Atletika

Gebrselasije, legenda atletike i svjetski rekorder za "Nezavisne": Trčanje je moj život

Obarao je svjetske rekorde 27 puta, osvajao zlatne medalje na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima, mnogi ističu da je najbolji dugoprugaš ikad i najpoznatiji Etiopljanin, a njegovo ime je Haile Gebrselasije!

Atletičarka postala seks simbol iako to nije htjela

Alison Stok itekako je zaslužna za popularizaciju skoka s motkom, jedna od najljepših sportistkinja svijeta svojom je popularnošću itekako zaslužna za "vojsku" novih generacija koji su izabrali tu atletsku disciplinu.

U subotu Prvenstvo RS u atletici

Prvenstvo RS u atletici za cicibane i cicibanke, te mlađe juniore i mlađe juniorke biće održano u subotu na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Princeza kraljice sportova

Jedna od sportistkinja koje plijene pažnju, kako tokom takmičenja tako i van njega, je austrijska atletičarka Ivona Dadić. Radi se o dvadesetpetogodišnjakinji čiji roditelji su rođeni u Bosni i Hercegovini, a koju Austrijanci nazivaju atletskom princezom, a zanimljivo je i to da ima čin vodnika u austrijskoj vojsci.

Skandal u atletici: Sudije pomjerale koplje za rekord Samca

BEOGRAD - Na državni rekord u bacanju koplja Vedrana Samca bačena je sijenka regularnosti jer je sudija pomjerio koplje nekoliko koraka kako bi došao do rezultata 85,60 metara.

Naert i Mazuronak pobjednici maratona na EP u atletici

Belgijanac Koen Naert osvojio je zlatnu medalju u maratonu za muškarce 24. Evropskog prvenstva u atletici održanog u Berlinu.

Grk šampion u 20. godini, Litvancu zlato u posljednjoj seriji

Mladi grčki Atletičar Mitrijadis Tentoglu postao je šampion Evrope u skoku udalj.

U Berlinu počinje Evropsko prvenstvo u atletici

Atletičari Amel Tuka, Musud Pezer, Hamza Alić, Kemal Mešić, Abedin Mujezinović i Dejan Mileusnić predstavljaće BiH na 24. Evropskom prvenstvu koje danas počinje u Berlinu, a Tuka i Pezer su glavne uzdanice bh. tima.

Banjalučanke i Sarajlije šampioni na ekipnom prvenstvu BiH

Atletičarke Banjaluke i atletičari Sarajeva pobijedili su na ekipnom prvenstvu BiH za mlađe juniore koje je protekli vikend održano u Sarajevu.

Ivanin plan za ljeto: Atina, Stokholm, Mediteran, pa EP

Ivana Španović otkrila je svoj plan nastupa za predstojeće ljeto, a u takmičarski ritam krenuće iz Atine u subotu.

Najčitanije