Asteroid

Naučnici: Asteroid će možda pogoditi Zemlju, ali nema mjesta panici

Ova godina svakako nije bila baš dobra. U stvari, većina ljudi bi je radije zaboravilo. Pandemija, nemiri, protesti, požari... Sada i asteroid ide prema nama, ali, srećom, nema mjesta panici.

NASA: Asteroid prolazi pored Zemlje 2. novembra

ATLANTA - Američka kosmička agencija NASA saopštila je da će 2. novembra pored planete Zemlje proći jedan asteroid.

NASA: Zemlji se približava asteroid veličine fudbalskog terena

Američka Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija (NASA) upozorila je da se Zemlji približava asteroid prečnika od 84 do 190 metara, što je veličina fudbalskog terena.

Djevojčice otkrile asteroid koji ide ka Zemlji

Dvije tinejdžerke iz Indije otkrile, su uz pomoć slika sa teleskopa Univerziteta na Havajima, asteroid koji ide ka Zemlji, saopštio je danas indijski institut za svemirsko obrazovanje.

Pet asteroida juri ka Zemlji, neki će da prođu već danas

Posljednjih sedmica NASA je upozorila na nekoliko potencijalno opasnih asteroida koji se približavaju Zemlji, ali ove nedjelje će ih biti čak pet, od toga će dva svaki čas proletjeti kraj naše planete.

NASA upozorava da se približava potencijalno opasan asteroid

VAŠINGTON - Asteroid, klasifikovan kao "potencijalno opasan" približiće se Zemlji 6. juna, saopštila je NASA.

Asteroid prošao pored Zemlje, sateliti ga nisu uočili

MOSKVA - Asteroid veličine kamiona prošao je iznenada pored Zemlje i bio je jedan od najbližih ikada zabilježenih u istoriji, međutim nijedan od satelita oko zemlje nije ga primjetio.

Ruski naučnici otkrili tajnu tunguske eksplozije u Sibiru

Ruski naučnici otkrili su tajnu tunguske eksplozije u Sibiru koja se dogodila 1908. godine. Nije bilo nikakvog pada meteorita na Zemlju, objasnili su istraživači časopisu "Monthly Notices of the Royal Astronomical Society". U pitanju je bio asteroid.

Zemlji se približava asteroid koji bi mogao biti opasan

Asteroid koji bi mogao biti opasan za Zemlju će se krajem aprila ove godine približiti Zemlji, saopšteno je na sajtu agencije NASA.

Otkriven najstariji krater na Zemlji

Naučnici u Australiji pronašli su najstariji krater na svijetu koji je napravio asteroid navodeći da bi on mogao da objasni kako je planeta izašla iz ledenog doba.

Najčitanije