Audi

Audi obilježava 25 godina RS

Prije punih 25 godina pojavio se prvi Audi RS, bio je to RS2 Avant.

Ovo je najbrži blindirani auto na svijetu, oružje mu ne može ništa

Audi RS7 Sportback najbrži je blindirani auto na svijetu. Iza cijele priče stoji kompanija AddArmor, a cijena ovakvog Audija je 205.000 dolara.

Audi S8 (2020.) u punom sjaju i moći

Audi je aktuelni A8 lansirao prije dvije godine, dok su se prototipovi S8, bez maske, našli na Nirburgringu prošle godine. Konačno, došao je momenat za oficijelno predstavljanje "gospodara autobana", koji dolazi s 570 ks.

Povrijeđeni vozači motocikla i audija

TUZLA - Dva lica povrijeđena su u saobraćajnoj nezgodi u Tuzli u kojoj su učestvovali automobil "audi" i motocikl "honda", saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Audi neće zaboraviti ljubitelje superbrzih karavana

​U Audiju nemaju ništa protiv crossovera/SUV-ova s oznakom RS, ali će pored njih i dalje praviti svoje karavanske quattro ikone koje se kriju iza oznaka RS4 i RS6.

Audi povlači 265.000 vozila iz SAD-a

Njemačka kompanija Audi povlači 265.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi otklonila dva problema. Prvi je problem sa zračnim jastucima, a drugi sa ukrasnim dijelovima točkova koji mogu otpasti i tako postati opasnost na cesti.

Audi osvježio izgled Q7

Novi Audi Q7 u prodaju stiže krajem godine, a od prethodne verzije razlikuje se novim prednjim branikom i maskom te LED svjetlima s novim svjetlosnim potpisom.

Predstavljen je Audi SQ8

Nakon brojnih špijunskih fotografija i spekulacija, konačno je predstavljen novi Audi SQ8! Ovaj model je dostupan sa četvorolitarskim twin-turbo V8 dizel agregatom.

Uhapšen zbog krađe audija

TUZLA - Dvadesetšestogodišnjak iz Gradačca čiji su inicijali A.M. uhapšen je zbog sumnje da je ukrao automobil "audi četiri" u vlasništvu pedesetjednogodišnjaka iz ovog grada, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

ABT Audi TT RS-R sa 500 KS ubrzava za 3,4 s

Tunerska kuća ABT detaljno je modifikovala Audi TT RS-R pa sad raspolaže sa 500 KS i 570 Nm umjesto standardnih 400 KS i 480 Nm. Turbobenzinac 2.5 TFSI s pet cilindara dobio je novu pumpu goriva, brizgaljke većeg protoka, novi usisni i ispušni sustav, a sve je uglazbljeno reprogramiranjem ECU-a.

Najčitanije