Austrija

Gorivo u BiH skuplje nego u Austriji

BANJALUKA - Gorivo u Bosni i Hercegovini skuplje je nego u Austriji, zemlji visokog životnog standarda i s prosječnim primanjima koja su višestruko veća od ovdašnjih.

Kurc stavio tačku na polemiku: Priznali smo Kosovo i to se ne mijenja

BEČ - Ni danas se u Austriji ne stišava bura zbog izjave vicekancelara Hajnc-Kristijana Štrahea da je Kosovo dio Srbije. Međutim, tačku na polemiku stavio je kancelar Sebastijan Kurc, koji je rekao da je Austrija priznala nezavisnost Kosova i da se to neće promijeniti.

Ismet Hasanbašić iz Jelaha punom brzinom udario u šleper i poginuo

RADFELD, JELAH - Dvadesetsedmogodišnji Ismet Hasanbašić, zvani Icko, porijeklom iz Jelaha, poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod mjesta Radfeld u Austriji.

Sudar dva voza u Austriji: Jedna osoba poginula, više povrijeđenih

BEČ - Najmanje jedna osoba je danas poginula, a desetak je povrijeđeno u sudaru dva voza na jugoistoku Austrije, saopštila je policija.

MUP RS nema saznanja da je osumnjičeni za pokušaj napada u Gracu isporučen BiH

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske ne raspolaže saznanjima da je Austrija isporučila BiH Emira H. (26), rekla je portparol MUP-a Srpske Danica Gnjatović.

Državljanin BiH polupao lopatom BMW u Austriji, zet ga snimao telefonom

BEČ - Austrijski "Hojte" objavio je šokantan snimak na kojem, kako navode, državljanin BiH, razbija lopatom parkirani automobil na benzinskoj pumpi u Leobersdorfu u Austriji.

Austrijski mediji: Osumnjičeni za planiranje napada u Gracu na slobodi u Banjaluci

BANJALUKA - Državljanin BiH Emir H. (26) koji je u decembru 2017. uhapšen pod sumnjom da je planirao napad na božićni sajam u Gracu deportovan je proteklog vikenda u BiH.

Državljanin BiH uhapšen u Austriji zbog razbojništva u crkvama

INZBRUK - Pedesetjednogodišnji neimenovani muškarac porijeklom iz Bosne i Hercegovine uhapšen je u Inzbruku zbog pljačke crkvi u Kufštajnu i Hofgartenu 1995. godine.

Kurc: Austrija podržava ubrzano približavanje zapadnog Balkana

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je danas, povodom usvajanja nove Strategije EU za proširenje, da Austrija podržava ubrzano približavanje država Zapadnog Balkana u Uniju.

Austrijanac zbog djevojčice nožem izbo tinejdžera iz BIH

LINC - Petnaestogodišnji Austrijanac i godinu stariji bh. državljanin iz okoline Linca putukli su se zbog djevojke, a deblji kraj izvukao je tinejdžer iz BiH, koji je uboden nožem u butinu.

Reklame

Najčitanije