Aukcija

Na aukciji prodato pismo Ajnštajna iz 1922.

​Pismo Alberta Ajnštajna iz 1922. godine u kojem on govori o svojim strahovima u vezi a porastom antisemitizma u Njemačkoj, i to više od decenije prije dolaska nacista na vlast, prodato je na jednoj aukciji u Izraelu za 32.000 dolara.

Jakna Majkla Džeksona prodata za skoro 300.000 dolara

Čuvena jakna američke pop zvijezde Majkla Džeksona koju je nosio na prvoj samostalnoj koncertnoj turneji "Bed" prodata je na aukciji po tri puta većoj cijeni od početne - za 298.000 dolara.

Aukcija vodi do novog vlasnika Ljubije

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske ponudila je danas na prodaju većinski paket akcija (64,99 odsto) Rudnika željezne rude Ljubija, čime se krenulo u realizaciju odluke koju je Vlada RS donijela u oktobru ove godine.

Armstrongove i Glenove stvari na aukciji

Neka od najvećih imena iz istorije avijacije biće "spojena duhom" u Dalasu na aukciji predmeta povezanih sa svemirskim istraživanjima.

"Kamenje sa Mjeseca" na aukciji, cijena do 1 milion $

NJUJORK - Jedino zvanično dostupno "kamenje sa Mjeseca" koje će moći da ode u ruke privatnog vlasnika biće iznijeto na aukciji njujorške aukcijske kuće "Sotbis" u novembru, a prema procjenama ove kuće dostićiće cijenu do milion dolara.

Ambasada SAD u Sarajevu prodaje polovne stvari

SARAJEVO - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu objavila je javnu prodaju korištenog kućnog namještaja, itisona, bijele tehnike i kućanskih aparata, klima, IT opreme, hidrauličnih pres kontejnera za smeće i otpadnog materijala.

Ajnštajnovo "pismo o bogu" na aukciji 4. decembra

Rukom pisano pismo u kome čuveni fizičar Albert Ajnštajn objašnjava koncept religije i svoje vlastite jevrejske vjere biće dato na aukciju u NJujorku, a očekuje se da će dostići cijenu od 1,5 miliona dolara.

Prvi snimak Dejvida Bouvija prodan za 40.000 funti

Prvi poznati snimak Dejvida Bouvija, dok je bio šesnaestogodišnji pjevač u bendu zvanom The Konrads, prodana je u utorak na aukciji u Britaniji za gotovo 40.000 hiljada funti.

Kenedijeva stolica za ljuljanje prodata na aukciji

Lični predmeti bivšeg američkog predsjednika Džona Kenedija ponuđeni su na aukciji u državi Masačusec a među njima su se našli i njegova stolica za ljuljanje kao i 15 olovaka i naliv pera.

Propala aukcija za prodaju odmarališta "BH Pošta" u Neumu

NEUM - Aukcija za prodaju odmarališta u Neumu, u vlasništvu Javnog preduzeća "BH Pošta"“, nije uspjela jer je stigla samo jedna ponuda

Najčitanije