Asteroid

Pet asteroida juri ka Zemlji, neki će da prođu već danas

Posljednjih sedmica NASA je upozorila na nekoliko potencijalno opasnih asteroida koji se približavaju Zemlji, ali ove nedjelje će ih biti čak pet, od toga će dva svaki čas proletjeti kraj naše planete.

NASA upozorava da se približava potencijalno opasan asteroid

VAŠINGTON - Asteroid, klasifikovan kao "potencijalno opasan" približiće se Zemlji 6. juna, saopštila je NASA.

Asteroid prošao pored Zemlje, sateliti ga nisu uočili

MOSKVA - Asteroid veličine kamiona prošao je iznenada pored Zemlje i bio je jedan od najbližih ikada zabilježenih u istoriji, međutim nijedan od satelita oko zemlje nije ga primjetio.

Ruski naučnici otkrili tajnu tunguske eksplozije u Sibiru

Ruski naučnici otkrili su tajnu tunguske eksplozije u Sibiru koja se dogodila 1908. godine. Nije bilo nikakvog pada meteorita na Zemlju, objasnili su istraživači časopisu "Monthly Notices of the Royal Astronomical Society". U pitanju je bio asteroid.

Zemlji se približava asteroid koji bi mogao biti opasan

Asteroid koji bi mogao biti opasan za Zemlju će se krajem aprila ove godine približiti Zemlji, saopšteno je na sajtu agencije NASA.

Otkriven najstariji krater na Zemlji

Naučnici u Australiji pronašli su najstariji krater na svijetu koji je napravio asteroid navodeći da bi on mogao da objasni kako je planeta izašla iz ledenog doba.

"Potencijalno opasan" asteroid proći će pored Zemlje

Naučnicima godinama upozoravaju na to da nije pitanje "hoće li", već "kad će" neki veliki asteroid udariti Zemlju i izazvati katastrofu.

Asteroid krije tajnu koju niko ne zna razriješiti

Zadnjih godinu dana svemirska letjelica američke svemirske agencije NASA OSIRIS-REx kruži oko povećeg asteroida Benu, koji u redovnim razmacima prolazi neugodno blizu Zemlji.

Veliki asteroid će u ponedjeljak proći pokraj Zemlje

Veliki asteroid pod nazivom 2019 VF1 će u ponedjeljak proći pokraj planete Zemlje brzinom 60 puta većom od one kojom se kreće prosječni putnički avion, prenosi RT.

Japanski svemirski brod krenuo prema Zemlji sa asteroida

Japanski svemirski brod "Hajabusa 2" krenuo je na jednogodišnje putovanje nazad prema Zemlji sa udaljenog asteroida poslije uspješne misije sakupljanja uzoraka i podataka koji bi mogli da daju uvid u porijeklo Sunčevog sistema.

Najčitanije