Atletika

Otkazan Srbija maraton

Drugi "Comtrade Serbia marathon", koji je trebalo da bude održan u novembru u Beogradu, otkazan je zbog pandemije virusa korona.

Ivana Španović slomila metatarzalnu kost

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović doživela je tešku povredu, prelom metatarzalne kosti, zbog koje će morati na dužu pauzu.

Tuka ostvario najvredniji rezultat u Sarajevu

Bh. olimpijac Amel Tuka zabilježio je najvredniji rezultat na atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo, koji je u nedjelju održan u Centru "Safet Zajko".

Bivša atletičarka negirala optužbe za trgovinu ljudima

Bivša izraelska atletičarka Svetlana Gnezdilov (51), nacionalna rekorderka u sedmoboju, negirala je krivicu nakon što je privedena pod optužbom da je organizovala trgovinu ljudima i da je angažovala osobe za prostituciju, prenio je "Russia today".

Tuka nastupa na mitingu Novi Grad Sarajevo

U Centru "Safet Zajko" u nedjelju, 28. juna, biće održan 5. atletski miting Novi Grad Sarajevo, na kojem će nastupati nekoliko olimpijaca.

Dijaku prijeti četiri godine zatvora zbog korupcije

Francusko tužilaštvo je zatražilo četiri godine zatvora i novčanu kaznu u visini od 500.000 evra za bivšeg šefa svjetske atletike Laminea Dijaka, kojem se sudilo zbog korupcije, pranja novca, te zataškavanja dopinga.

Propustio doping test jer je bio u šopingu

Američki atletičar i šampion u trci na 100 metara Kristijan Kolman uslovno je suspendovan jer se nije pojavio na doping testu.

Atletika na dva kontinenta, padali i rekordi

“Nemoguće igre” u vrijeme pandemije virusa korona opravdale su očekivanja pa su danas viđeni i neki atletski rekordi.

Jelena Gajić trenirala i po kiši i po snijegu

Kao i većina građana, i sportisti u BiH jedva su dočekali popuštanje mjera kako bi se vratili svakodnevici i treninzima. Jedna od onih koja tokom epidemije virusa korona nije prestala sa radom je najbolja atletičarka BiH Jelena Gajić (22).

Atletska sezona u BiH počinje 28. juna

Atletska sezona u Bosni i Hercegovini počeće 28. juna, kada je planirano održavanje 5. međunaronog atletskog mitinga Novi Grad u Sarajevu, u organizaciji istoimenog atletskog kluba.

Najčitanije