Asistenti

Za personalne asistente mora biti para u budžetu

BANJALUKA - Ustavni sud RS je utvrdio da odredba Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju u vezi sa angažovanjem lica za podršku učenicima sa smetnjama u razvoju nije u saglasnosti sa Ustavom RS, pa će Ministarstvo prosvjete i kulture RS morati da izmijeni zakon, jer su takve odluke obavezujuće.

I kad nađu asistente, oni brzo odustanu jer su bijedno plaćeni

BANJALUKA - Sve je manje mladih ljudi zainteresovano da budu asistenti u nastavi učenicima sa smetnjama u razvoju, a sve je više ove djece, te je jedan roditelj tek iz 20. pokušaja uspio naći asistenta, kaže Mirjana Kojić, predsjednica Udruženja za pomoć licima s autizmom "Djeca svjetlosti" Banjaluka.

Fakulteti vape za još asistenata

BANJALUKA - Zapošljavanje novih asistenata na Univerzitetu u Banjaluci je počelo, ali je još daleko od realnih potreba fakulteta, kažu dekani i prodekani, kao i od broja od po 50 asistenata na dva javna univerziteta, koji su studenti u svojim zahtjevima iznosili.

Slijepi i slabovidi u Doboju ne mogu dobiti personalne asistente

DOBOJ - Nepostojanje reljefnih staza i zvučnih semafora razlozi su zbog kojih se slijepi i slabovidi u Doboju ne mogu sami kretati, potrebna im je pomoć personalnih asistenata, ali tu uslugu ne mogu ostvariti.

Najčitanije