Asteroid

Počela potraga za signalima na misterioznom asteroidu

Naučnici koji rade na projektu "Brejktru lisn" (Breakthrought Listen) počinju potragu za eventualnim znakovima vanzemaljske tehnologije na izduženom asteroidu, prvom tijelu koje je u Sunčev sistem stiglo iz sistema druge zvijezde.

Pored Zemlje prolijeće "potencijalno opasan" asteroid

Potencijalno opasan veliki asteroid, širok pet kilometara, proletjeće pored Zemlje 16. decembra, navodi NASA.

Asteroid prolazi pored Zemlje bliže nego ikad za 40 godina?

Asteroid 3200 Faeton uskoro će proletjeti pored naše planete dovoljno blizu da ga Centar za manje planete Međunarodne unije astronoma okvalifikuje kao "potencijalno opasnog".

Da nije bilo udara asteroida, ne bi bilo ljudi

TOKIO - LJudi ne bi postojali na Zemlji da nije bilo udara asteroida prije 66 miliona godina na području današnjeg Meksika, koji je potpuno uništio dinosauruse, smatraju naučnici.

Novootkriveni asteroid zbunio naučnike

Astronomi iz cijelog svijeta bacili su se na proučavanje svemirskog objekta kakav do sada nisu bili u prilici da vide - asteroid ili kometa koja je stigla sa neke druge zvijezde.

Asteroid bi ipak mogao da udari u Zemlju?

Asteroid veličine kuće, koji je u petak prošao pored Zemlje na razdaljini od oko 42.000 kilometara, nije alarmirao naučnike NASA, jer nije smatran kao potencijalno opasan za našu planetu.

Asteroid veličine kuće prošao pored Zemlje

Asteroid veličine kuće prošao je na udaljenosti od 42.000 kilometara od Zemlje u jutarnjim satima po srednjoevropskom vremenu, objavili su naučnici.

Veliki asteroid će proći pored Zemlje 1. septembra

U prošlosti su se brojni asteroidi približili Zemlji, ali nijedan od njih nije bio veličine kao Florens, koji će pored naše planete proći za nekoliko dana.

Približava se asteroid, šta ako u oktobru padne na Zemlju

Astronomi Evropske svemirske agencije (ESA) saopštili su da će asteroid 2012 TC4 veličine između 15 i 30 metara 12. oktobra ove godine proći na udaljenosti od oko 44.000 kilometara od Zemlje, navodi se na sajtu ESA.

Džinovski asteroid nas mimoišao za dlaku

Asteroid veličine Kipa slobode protutnjao je pored Zemlje na udaljenosti od samo 77.000 milja, a astronomi sve do četvrtka nisu imali pojma da on postoji, tri dana pošto je proletio pored nas.

Reklame

Najčitanije