Aukcija

Prva kolekcija Šekspirovih drama prodata za 10 miliona dolara

Rijetka knjiga iz 1623. godine, edicija u kojoj su sakupljene sve drame Vilijama Šekspira, prodata je za rekordnih 9,97 miliona dolara na aukciji, saopštila je aukcijska kuća “Kristi“ iz Njujorka.

Burmanski safir "Rojal Blu" od 118,88 karata u "Sotbiju"

Intenzivno obojeni dragulj zauzeće centralno mjesto na aukciji "Sotheby’s Hong Kong Magnificent Jewels sale", koja će se održati uživo 7. oktobra u Kongresnom i izložbenom centru Hong Konga.

Dresovi poznatih hercegovačkih sportista na humanitarnoj aukciji

TREBINJE- Humanitarno udruženje "Djeca djeci" ove sedmice prikuplja novčana sredstva za djecu kojoj je njihova pomoć potrebna, a u akciju su se uključili i poznati hercegovački sportisti.

Džordanove patike prodate za 615.000 dolara

Patike legendarnog košarkaša Majkla Džordana, koje je nosio na ezgibicionom meču u u Italiji 1985. godine kada je zakucao loptu tako snažno da se razbila staklena tabla koša, prodate se su za 615.000 dolara, objavila je aukcijska kuća "Christie''s".

Kolekcionari ne mare za koronu

Na aukciji u galeriji "Sotheby's" u Londonu prodata su neka od najvećih remekdjela slikarstva, a među njima i Rembrantov "Autoportret sa crnim šeširom", koji je dostigao cijenu od 18,7 miliona dolara, kao i djelo Huana Miroa "Žena sa crvenim šeširom" koje je prodato za rekordnih 29 miliona dolara.

Poslije pauze, u "Sotbiju" na ponudi dijamanti svih boja

Tokom pandemije koronavirusa Aukcijska kuća "Sotbi" nije imala problema sa prodajom koja se nesmetano odvijala preko interneta, ali raduju se povratku aukcija uživo koje imaju posebnu draž. Zato su pripremili specijalna iznenađenja za ljubitelje nakita.

Gitara Kurta Kobejna prodata za više od šest miliona dolara

Gitara koju je koristio Kurt Kobejn, frontmen Nirvane, za vrijeme popularnog MTV Unlugged koncerta u Njujorku prodata je za više od šest miliona dolara.

Gitara Kurta Kobejna na aukciji za milion dolara

Džemper Kurta Kobejna prodat je prošle godine za rekordnih 334.000 dolara, a danas je objavljeno da je na red došla akustična gitara koju je muzičar svirao u čuvenom "MTV Unplugged" nastupu samo pet mjeseci prije smrti - i očekuje se da će biti prodata za milion dolara na aukciji koja treba da se održi u junu.

Kultna policijska "Pantera" na aukciji

Crni Ferrari 250 GTE s kožnom unutrašnjošću koristio se u Rimu kao policijski automobil u periodu od od 1963. do 1968. godine.

"Christie's" na aukciji nudi meteorit s Mjeseca za 2,5 miliona dolara

Aukcijska kuća "Christie's" u četvrtak će na aukciji po cijeni od dva i po miliona dolara ponuditi jedan od najvećih meteorita s Mjeseca, težak više od 13,5 kilograma.

Najčitanije