Atina

Grčki parlament ratifikovao protokol o pristupanju Makedonije NATO

ATINA - Grčki parlament ratifikovao je večeras Protokol o pristupanju Makedonije u NATO nakon što je postignut sporazum sa Skopljem o promjeni imena države.

Neredi ispred parlamenta u Atini, 133 uhapšenih

ATINA - Grčka policija privela je najmanje 133 osobe zbog nemira koji su se dogodili sinoć u blizini parlamenta u Atini tokom masovnih demonstracija protiv sporazuma sa Skopljem o promjeni naziva Makedonije, prenijeli su grčki mediji.

Protesti u Atini protiv Prespanskog sporazuma

ATINA - Protest protiv Prespanskog sporazuma s Makedonijom počeo je večeras na trgu Sintagma u Atini, a demonstranti su se iz istog razloga ranije večeras okupili i ispred američke ambasade u glavnom gradu Grčke, javlja ANA.

Napeto u Atini: Napadnuti novinari, povrijeđeno 25 policajaca, sedam lica uhapšeno

ATINA - Najmanje 25 policijskih službenika povrijeđeno je u sukobima sa demonstrantima tokom protesta u grčkoj prijestonici Atini protiv sporazuma sa Skopljem o promjeni naziva Makedonije, saopšteno je iz policije.

U Atini protest zbog Prespanskog sporazuma, sukobi i suzavac

ATINA - U Atini je danas, ispred zgrade gradskog parlamenta, počeo protest protiv Prespanskog sporazuma o promjeni imena Makedonije, a već na početku okupljanja došlo je do sukoba između demonstanata i policije, koja ih je suzavcem rastjerala sa stepeništa na ulazu u parlament.

Suzavac ispaljen na stotine nastavnika

ATINA - Grčka policija ispalila je danas suzavac da bi rastjerala nekoliko stotina nastavnika tokom protesta povodom Vladinog plana o promjeni procedure zapošljavanja u javnom sektoru.

Eksplozija u Atini, ranjen policajac

ATINA - U eksploziji, koja se dogodila rano jutros ispred crkve u centru Atine, ranjen je policajac, javlja državna televizija TV ERT.

Eksplozija bombe ispred grčke televizije

ATINI - Snažna bomba eksplodirala je ispred zgrade grčke privatne televizije "Skaj" u Atini, povrijeđenih nema.

Haos u Atini, demonstranti se sukobili sa policijom

ATINA - U Atini su se demonstranti sukobili sa specijalnom policijom tokom prvog u seriji događaja povodom obilježavanja 10. godišnjice od ubistva tinejdžera.

Muškarac naoružan nožem upao u Ambasadu Srbije u Atini

ATINA - U zgradu Ambasade Srbije u Atini jutros je upao naoružani muškarac, u incidentu niko nije povrijeđen, a napadač je priveden, rečeno je Tanjugu u ambasadi Srbije u glavnom gradu Grčke.

Najčitanije