Asteroid

Asteroid ubrzao, naučnici misle da je vanzemaljski objekat

Prvi poznati međuzvjezdani objekat koji putuje kroz naš Solarni sistem mogao bi da bude gigantsko vanzemaljsko solarno jedro poslato da traži znake života, pokazala je nova studija.

Japanske sonde došle do asteroida

Japanska agencija za istraživanje svemira saopštila je da su dva rovera "Minerva-II" sletela iz letjelice bez posade "Hayabusa2" na asteroid Rjugu.

Japanske sonde došle do asteroida

Japanska svemirska letjelica poslala je dva mala robota na asteroid u okviru istraživanja koje bi moglo da pomogne u znanju o poreklu Sunčevog sistema.

NASA upozorava: Opasan asteroid juri svemirom

Nacionalna vazduoplovna i svemirska agencija (NASA) uozorila je da se svemirom kreće asteroid velikih dimenzija nazvan "2016 NF23", koji se smatra potencijalno opasnim.

NASA: Potencijalno opasan asteroid juri svemirom

Nacionalna vazduoplovna i svemirska agencija (NASA) uozorila je da se svemirom kreće asteroid velikih dimenzija nazvan "2016 NF23", koji se smatra potencijalno opasnim.

Ogroman asteroid proletio "alarmantno blizu Zemlje"

Asteroid, koji prema procjenama stručnjaka ima nešto više od 45 metara u prečniku, prošao je "alarmantno blizu Zemlje", u nedjelju ujutro, samo nekoliko sati pošto su ga astronomi prvi put primijetili.

NASA: Ako "Beni" krene prema zemlji - nema spasa?

Čovječanstvo, možda, neće biti u stanju da odbrani Zemlju od ogromnog asteroida "Beni", velikog poput Empajer stejt bildinga, koji bi mogao udariti u planetu 2.135 ili 2.175 godine.

Ogroman asteroid će proći kraj Zemlje

Asteroid, veći i od Burdž Khalife, najviše građevine na Zemlji, kreće se prema našoj planeti, i prema predviđanjima naučnika pored nas će proći 4. februara na udaljenosti od oko 4,2 miliona kilometara.

Veliki asteroid proletjeće blizu Zemlje 4. Februara

Asteroid, veći od bilo kog dosad izgrađenog nebodera, kreće se prema Zemlji i, prema predviđanjima, pored naše planete će proći 4. februara na udaljenosti od oko 4,2 miliona kilometara.

Počela potraga za signalima na misterioznom asteroidu

Naučnici koji rade na projektu "Brejktru lisn" (Breakthrought Listen) počinju potragu za eventualnim znakovima vanzemaljske tehnologije na izduženom asteroidu, prvom tijelu koje je u Sunčev sistem stiglo iz sistema druge zvijezde.

Najčitanije