Australija

Masovno hapšenje u Australiji na protestima protiv karantina

MELBURN - Oko 700 ljudi uspjelo je da se okupi u dijelovima Melburna, dok je 2.000 policajaca obezbjedilo da ne uđu u centar grada.

Prekršio zabranu kretanja pa izudrao policajku

Australijski muškarac optužen je za napad na policiju u zapadnom Sidneju.

Južna Australija uvodi aplikaciju za zaražene

Australska vlada testira novu aplikaciju koja će koristiti tehnologije prepoznavanja lica i geolokacije kako bi se uvjerila da zaraženi koronavirusom poštuju pravila karantine.

Nova Sonijeva PS5 konzola

Revidirani PS5 modeli počeli su da se pojavljivuju u Australiji.

Brizbejn proglašen domaćinom Olimpijskih igara 2032.

Brizbejn je danas potvrđen kao domaćin Ljetnih olimpijskih i paraolimpijskih igara 2032. nakon što su članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta glasali za australijski grad za vrijeme njihovog redovnog godišnjeg zasjedanja.

BBC: Gnjev u Australiji, pola države zatvoreno

KANBERA - Više od 13 miliona Australijanaca, odnosno, oko polovina populacije, nalazi se u lokdaunu nakon najnovijih restriktivnih mjera uvedenih da se suzbije širenje delta soja virusa korona, pa su ove mjere izazvale gnjev kod stanovništva, javlja BBC.

Vlasti Australije najavile produžetak lockdowna

SIDNEJ - Gotovo polovina od 25 miliona stanovnika Australije, zbog širenja delta soja korona virusa, zatvorena je u svojim kućama, uključujući i građane Sidneja, najvećeg grada u zemlji.

Nudisti se izgubili bježeći od jelena, policija morala da ih spasava

Australijska policija kaznila je dvojicu nudista sa po 1.000 dolara nakon što je helikopter morao da bude poslat po njih jer su se izgubili u šumi nakon bliskog susreta s odraslim jelenom.

Australija na udaru talasa delta soja virusa korona

SIDNEJ - Australijski krizni štab održaće danas hitan sastanak zbog širenja veoma zaraznog, delta soja virusa korona širom zemlje.

Ženu napao oposum, njena reakcija ima više od četiri miliona lajkova

Jedna Australijanka je snimila okršaj svoje majke i agresivnog oposuma.

Najčitanije