Atif Dudaković

Mediji: Škoro pomogao propagandni spot odbrane Atifa Dudakovića

ZAGREB - Hrvatski portali prenose da je lider Domovinskog pokreta, popularni pjevač Miroslav Škoro, svojevremeno pomogao propagandni spot odbrane bošnjačkog generala Atifa Dudakovića, kojem se sudi za ubistva više stotina srpskih civila u sukobima devedesetih godina prošlog vijeka.

Suđenje Dudakoviću: Jeličić svjedočila o ubistvu supruga

SARAJEVO - Na suđenju generalu Atifu Dudakoviću i još 15 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine, svjedok Tužilaštva BiH Mara Jeličić rekla je da joj je suprug Čedo ubijen 15. septembra te godine kada je iz Sanskog Mosta krenuo u selo Vrtače po invalidska kolica za djecu.

Danas nastavak suđenja za zločine nad Srbima u Krajini

SARAJEVO - Pred Sudom BiH danas će, iznošenjem uvodnih riječi branilaca optuženih, biti nastavljeno suđenje generalu Atifu Dudakoviću i još 15 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine.

Linta: Dudakovića će osloboditi antisrpski sud BiH

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da će suđenje bivšem komandantu Petog korupusa Armije RBiH Atifu Dudakoviću za masovne zločine nad Srbima završiti oslobađajućom presudom, navodeći da brojne činjenice potvrđuju da je Sud BiH antisrpski.

Dudakovića i ekipu terete da su ubili više od 300 ljudi

SARAJEVO - U Sudu BiH danas je čitanjem optužnice počelo suđenje Atifu Dudakoviću, nekadašnjem komandantu 5. korpusa Armije RbiH, i 15 pripadnika nekadašnjeg 5. korpusa Armije RBiH i pridruženih pripadnika 7. korpusa i MUP-a RBiH.

Počelo suđenje Dudakoviću, pročitana optužnica

​SARAJEVO - Pred Sudom BiH počelo je suđenje Atifu Dudakoviću, nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije Bosne i 16 bivših pripadnika tog korpusa.

Danas počinje suđenje Atifu Dudakoviću

SARAJEVO - Pred Sudom BiH danas će čitanjem optužnice početi suđenje Atifu Dudakoviću, nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine, i 16 bivših pripadnika tog korpusa.

U ponedjeljak početak suđenja Atifu Dudakoviću

SARAJEVO - Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH, u ponedjeljak, 15. aprila, trebalo bi da počne suđenje za generala Atifa Dudakovića i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine.

Suđenje Dudakoviću svakog ponedjeljka, datum prvog još nepoznat

​SARAJEVO – Sudsko vijeće Suda BiH danas je odlučilo da će svakog ponedjeljka biti ročište u predmetu Atif Dudaković i još 16 komandanata i pripadnika Petog korpusa za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine.

Atif Dudaković pred Sudom BiH: Nisam kriv

SARAJEVO - Atif Dudaković i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa Armije RBiH, koje optužnica tereti za zločine protiv čovječnosti, izjasnili su se pred Sudom BiH u Sarajevu da nisu krivi.

Najčitanije