Australija

Snažna oluja drugi dan hara Zapadnom Australijom

KAMBERA - Oko 50.000 domova u Zapadnoj Australiji drugog dana zaredom je na udaru snažne oluje, koja se opisuje kao ona koja se viđa jednom u deceniji.

Apel roditeljima da i dalje rade od kuće iako se škole otvaraju

SIDNEJ - Najmnogoljudnija australijska država Novi Južni Vels pozvala je danas roditelje da nastave da rade od kuće iako se škole ponovo otvaraju jer je epidemija virusa korona u opadanju.

Australiji prijeti najsnažnija oluja u posljednjih 10 godina

MELBURN - Australiji u narednim satima prijeti najsnažnija oluja u posljednjih 10 godina.

Upao u muzej u vrijeme policijskog časa, slikao se i krao

Australijska policija podnijela je danas optužnicu za provalu protiv njemačkog studenta koji je snimljen kako pravi selfi pored izložbe dinosaurusa u muzeju u Sidneju.

BiH uručena donacija Austrije

SARAJEVO - U prisustvu ambasadora Austrije u BiH Ulrike Hartman, ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića i zamjenika šefa Delegacije EU u BiH Halduna Sina danas je u Sarajevu izvršena primopredaja opreme koju je austrijska Vlada donirala za pomoć BiH u borbi protiv virusa korona.

Prvi australijski vojni dron sa veštačkom inteligencijom

Australijski centar kompanije Boeing predstavio je danas prototip vojnog drona na mlazni pogon koji će, kako se nadaju konstruktori, u bliskoj budućnosti moći da izvršava kompleksne borbene zadatke i uvede vještačku inteligenciju i na bojno polje, prenosi CNN.

U Australiji prenos virusa korona skoro zaustavljen

MELBURN - U Australiji je u protekla 24 sata od posljedica COVID-19 preminulo pet osoba, čime je ukupan broj preminulih porastao na 88.

Australijska aplikacija COVIDSafe sa više od milion preuzimanja

Australija je u nedjelju pokrenula aplikaciju za traženje kontakta s virusom korona, koja je za samo nekoliko sati privukla više od milion preuzimanja, prenio je BBC.

U Australiji startovala kontroverzna aplikacija za praćenje

KAMBERA - Australijska vlada pokrenula je danas u okviru borbe protiv koroan virusa kontroverznu aplikaciju za praćenje, obećavši da će zakonski obezbijediti privatnost onih koji se dobrovoljno prijave da je koriste.

U Australiji još troje mrtvih od posljedica virusa korona

MELBURN - U Australiji su još tri osobe preminule od posljedica infekcije virusom korona, pa upupan broj smrtnih slučajeva sada iznosi 68, a Vlada je pozvala građane da preuzmu kontroverznu telefonsku aplikaciju za praćenje kretanja.

Najčitanije