Australija

Zbog požara zatvoren aerodrom u Kanberi

Aerodrom u australijskoj prijestonici Kanberi zatvoren je zbog šumskih požara, a putnički letovi su obustavljeni kako bi se omogućili neometani letovi vatrogasnih aviona, saopštile su australijske vlasti.

Amerikanci poginuli gaseći požar u Australiji

KANBERA - Tri Amerikanca poginula su kada se srušio kanadski avion cisterna, koji je iz vazduha pomagao u gašenju požara u Australiji, saopštio je danas komesar vatrogasne službe Novog Južnog Velsa Šejn Ficsimons.

Nova pošast u Australiji poslije požara i poplava

KANBERA - Nakon ekstremnih požara i poplava s kojima se Australija suočila u posljednje vrijeme, stručnjaci upozoravaju građane da se čuvaju smrtonosnih "lijevak" paukova, zbog savršenih uslova koji su se stvorili za njihov razvoj.

Evakuisani dijelovi Kanbere, vraćaju se visoke temperature i požari

SIDNEJ - Stanovnici dijelova Kanbere, glavnog grada Australije, evakuisani su danas zbog izbijanja požara nedaleko od aerodroma i povratka visoke temperature.

Rasel Krou: Moje imanje ima novi život, hvala prirodi

Tokom vikenda u Australiji kiša je skoro neprestano padala, a poznati holivudski glumac Rasel Krou, fotografisao je svoje imanje poslije požara i kiše.

Uz požare stižu pješčane oluje, grad i poplave

KANBERA - Pješčane oluje, obilne kiše sa gradom i bujične poplave pogodile su posljednjih dana opustošene australijske gradove, umanjivši prijetnju od brojnih požara koji i dalje plamte širom jugoistoka te zemlje.

Američki stručnjak: Australiji treba više požara

HAMBURG - Danas imamo previše loše, a premalo dobre vatre, kaže Stiven Pajn stručnjak za požare, koji smatra da se treba vratiti tradiciji Aboridžina koji su spaljivali šume ne bi li spriječili veće požare, za nedjeljnik Špigel.

Kiša na istoku Australije: Ugasila nekoliko požara, donijela opasnost od poplava

SIDNEJ - Obilne kiše i oluje sa grmljavinom pogodile su dijelove obale istočne Australije, što je doprinijelo gašenju nekih požara, ali je donijelo novu opasnost od poplava.

Nebo se razvedrilo, Đoković trenirao u Melburnu

Novak Đoković, Rafael Nadal, sestre Vilijams, Anđelik Kerber i Johana Konta su između ostalih trenirali u petak uoči početka Australijen opena.

Australijance obradovala kiša

KAMBERA - Intenzivni pljuskovi sa grmljavinom ublažili su danas požare na australijskoj istočnoj obali, što je donijelo olakšanje umornim vatrogascima i farmerima koji se godinama bore protiv suše, ali i organizatorima Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, koje počinje sljedeće nedjelje.

Najčitanije