Australija

Slovna greška na milionima novčanica u Australiji

​KANBERA - Australijska Centralna banka preuzela je odgovornost za slovnu grešku utisnutu na 46 miliona novčanica nakon što je jedna radio-stanica na društvenim medijima objavila njen prikaz.

Katarina rodom iz Ljubuškog prva žena na čelu australijske policije

Katarina Kerol, djevojačkog prezimena Bošnjak, čiji su roditelji iz Ljubuškog, postala je prva žena na čelu policije u Australiji.

Jelen ubio muškarca, ženu teško povrijedio

Mediji prenose informacije o slučaju u kojem je jelen usmrtio muškarca i povrijedio njegovu suprugu.

Pucnjava u Melburnu, ima mrtvih i ranjenih

MELBURN - ​Jedna osoba je poginula, a tri su ranjene u pucnjavi ispred noćnog kluba u Melburnu, saopštila je policija, ali nema informacija da je incident povezan sa terorizmom.

Policija u Australiji zaplijenila 585 kilograma metilamfetamina

KANBERA - Vlasti Australije zaplijenile su 585 kilograma metilamfetamina, poznatijeg kao "led", koji je vio sakriven u frižiderima uvezenim iz Singapura.

Lamborghinijem vukao prikolicu s kozama

Prizor koji se ne viđa baš svaki dan zapeo je mnogima za oko. Kako i ne bi kad je u pitanju Lamborghini Murcielago, no kao da to sve nije dovoljno - isti za sobom vuče prikolicu i to s jarićima.

Dvojac iz Srbije pao u Australiji: Prodavali ekstazi i oružje

Srbi Stefan Opačić i Igor Katarić i Australijanac Džasper Džon Di uhapšeni su u Brizbejnu u australijskoj provinciji Kvinslend zbog trgovine drogom. Policija je od njih zaplijenila drogu u vrijednosti od oko 1,3 miliona australijskih dolara, kao i 30.000 dolara u kešu.

Doživotni zatvor za simpatizera Islamske države

MELBURN - Vrhovni sud u Australiji osudio je danas simpatizera tzv. "Islamske države" na doživotnu kaznu zatvora zato što je automobilom ubio jednu, a ranio 16 osoba.

Jezero u Australiji ljeti postaje roze boje

Svake godine jezero u Vestgejt Parku u Melburnu postane rozo i privuče gomilu turista i Instagram ekipe koja jedva čeka objaviti fotografiju pokraj tog bajkovitog prizora.

Australija gubi zimu do sredine vijeka

Do sredina ovog vijeka Australija neće imati zimu, ali će postojati "novo ljeto" sa veoma visokom temperaturom, tvrde klimatolozi.

Najčitanije