Austrija

Skandal u austrijskom parlamentu

BEČ - Na sjednici odbora za zdravstvo u austrijskom parlamentu dogodio se skandal, u kojem je predsjednik Ljekarske komore Austrije Tomas Sekeres nazvan lažovom od strane poslanika Slobodarske partije Austrije (FPO).

Dramatičan rast novozaraženih u Austriji

BEČ - U Austriji je, u posljednja 24 sata, registrovano 2.624 novozaraženih.

Na snazi nove mjere u Austriji, najviše pogađaju nevakcinisane

BEČ - U Austriji su danas stupile na snagu nove epidemijske mjere koje pogađaju ponajviše nevakcinisane građane.

Drastičan rast kovid pacijenata u Austriji

BEČ - U Austriji dnevni broj novozaraženih virusom korona stagnira, ali primjetan je drastičan rast kovid pacijenata u bolnicama.

Austrija cijeli zapadni Balkan stavlja na crvenu listu, najavljene nove mjere

BEČ - Ministarstvo zdravlja Austrije izradilo je novu uredbu o epidemiološkim mjerama, kojom su Srbija, ali i sve ostale zemlje zapadnog Balkana, stavljene na "crvenu listu".

Sajber napad na 34 firme u Gornjoj Austriji

BEČ - Sajber napadi proteklih mjeseci širom Austrije pogađaju sve više mala i srednja preduzeća, koja imaju manje zaštićene sisteme od velikih kompanija, a time su i lakša meta.

Kurc ponovo izabran za predsjednika Narodne partije

BEČ - Članovi konzervativne austrijske Narodne partije (OVP) velikom većinom danas su ponovo izabrali Sebastijana Kurca za lidera.

Austrijska policija traži bivši bračni par iz BiH

BEČ - Austrijska policija, u pokrajini Salcburg, već više dana, nakon što je otkriven automobil sa tragovima krvi, bezuspješno traga za jednim razvedenim parom porjeklom iz BiH.

Austrija isplatila štetu žrtvama terorističkog napada iz novembra

Austrijske vlasti isplatile su do sada 100.000 evra obeštećenja za pretrpljenju bol žrtvama terorističkog napada 2. novembra u Beču.

Nove gužve širom Austrije za vikend

BEČ - Austrijska automoto društva upozoravaju da će ovog vikenda ponovo uslijediti gužve na svim tranzitnim putevima kroz zemlju, kao i na graničnim prijelazima.

Najčitanije