Astronauti

ESA se dosjetila: Mokraća astronauta za pravljenje betona na Mjesecu

Evropska agencija za svemir (ESA) kaže da bi mokraća astronauta mogla biti koristan sastojak za pravljenje betona kada se jednom bude gradila baza na Mjesecu.

Astronauti ispekli prve kolače u svemiru

HJUSTON - Astronauti Međunarodne svemirske stanice (MSS) ispekli su prve kolače u svemiru, ali je proces trajao znatno duže nego na Zemlji.

Astronauti u otvorenom svemiru mijenjaju baterije na MSS

Astronauti Kristina Koh i Džesika Majer trenutno mijenjaju baterije na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Astronauti sletjeli u Kazahstan

Američki i ruski astronaut i prvi čovjek u svemiru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata bezbjedno su danas sleteli u Kazahstanu poslije šestočasovnog leta sa Međunarodne svemirske stanice.

Trećina Rusa bi probali da postanu astronauti

MOSKVA - Više od jedne trećine Rusa izjavili su da bi pokušali da postanu astronauti ukoliko bi ispunili odgovarajuće uslove, pokazala je anketa ruskog Centra za istaživanje javnog mnjenja.

Novo modularno odijelo za astronaute

MOSKVA - Ruska Kompanija za istraživanje i proizvodnju "Zvezda" planira da započne razvijanje novog modularnog odijela za astronaute u 2019. godini, izjavio je glavni dizajner i glavni izvršni direktor kompanije Sergej Pozdnjakov.

Astronauti iz Emirata na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Dva astronauta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pridružiće se Međunarodnoj svemirskoj stanici sljedeće godine, objavio je na Twitteru šeik Muhamed bin Rašid Al Maktoum.

Astronauti iz SAD, Rusije, Evrope u svemirskoj misiji

BAJNOUR - Ruski svemirski brod sa troje astronauta iz Rusije, SAD i Evropske svemirske agencije (ESA) poletio je danas na misiju u Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Astronauti poletjeli prema orbitalnoj stanici

BAJKONUR - Svemirski brod sa troje astronauta iz Rusije, SAD i Evropske svemirske agencije lansiran je danas iz ruskog kosmodroma u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Astronauti okončali radove na robotskoj ruci

Astronauti Mark Vande Hej i Norišige Kanaji proveli su šest sati u svemiru izvan Međunarodne svemirske stanice (MSS) da bi završili radove na robotskoj ruci "Canadarm2".

Najčitanije