Aukcija

U Berlinu na prodaju tri Hitlerove slike

U Berlinu će danas biti održana aukcija slika Adolfa Hiltera, a kuća "Klos" koja je organizuje očekuje da će tri slikarska ostvarenja nekadašnjeg nacističkog lidera, rađena vodenim bojama, porodici koja ih prodaje donijeti više hiljada evra.

Aukcija akcija RŽR "Ljubija" 25 januara

Aukcija za paket akcija Rudnika željezne rude "Ljubija" iz Prijedora biće održana na Banjalučkoj berzi 25. januara kada će biće ponuđene 7.484.823 akcije po početnoj cijeni od 2,09 KM.

Ajnštajnovo pismo prodato za 2,9 miliona dolara na aukciji

NJUJORK - Pismo iz 1954. u kojem je Albert Ajnštajn odbacio riječ Bog kao "proizvod ljudske slabosti" i u kojem govori o svom jevrejskom identitetu, prodato je na aukciji za gotovo 2,9 miliona dolara, objavila je portparolka aukcijske kuće Kristis.

Poštansko u odmaralište u Neumu ponovo na dobošu

SARAJEVO, NEUM - Agencija za privatizaciju Federacije BiH po drugi put je ponudila na prodaju odmaralište u vlasništvu "BH pošta" u Neumu i to po početnoj cijeni od 1,85 miliona maraka.

Prodata "Posrnula Madona" i vratila se "kući"

Portret "Posrnula Madona" iz kultne serije "Alo, alo" prodat je za 15.000 funti na aukciji, a kupac je iz Nuviona u Francuskoj, gdje se serija navodno i odigravala. "Posrnula Madona sa velikim sikama" umjetnika Van Klompa, bila je prepoznatljiva šala u popularnoj seriji koju su gledaoci obožavali, a koja je trajala između 1982. i 1992. godine.

Odlikovanja Karađorđevića na aukciji u Njemačkoj: Za zvijezdu i orla 30.000 evra

Ordenje Karađorđeve zvijezde i Bijelog orla, oba sa mačevima, kao i Jugoslovenske krune i Svetog Save, 14. decembra naći će se na 65. aukciji kuće "Andreas Tis" u Kirhajmu.

Na aukciji prodato pismo Ajnštajna iz 1922.

​Pismo Alberta Ajnštajna iz 1922. godine u kojem on govori o svojim strahovima u vezi a porastom antisemitizma u Njemačkoj, i to više od decenije prije dolaska nacista na vlast, prodato je na jednoj aukciji u Izraelu za 32.000 dolara.

Jakna Majkla Džeksona prodata za skoro 300.000 dolara

Čuvena jakna američke pop zvijezde Majkla Džeksona koju je nosio na prvoj samostalnoj koncertnoj turneji "Bed" prodata je na aukciji po tri puta većoj cijeni od početne - za 298.000 dolara.

Aukcija vodi do novog vlasnika Ljubije

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske ponudila je danas na prodaju većinski paket akcija (64,99 odsto) Rudnika željezne rude Ljubija, čime se krenulo u realizaciju odluke koju je Vlada RS donijela u oktobru ove godine.

Armstrongove i Glenove stvari na aukciji

Neka od najvećih imena iz istorije avijacije biće "spojena duhom" u Dalasu na aukciji predmeta povezanih sa svemirskim istraživanjima.

Najčitanije