Atletika

Pomjera se Svjetsko prvenstvo u atletici

Međunarodna atletska federacija IAAF, nakon što su Međunarodni olimpijski komitet i organizatori olimpijskih igara u Tokiju usvojili novi termin olimpijskih igara 2021., najavila je mogućnost da se Svjetsko prvenstvo u atletici u američkom Eugeneu organizuje 2022., odnosno godinu kasnije nego što je to planirano.

Pezer nakon zlata na Balkanijadi: Ima prostora za napredak

Bh. atletičar Mesud Pezer osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, gdje je Abedin Mujezinović na 800 metara stigao do srebra.

Odloženo Svjetsko prvenstvo u atletici u dvorani u Kini

Svjetsko prvenstvo u atletici u dvorani, koje je trebalo u martu da bude održano u kineskom gradu Nanđingu, odloženo je do 2021. godine zbog straha od epidemije koronavirusa, koja vlada u toj zemlji, saopštila je danas Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF).

Svjetska atletska federacija zabranila model Nike patika

Svjetska atletska federacija odlučila je da zabrani korištenje Nike Vaporfly modela na svojim takmičenjima.

Atletičari "Prnjavora" se okitili sa 14 medalja u Pančevu

Članovi atletskog kluba "Prnjavor" osvojili su 14 medalja, od kojih osam zlatnih, na 72. trci grada Pančeva koja je održana juče.

Počinje SP u atletici: Tri bh. aduta u Dohi

Glavni grad Katara Doha od danas do 6. oktobra biće dom najboljih atletičara, koji će se boriti za medalje i što bolje plasmane na 17. Svjetskom prvenstvu.

Četiri medalje bh. atletičarima u Bugarskoj

Bugarski grad Pravets bio je domaćin 72. balkanskog seniorskog prvenstva u atletici, na kojem su atletičari i atletičarke Bosne i Hercegovine osvojili dvije srebrne i dvije bronzane medalje.

Bh. atletičari treći na Evropskom ekipnom prvenstvu - treća liga

Naši atletičari su imali odlične nastupe na Evropskom ekipnom prvenstvu, treća liga, i pokazali su da uz malo veću podršku možemo da izborimo viši rang tačmičenja, rekao je Goran Bošnjak, predsjednik Atletskog saveza BiH.

Atletičarima Banjaluke 34 medalje na Prvenstvu RS

​Atletičari Banjaluke osvojili su 34 medalja na Prvenstvu Republike Srpske u Banjaluci za starije juniore i mlađe pionire.

Prnjavorčani uspješni u Zvorniku

Atletičari Prnjavor, pod rukovodstvom trenera olimpijca Željke Petrovića, ponovo su bili uspješni.

Najčitanije