Astronaut

"Najbolji kandidat za astronauta je ćelava osoba"

Ćelava osoba ima dobru šansu da postane astronaut, izjavio je član Ekspedicije 60/61 Međunarodne svemirske stanice (MŠ) Luka Parmitano na konferenciji za štampu uoči polijetanja.

Slavni astronaut: Glupo slati ljude na Mars

Astronaut, Bil Anders, jedan od prvih ljudi koji su letjeli oko Mjeseca, izjavio je kako je "glupo" planirati ljudske misije na Mars.

Prvi put u 50 godina kandidat odustao od obuke za astronauta

Prvi put poslije 50 godina, jedan astronaut na obuci napušta Nacionalnu vazduhoplovnu i svemirsku administraciju (NASA).

Prvi španski astronaut novi ministar nauke

MADRID - Vlada Španije imenovala je prvog španskog astronauta Pedra Dukea za ministra nauke, inovacija i univerziteta, javili su španski mediji.

Astronaut NASA hodao u svemiru, a plaši se visine

Dok je astronat NASA Džozef Akaba hodao u svemiru tokom nedavnog putovanja do Međunarodne kosmičke stanice, nije mu bilo svejedno, s obzirom na to da ima fobiju od visine.

Bivši astronaut NASA: Na Mars idemo zajedno, bez obzira na politiku

KOLORADO SPRINGS - Bivši astronaut NASA Ronald Sega tvrdi da će Amerikanci i Rusi zajedno ići na Mars.

Astronauti se vratili na Zemlju nakon pet mjeseci

Ruski astronaut Aleksander Mišurkin i američki Džo Akaba i Mark Vande vratili su se u srijedu na Zemlju nakon što su proveli više od pet mjeseci na Međunarodnoj svemirskoj stanici(ISS), objavila je NASA.

Preminuo prvi i jedini ukrajinski astronaut

Leonid Kadenjuk koji se smatra prvim i jedinim ukrajinskim astronautom od kako je ta zemlja proglasila nezavisnost, preminuo je 31. januara u Kijevu u 68. godini, saopštila je njegova porodica.

Japanski astronaut se izvinio zbog lažne vijesti

TOKIO - Japanski astronaut Norišige Kanai izvinio se danas sa Međunarodne svemirske stanice jer je rekao da je porastao za devet centimetara u svemiru i da brine da li će biti bezbjedan kada se bude vraćao na Zemlju.

Astronaut Škaplerov u posebnoj misiji

Nova posada od tri astronauta kreće 17. decembra na Međunarodnu svemirsku stanicu, a jedan od njih, Rus Anton Škaplerov, imaće posebnu misiju - moraće da se igra "žmurke".

Najčitanije