Austrija

Državljanin BiH u Austriji pretukao komšiju zbog glasne muzike

SALCBURG - U austrijskom Elizabet-Forštadtu došlo je do fizičkog obračuna dvojice muškaraca.

Curili podaci iz austrijskog ministarstva policije

BEČ - U Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije, prema informacijama sajta "Fass ohne Boden", došlo je do masivnog "curenja" podataka.

Hakeri upali u sistem partije Sebastijana Kurca

​BEČ - Iz centrale Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijana Kurca, tokom hakerskog napada koji je nedavno otkriven, za sada nepoznati hakeri ukrali su ogromnu količinu podataka koje datiraju od devedesetih godina do danas.

Slovenija predlaže Austriji zajedničke patrole na granici

LJUBLJANA - Slovenački ministar unutrašnjih poslova Boštjan Poklukar predložio je danas u Ljubljani svom austrijskom kolegi Volfgangu Pešhornu osnivanje mješovitih policijskih patrola na granici i ponovio da Slovenija dobro štiti spoljnu granicu Šengenskog područja prema Hrvatskoj.

U Austriji i Italiji pao snijeg

​Snijeg je danas zabijelio Tirol, planinski kraj u srcu Alpa, u Austriji, kao i gradić Livigno u Italiji.

Vozio 10 sati zaklane svinje u kombiju bez hlađenja

Kada su zaustavili kombi pedesetdvogodišnjeg Srbina njemački policajci imali su šta vidjeti - 33 zaklane svinje nabacane u zadnji prostor kombija, bez ikakvog hlađenja ili osnovnih higijenskih uslova.

"EU infotek": Srpska mafija umiješana u aferu "Ibica"

BEČ - Austrijski sajt "EU infotek", koji se od samog izbijanja afere "Ibica", koja je dovela do pada Hajnc Kristijana Štrahea i potom austrijske vlade, bavi se rasvetljavanjem pozadine ovog slučaja i spekuliše da bi iza svega mogla stajati i srpska mafija.

Bečki "Die Presse": Srba sve manje, a sve više ih napadaju

BEČ - Srba u Hrvatskoj je sve manje, a sve više su izloženi napadima, navodi bečki "Die Presse".

Udes u Austriji: Državljanina BiH izvlačili iz smrskanog auta

BEČ - Dvije osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se noćas dogodila u austrijskom Velsu, javljaju tamošnji mediji.

Predstavljena knjiga o aferi Ibica: "Nećaka" ruskog oligarha tvrdi da nije dobila novac

MINHEN - U Minhenu je danas predstavljena knjiga "Ibica video" o aferi koja je dovela do pada bivšeg austrijskog vicekancelara i bivšeg predsjednika Slobodarske partije Austrije (FPO) Kristijana Štrahea zbog namjere zvaničnika te desničko-populističke stranke da sklope opsežne medijske poslove s navodnim ruskim ulagačima.

Najčitanije