Atina

Sukobi policije i demonstranata u Atini, zapaljena zastava SAD

ATINA - Grčka policija sukobila se s demonstrantima u Atini, gdje su se ljudi okupili zbog godišnjice nasilnih protesta 1973. nakon kojih je s vlasti oborena vojna hunta

Skoplje i Atina ponovo uspostavljaju direktnu avio-liniju

SKOPLJE - Direktna avio-linija između Makedonije i Grčke biće ponovo uspostavljena sutra, poslije više od deset godina.

Štrajk u Grčkoj "zatvorio" Akroplj

ATINA - Najposjećeniji antički spomenik na svijetu, atinski Akropolj, kao i većina arheoloških mJesta u Grčkoj zatvoreni su za posJetioce zbog 24-časovnog štrajka na koji je pozvao sindikat zaposlenih u Ministarstvu kulture.

Atina završila program uzimanja strane pomoći

ATINA - Grčka je uspješno okončala završni, treći program uzimanja strane finansijske pomoći, koji je bio dogovoren u avgustu 2015. godine kako bi prevazišla posljedice dužničke krize, saopštio je danas finansijski fond evrozone za hitne intervencije ESM.

Iznenadna oluja nad Atikom, poplave i 100 poziva u pomoć

ATINA - Više od 100 poziva za pomoć primile su danas grčke vatrogasne spasilačke službe, nakon iznenadne i veoma snažne oluje nad poluostrvom Atika, na kojem se nalazi i prijestonica Atina.

Pronađena tijela bliznakinja za kojima je tragala cijela Grčka

Tijela dvije bliznakinje, koje su nestale nakon požara u mjestu Mati kod Atine, identifikovana su u petak kasno uveče, saopštio je privatni istraživač porodice Jorgos Cukalis.

Cipras: Preuzimam odgovornost za tragediju

ATINA - Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je danas da preuzima punu političku odgovornost za smrtonosne požare u Atini u kojima je život izgubilo 87 ljudi.

Politički epilog požara u Grčkoj, ko je kriv za apokalipsu?

Iako je Grčka još uvijek u šoku nakon neviđene vatrene stihije, sve se glasnije čuje pitanje: ko je kriv za tu apokalipsu? Biće tu još mnogih neugodnih pitanja, koja bi mogla da utiču i na rezultate predstojećih izbora, piše Deutsche Welle.

Povećao se broj žrtava u Grčkoj, 82 mrtvih u požarima

ATINA - Broj žrtava šumskih požara koji su opustošili ljetovališta blizu grčke prijestonice Atine povećao se na 82 mrtvih.

Potraga za djecom u Grčkoj: Spasioci idu od kuće do kuće, dronovi lete

MATI- Spasioci u Grčkoj intenzivirali su mučnu potragu od kuće do kuće nakon požara na obodu Atine u kojima je prema posljednjim podacima stradala 81 osoba, a grčka vojska koristi snimke američkih vojnih dronova i letelica za nadzor kako bi utvrdili da li su vatru palili piromani i spriječili nove takve napade, navodi AP.

Najčitanije