Armin Lašet

Potencijalni nasljednik Angele Merkel imenovao predizborni tim

BERLIN - Armin Lašet, koji se nada da će naslijediti Angelu Merkel na poziciji njemačkog kancelara nakon izbora u ovom mjesecu, imenovao je tim poslanika iz svoje stranke koji bi mu pomogao u završnim fazama njegove predizborne kampanje.

Nasljednik Merkelove se smijao tokom obilaska poplavljenih područja, stiglo izvinjenje

BERLIN - Armin Lašet, jedan od glavnih kandidata za nasljednika kancelarke Angele Merkel, izvinio se njemačkoj javnosti nakon što ga je kamera uhvatila kako se tokom obilaska polavljenih područja smije u pozadini predsjednika Franka-Valtera Štajnmajera, koji se u tom trenutku obraćao javnosti.

Merkel: Držaću se po strani u vezi s kandidatom za kancelara

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel ne želi da se miješa u pitanje ko će biti kandidat CDU/CSU za budućeg kancelara.

CDU podržao kandidaturu Armina Lašeta za kancelara Njemačke

BERLIN - Izvršni odbor njemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) podržao je danas lidera te partije Armina Lašeta kao kandidata tog konzervativnog bloka za kancelara Njemačke na saveznim izborima u septembru, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane izvore iz stanke.

Svečani doček za Vučića u Diseldorfu

DIZELDORF - Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, doputovao je danas u Diseldorf, a svečani doček priredio mu je predsjednik vlade njemačke pokrajine Sjeverne Rajne Vestfalije Armin Lašet.

Najčitanije