a član Odreda izviđača Rakovica 9 preuzeo je ratnu zastavu ove brigade koju mu je predao Mustafa Rustemagić, predsjednik sekcije 105. motorizovane brigade.

Tužilaštvo BiH: Četvoricu bivših pripadnika Armije BiH treba proglasiti krivim

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je da četvorica bivših pripadnika Armije BiH budu proglašeni krivima za ratni zločin počinjen u Rogatici i Foči, dok njihova odbrana smatra da treba biti potvrđena oslobađajuća presuda.

'Zveckanje mitraljezom' uzburkalo duhove u Bosanskom Petrovcu

BOSANSKI PETROVAC - Moj mitraljez i njegovo zrno četnike će zaviti u crno, glase stihovi pjesme koja se prije nekoliko dana orila među bošnjačkom omladinom, dok je slavila Dan oslobođenja Bosanskog Petrovca.

Djeca uz ratne zastave Armije BiH pjevaju ratnohučkačke pjesme: Četnička će majka suze liti

PETROVAC - Ovih dana društvenom mrežom Facebook širi se video snimak koji prikazuje nekoliko dječaka koji nose ratne zastave Armije BiH i pjevaju ratnohučkačke pjesme.

Provjerava se fotografija sa zastavama Armije BiH u Doboju

DOBOJ - Dobojska policija saopštila je danas da provjerava navode o licima koja su kroz Doboj prošla sa istaknutom ratnom zastavom takozvane Armije BiH, što je okarakterisano kao izazivanje nacionalne i vjerske mržnje.

Doživotna robija za komandanta Armije RBiH u Italiji

RIM - Bivši komandant Trećeg bataljona 317. brigade Armije RBiH Hanefija Prijić osuđen je na doživotni zatvor u Italiji zbog ubistva italijanskih državljana 29. maja 1993. godine na planini Radovan kod Gornjeg Vakufa.

Najčitanije