Astronauti

Trećina Rusa bi probali da postanu astronauti

MOSKVA - Više od jedne trećine Rusa izjavili su da bi pokušali da postanu astronauti ukoliko bi ispunili odgovarajuće uslove, pokazala je anketa ruskog Centra za istaživanje javnog mnjenja.

Novo modularno odijelo za astronaute

MOSKVA - Ruska Kompanija za istraživanje i proizvodnju "Zvezda" planira da započne razvijanje novog modularnog odijela za astronaute u 2019. godini, izjavio je glavni dizajner i glavni izvršni direktor kompanije Sergej Pozdnjakov.

Astronauti iz Emirata na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Dva astronauta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pridružiće se Međunarodnoj svemirskoj stanici sljedeće godine, objavio je na Twitteru šeik Muhamed bin Rašid Al Maktoum.

Astronauti iz SAD, Rusije, Evrope u svemirskoj misiji

BAJNOUR - Ruski svemirski brod sa troje astronauta iz Rusije, SAD i Evropske svemirske agencije (ESA) poletio je danas na misiju u Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Astronauti poletjeli prema orbitalnoj stanici

BAJKONUR - Svemirski brod sa troje astronauta iz Rusije, SAD i Evropske svemirske agencije lansiran je danas iz ruskog kosmodroma u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Astronauti okončali radove na robotskoj ruci

Astronauti Mark Vande Hej i Norišige Kanaji proveli su šest sati u svemiru izvan Međunarodne svemirske stanice (MSS) da bi završili radove na robotskoj ruci "Canadarm2".

Astronauti stigli na orbitalnu stanicu

VAŠINGTON - Trojica astronauta iz SAD, Japana i Rusije stigla su danas na Međunarodnu svemirsku stanicu /MSS/, prikazala je televizija američke Nase.

Astronauti pronašli prve "vanzemaljce"

Astoronauti na Međunarodnoj kosmičkoj stanici pronašli su prve "vanzemaljce" - riječ je o bakterijama koje, smatraju oni, ne potiču sa Zemlje.

Najčudnije stvari koje su astronauti ostavili na Mjesecu

Između 1969. i 1972. godine na Mjesec je sletjelo 12 astronauta.

Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu, moguće sklonište za astronaute

TOKIO – Naučnici iz japanske svemirske agencije otkrili su veliku pećinu na Mjesecu koja bi mogla biti mjesto za austronautsku bazu i sklonište od radijacije i velikih temperaturnih promjena, rekli su zvaničnici, prenosi AFP.

Najčitanije