Atina

Ovo su dežurni brojevi Ambasade BiH u Grčkoj ukoliko ste u opasnosti od požara

ATINA - Iz Ambasade BiH u Grčkoj pozivaju građane Bosne i Hercegovine koji se trenutno nalaze u Grčkoj, a kojima je potrebna pomoć ili informacija u vezi s požarima koji haraju ovom zemljom, da se jave na dežurne telefone +306936114304, +306978927003, +306941595498.

Požar sve bliži, Atina bi mogla ostati bez struje

ATINA - Sve jači vjetrovi razbuktali su ionako veliki šumski požar sjeverno od glavnog grada Grčke. Vatra je zaprijetila i instalaciji ključnoj za snabdijevanje Atine strujom, pristup dijelu auto-puta je odsječen, a stanovnici još dva naselja u podnožju planine Parnita su evakuisani.

Evakuacija oko Atine, toplota i vjetar otežavaju gašenje

ATINA - Stotine ljudi evakuisano je brodovima sa ostrva u blizini Atine, dok se Grčka, za koju se prognoziraju jaki vjetrovi i visoke temperature, četvrti dan bori s požarom.

Ponovo aktivirani požari oko Atine, dodatne evakuacije

ATINA - Šumski požari ponovo su se danas aktivirali izvan Atine i izvršene su dodatne evakuacije na jugu Grčke jer su se vremenski uslovi pogoršali i vatrogasci se neprestano bore sa stihijom kako bi spriječili da vatra stigne do Olimpije gdje je održana prva Olimpijada.

Atinu prekrio dim, zbog požara evakuisano nekoliko oblasti

ATINA - Grčke vlasti evakuisale su nekoliko oblasti sjeverno od Atine zbog požara koji je zahvatio šumu u brdima i prijeti kućama uprkos velikoj operaciji vatrogasaca.

Protest zbog vakcinacije u Atini, sukobili se demonstranti i policija

ATINA - Policija je u Atini upotrijebila suzavac i vodeni top kako bi rastjerala demonstrante koji se protive vakcinaciji protiv virusa korona.

Napad nožem u Atini, ranjeno četvoro

ATINA - Najmanje četiri osobe ranjene su danas u napadu nožem u Atini, a osumnjičeni je uhapšen nakon što je pozvao policiju, saopštile su grčke vlasti.

Novi neredi na ulicama Atine, policajac teško povrijeđen

ATINA - Jedan grčki policajac večeras je teško povrijeđen tokom sukoba u Atini sa demonstrantima, koji su izašli na ulice da bi izrazili protest protiv policijskog nasilja.

Sukobi u Atini, 11 osoba uhapšeno

ATINA - Građani su se sukobili s policijom u atinskom pregrađu Nea Smirni, ali još nema izvještaja o tome šta se tačno desilo, jedino se zna da je uhapšeno 11 osoba i da su dva policajca povređena.

U Atini stupile na snagu restriktivnije mjere

ATINA - Od jutros u šest časova stupile su na snagu nove restriktivnije mjere u oblasti Atike, šireg regiona Atine, što znači strogi karantin u trajanju od 17 dana koji je premijer Grčke Kirijakos Micotakis najavio u video poruci prije dva dana, prenosi MIA.

Najčitanije