Austrija

Kurc: Cilj da se zapadni Balkan vrati visoko na agendu EU

BEČ - U Beču će sutra, u organizaciji austrijske vlade, biti održana konferencija o zapadnom Balkanu, na kojoj će učestvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Austrija zabilježila najniži broj novooboljelih od avgusta

BEČ - U Austriji je, u posljednja 24 sata, registrovano 112 novozaraženih korona virusom, što je najmanji broj od avgusta prošle godine.

Austrija prvi put poslije devet mjeseci bez preminulih

BEČ - Prvi put poslije skoro devet mjeseci u Austriji nije zabilježen nijedan preminuli zaražen virusom korona.

Velika operacija u Australiji, uhapšeno 200 kriminalaca iz 18 država

KANBERA - U združenoj operaciji australijske policije, američkog FBI-ja i nacionalnih policija država Azije, Južne Amerike i sa Bliskog istoka, uhapšeno je nekoliko stotina osumnjičenih kriminalaca iz 18 zemalja angažovanih u organizovanoj kriminalnoj grupi, saopštili su danas australijski zvaničnici.

U bečkim bolnicama posao samo za vakcinisane

BEČ - Ko želi posao u Udruženju bečkih bolnica mora od sada biti vakcinisan protiv virusa korona.

Austrija predstavila "kartu islama"

Austrijska vlada je na internetu objavila "kartu islama", što je u četvrtak uznemirilo muslimane, koji upozoravaju na to da je riječ o "stigmatizaciji".

Kurc: Ispunjavamo obećanje, vraćamo se u normalu do ljeta

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je danas dalja popuštanja epidemioloških mjera od 10. juna, istakavši da će obećanje, da će se građani vratiti normalnosti do ljeta, biti ispunjeno, kao i da će do ljeta svi koji to žele, moći da se vakcinišu.

U Gracu uhapšen Crnogorac zbog šverca heroinom

BEČ - U Gracu je uspješno sprovedena velika akcija protiv narko-kriminala, tokom koje je uhapšen crnogorski državljanin Aleksandar G. (52), koji se dovodi u vezu s međunarodnom narko-bandom.

Austrija od 4. juna uvodi "zeleni pasoš"

BEČ - Austrija od 4. juna uvodi "domaću" verziju takozvanog "zelenog pasoša", pošto je parlament donio odluke koje to omogućavaju.

Austrija: Ugostiteljstvo otvoreno uz disciplinu gostiju

BEČ - Veliko popuštanje epidemioloških mjera u Austriji, koje se sprovodi od prošle srijede, najviše je obradovalo ugostitelje, ali i njihove goste.

Najčitanije