Austrija

BiH u Austriju izvozi više nego što uvozi

SARAJEVO - Rast izvoza iz BiH u Austriju u protekle tri godine konstantno napreduje, a pokrivenost uvoza izvozom dostigla je rekordnih 155 odsto, istaknuto je na današnjem sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirka Šarovića i ambasadora Austrije u BiH Ulrike Hartman.

Kurc vodi u anketama u Austriji

BEČ - Narodna partija Austrije (OVP) Sebastijana Kurca i dalje ubjedljivo vodi u istraživanjima javnog mnjenja, koja pokazuju da postoji veliki broj neodlučnih Austrijanaca.

Mladić iz BiH poginuo u teškoj nesreći u Austriji

BEČ - Dvadesetpetogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na austrijskom autoputu L-20.

Austrija neće migrante sa brodova

BEČ - Austrija neće prihvatiti migrante sa broda „Alan Kurdi“, saopštilo je Minsistarstvo unutrašnjih poslova Austrije povodom najave pojedinih zemalja EU da će primiti izbeglice sa njemačkog broda koji je prevezao migrante.

Usvojen "Leks Uber"

BEČ - Austrijski parlament usvojio je novi zakon o taksi djelatnosti, takozvani "leks Uber".

Od novembra zabranjeno pušenje u Austriji

BEČ - Austrijski parlament, na ljetnjem zasjedanju, posljednjem pred prijevremene izbore, nakon duge i emotivne rasprave, usvojio je odluku o zabrani pušenja u svim ugistiteljskim i objektima u kojima se konzumira hrana, a na snagu će stupiti od 1. novembra.

U Austriji poplave i odroni poslije velikih vrućina

BEČ - Poslije dužeg perioda velikih vrućina Austriju je u ponedeljak uveče zahvatilo nevrijeme koje je izazvalo poplave i odrone.

Njemačka i Italija tuže Austriju

BERLIN - Njemačka i Italija pripremaju zajedničku tužbu protiv Austrije zbog zatvaranja državnih i lokalnih puteva u saveznoj pokrajini Tirol za tranzitni saobraćaj, objavio je danas nemački dnevnik Bild am Zontag.

Državljani BiH i Hrvatske uhapšeni u Austriji: Pijani pretukli 46-godišnjaka

U Austrijskom Atnang-Puhajmu tamnošnja policija riješila je nakon nekoliko dana slučaj teškog premlaćivanja jednog 46-godišnjaka. Incident se desio na jednoj benzinskoj pumpi.

Rak najčešći uzrok smrti u Austriji

BEČ - U prošloj godini je u Austriji umrlo nešto više od 83.000 osobe, a najčešći uzrok smrti bilo je oboljenje od raka.

Najčitanije