Australija

Epidemija se smiruje u Australiji

MELBURN - U najteže pogođenoj australijskoj državi Viktoriji, širenje virusa korona je po svemu sudeći stavljeno pod kontrolu, a u posljednja 24 sata evidentiran je samo jedan novi slučaj COVID-19, najmanje još od početka juna.

Veliki koralni greben u Australiji ostao bez polovine korala

Australijski Veliki greben ostao je bez više od polovine korala od 1995. godine, jer je more postalo toplije zbog klimatskih promjena, pokazala je studija.

Zabrinjavajući porast broja napada ajkula u Australiji

SIDNEJ - Sedmoro Australijanaca je izgubilo život u napadima ajkula ove godine, što je najveci broj smrtnih slučajeva od 1934. godine, preneo je Gardijan.

Imigranta iz Srbije u Adelejdu žena pretukla i ukrala mu automobil

Imigrant iz Srbije Ilija Klisurić (74) kazao je da je teško povrijeđen kada ga je pregazila žena koja mu je ukrala kola u Adelejdu, prenose australijski mediji.

Australija se nada "normalnom" Božiću, pada broj novozaraženih

KANBERA - Australijska država Viktorija zabilježila je danas jednocifren porast novih slučajeva prvi put u posljednja tri mjeseca, a ukinute su i neke od strogih mjera protiv suzbijanja virusa korona u nadi da će se situacija normalizovati do Božića.

Rođeno jagnje sa pet nogu

Na farmi u Kodžonapu, Zapadna Australija, dogodilo se nešto nesvakidašnje, budući da je rođeno jagnje sa pet nogu.

Skoro 500 kitova nasukalo se u Australiji, polovina uginula

Od ponedjeljka se na obale australijskog ostrva Tasmanije nasukalo 470 kitova, što je najveće masovno nasukavanje kitova u ovoj državi.

Tanja Savić: Svekrva mi govorila da sam ružna žena i loša majka

Tanja Savić progovorila je o tome šta proživljava zbog toga što joj je muž Dušan Jovančević bez dozvole odveo djecu u Australiju.

Mrkajić pušten ranije iz zatvora i odmah otišao kod Romane Panić

Filip Mrkajić, momak pjevačice Romane Panić, pušten je iz zatvora u Brizbejnu prije isteka kazne od 18 mjeseci, prenose srpski mediji.

Australija: Kitovi zalutali u rijeku punu krokodila

SIDNEJ - Australijski zvaničnici saopštili su da će preduzeti mjere kako bi vratili u more kitove koji su zalutali u rijeku punu krokodila.

Najčitanije