Austrija

75 godina zatvora za srpsku narko-bandu

BEČ - Sud u Beču proglasio je krivim 21 optuženog u postupku vođenom protiv srpske narko-bande, koja je osuđena za uzgajanje i prodaju narkotika, a jedan od advokata osuđenih Slaviša Žeželj smatra da su izrečene kazne pretjerane s ciljem da se uputi poruka narko mafiji da su kazne u ovoj zemlji rigorozne.

Preminula konobarica koju je u Beču upucao bivši partner iz BiH

BEČ - Violeta J. (48), državljanka Srbije koju je u utorak u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52) porijeklom iz BiH, preminula je u noći između petka i subote, nakon što je nekoliko dana bila kritičnom stanju i vještačkoj komi.

Konobarica koju je u Beču upucao bivši dečko iz BiH i dalje kritično

BEČ - Violeta J. (48), Srpkinja koju je u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52) porijeklom iz Bosne i Hercegovine, i dalje je u vještačkoj komi, nalazi se u kritičnom stanju i ljekari se bore za njen život. Ona je u bolnicu primljena sa dvije ulazne rane od metka.

Austrija u šoku: Državljanin BiH ubio svoju djevojku iz Srbije, a onda pucao u sebe

Austrija je u šoku nakon osmog ubistva žena u ovoj godini. U bečkom Meidlingu kasno u utorak uveče, 53-godišnji državljanin BiH ubio je svoju bivšu partnerku, 48-godišnju Srbijanku, potom sebi pucao u glavu.

Tražilac azila ubio šefa socijalne službe u Austriji

BEČ – Tražilac azila, porijeklom iz Turske, ubio je šefa socijalne službe u Dornbirnu i time podstakao dalju debatu o potrebi uvođenja lakšeg protjerivanja nasilnih migranata.

Državljanin BiH bacao smeće i pljuvao policiju u Austriji

GMUNDEN - Državljanin BiH (25) uhapšen je i određen mu je pritvor u Austriji zbod divljanja i napada na policiju.

Van der Belen: Austrija dijeli odgovornost za holokaust

JERUSALIM - Austrijski predsjednik Alekander van der Belen izjavio je danas tokom posjete Jerusalimu da Austrija dijeli odgovornost za holokaust.

Nestala jedina policijska mačka Austrije

​Austrijska policija nedavno je ostala bez jednog svog jedinstvenog pripadnika - mačke.

Austrija diskriminiše djecu stranih radnika

Evropska komisija pokrenula je postupak protiv Austrije zbog smanjenja dječijih naknada za strane radnike, čija djeca žive u siromašnijim zemljama članicama.

U Austriji sve više ubistava

BEČ - Osjećaj da se u Austriji događaju sve više ubistava ne vara, jer ga brojke dokazuju.

Najčitanije