Aukcija

Poslije pauze, u "Sotbiju" na ponudi dijamanti svih boja

Tokom pandemije koronavirusa Aukcijska kuća "Sotbi" nije imala problema sa prodajom koja se nesmetano odvijala preko interneta, ali raduju se povratku aukcija uživo koje imaju posebnu draž. Zato su pripremili specijalna iznenađenja za ljubitelje nakita.

Gitara Kurta Kobejna prodata za više od šest miliona dolara

Gitara koju je koristio Kurt Kobejn, frontmen Nirvane, za vrijeme popularnog MTV Unlugged koncerta u Njujorku prodata je za više od šest miliona dolara.

Gitara Kurta Kobejna na aukciji za milion dolara

Džemper Kurta Kobejna prodat je prošle godine za rekordnih 334.000 dolara, a danas je objavljeno da je na red došla akustična gitara koju je muzičar svirao u čuvenom "MTV Unplugged" nastupu samo pet mjeseci prije smrti - i očekuje se da će biti prodata za milion dolara na aukciji koja treba da se održi u junu.

Kultna policijska "Pantera" na aukciji

Crni Ferrari 250 GTE s kožnom unutrašnjošću koristio se u Rimu kao policijski automobil u periodu od od 1963. do 1968. godine.

"Christie's" na aukciji nudi meteorit s Mjeseca za 2,5 miliona dolara

Aukcijska kuća "Christie's" u četvrtak će na aukciji po cijeni od dva i po miliona dolara ponuditi jedan od najvećih meteorita s Mjeseca, težak više od 13,5 kilograma.

Na prodaju jedan od 349 Ferrarija F50

Klasični Ferrarijevi modeli privlače veliku pažnju svaki put kada se pojave na nekoj aukciji automobila.

Za dres sa potpisom Majkla Džordana 216.000 dolara

Dres s potpisom po mnogima najboljeg košarkaša svih vremena Majkla Džordana, koji je nosio igrajući za "Dream Team" na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine, prodat je za 216.000 dolara, objavila je aukcijska kuća "Robert Edvard", prenosi SeeBiz.

Dilanova rukom napisana pjesma uskoro u prodaji za 2,2 miliona dolara

LOS ANĐELES - Rukom napisana pjesma Boba Dilana iz 60-ih godina prošlog vijeka " The Times They Are A‐Changin" biće ponuđena na prodaju u Los Anđelesu po cijeni od 2,2 miliona dolara, čime bi mogao da bude postignut rekord za prodaju jedne rok pjesme.

Komandno vozilo generala Patona na aukciji

Kao stvoren za ljubitelje militarije, posebno one iz perioda Drugog svjetskog rata. Govorimo o vozilu, takozvanom "komandnom automobilu" generala Patona.

Bilješke Bitlsa za pjesmu "Hej Džud" prodate za skoro milion dolara

Bilješke Pola Makartnija za pjesmu Bitlsa "Hej Džud" (Hey Jude) prodate su na aukciji za 910.000 dolara, a anonimni kupac dao je skoro šest puta vaći iznos od očekivanih 145.000 dolara.

Najčitanije