Asteroid

Ogroman asteroid proletio "alarmantno blizu Zemlje"

Asteroid, koji prema procjenama stručnjaka ima nešto više od 45 metara u prečniku, prošao je "alarmantno blizu Zemlje", u nedjelju ujutro, samo nekoliko sati pošto su ga astronomi prvi put primijetili.

NASA: Ako "Beni" krene prema zemlji - nema spasa?

Čovječanstvo, možda, neće biti u stanju da odbrani Zemlju od ogromnog asteroida "Beni", velikog poput Empajer stejt bildinga, koji bi mogao udariti u planetu 2.135 ili 2.175 godine.

Ogroman asteroid će proći kraj Zemlje

Asteroid, veći i od Burdž Khalife, najviše građevine na Zemlji, kreće se prema našoj planeti, i prema predviđanjima naučnika pored nas će proći 4. februara na udaljenosti od oko 4,2 miliona kilometara.

Veliki asteroid proletjeće blizu Zemlje 4. Februara

Asteroid, veći od bilo kog dosad izgrađenog nebodera, kreće se prema Zemlji i, prema predviđanjima, pored naše planete će proći 4. februara na udaljenosti od oko 4,2 miliona kilometara.

Počela potraga za signalima na misterioznom asteroidu

Naučnici koji rade na projektu "Brejktru lisn" (Breakthrought Listen) počinju potragu za eventualnim znakovima vanzemaljske tehnologije na izduženom asteroidu, prvom tijelu koje je u Sunčev sistem stiglo iz sistema druge zvijezde.

Pored Zemlje prolijeće "potencijalno opasan" asteroid

Potencijalno opasan veliki asteroid, širok pet kilometara, proletjeće pored Zemlje 16. decembra, navodi NASA.

Asteroid prolazi pored Zemlje bliže nego ikad za 40 godina?

Asteroid 3200 Faeton uskoro će proletjeti pored naše planete dovoljno blizu da ga Centar za manje planete Međunarodne unije astronoma okvalifikuje kao "potencijalno opasnog".

Da nije bilo udara asteroida, ne bi bilo ljudi

TOKIO - LJudi ne bi postojali na Zemlji da nije bilo udara asteroida prije 66 miliona godina na području današnjeg Meksika, koji je potpuno uništio dinosauruse, smatraju naučnici.

Novootkriveni asteroid zbunio naučnike

Astronomi iz cijelog svijeta bacili su se na proučavanje svemirskog objekta kakav do sada nisu bili u prilici da vide - asteroid ili kometa koja je stigla sa neke druge zvijezde.

Asteroid bi ipak mogao da udari u Zemlju?

Asteroid veličine kuće, koji je u petak prošao pored Zemlje na razdaljini od oko 42.000 kilometara, nije alarmirao naučnike NASA, jer nije smatran kao potencijalno opasan za našu planetu.

Najčitanije