Australija

Golf teren sa jezerom u kojem žive ajkule

Kada je na Karbrok golf terenu u blizini Brizbejna u Australiji jedan od igrača prijavio da je u jezeru primjetio ajkulino peraje, vlasnici su to pripisali bujnoj mašti. Međutim, kako je rastao broj korisnika koji su uočili ovu krajnje neobičnu pojavu, postavljene su kamere kojima je, na opšte zaprepašćenje, otkriveno da se u slatkoj vodi, bezbrižno baškari najmanje šest odraslih ajkula.

Zatvaraju se pabovi, bioskopi, klubovi, bogomolje....

SIDNEJ - Australija je najavila zatvaranje svih institucija i prekid usluga koje nisu od suštinskog značaja dok raste broj oboljelih od virusa korona.

Australija i Novi Zeland zatvoreni za strance

​SIDNEJ - Australijski premijer Skot Morison danas je objavio da će granice Australije od sutra u 9 časova biti zatvorene za sve strance.

Australija proglasila vanredno stanje

SIDNEJ - Australijski premijer Skot Morison proglasio je danas "vanrednu situaciju za biološku sigurnost ljudi" i pozvao građane da ne putuju zbog epidemije korona virusa.

U Australiji sat vremena u supermarketima isključivo za starije kupce

SIDNEJ- Australijanci starije dobi u utorak su prvi pušteni u trgovine kako bi nesmetano kupili potrebne proizvode, no na nekim područjima u Australiji i dalje se bilježi panično kupovanje koje stvara velike redove i ostavlja police prazne.

Iz Melburna za "Nezavisne": Vanredno stanje, bolje spriječiti nego liječiti

MELBURN - Država Viktorija iz koje vam se danas javljam je objavila vanredno stanje na svim poljima društvenog života sljedeće četiri sedmice.

U Austriji više od 600 zaraženih

BEČ - Broj inficiranih korona virusom u Austriji drastično je porastao juče poslije podne i sada je prešao brojku od 600 oboljelih.

Australijski ministar unutrašnjih poslova zaražen virusom korona

KANBERA - Australijski ministar unutrašnjih poslova Piter Daton dobio je danas dijagnozu zaraze virusom korona, navodi se u zvaničnom saopštenju ovog političara.

U padu aviona pet osoba poginulo

MELBURN - U padu manjeg aviona usljed jake monsunske kiše na sjeverozapadu Australije poginulo je pet osoba, saopštila je danas policija.

Australijski regulator privatnosti tužio Facebook

Australijski regulator privatnosti podnio je tužbu protiv Facebooka, optužujući društveni medijski gigant zbog dijeljenja ličnih detalja više od 300.000 ljudi, bez njihovog znanja.

Najčitanije