Austrija

U Austriji rekord, više od 43.000 novozaraženih

​BEČ - Austrija iz dana u dan bilježi novi rekord u broju novozaraženih virusom korona, što je slučaj i za posljednja 24 sata kada je registrovano više od 43.000 slučaja.

Napadač na njemačkom univerzitetu oružje nabavio u Austriji

​BERLIN - Napadač na studente na univerzitetskom kampusu u Hajdelbergu, koji je ubio jednu osobu, i ranio više lice, oružje je nabavio u Austriji, pokazuje istraga njemačke policije.

U Austriji nezaposlenost i dalje opada

BEČ - Nezaposlenost u Austriji se i dalje smanjuje, te je trenutno 404.994 osobe bez posla, saopštio je ministar rada Martin Koher.

Šalenberg: Zastrašujuće da u 2022. postoji rizik od rata

​BEČ - Zastrašujuće je da se 2022. ponovo suočavamo sa rizikom od izbijanja rata u Evropi, istakao je ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg.

Austrija ukida lokdaun za nevakcinisane

​BEČ - Austrija u ponedjeljak ukida lokdaun za nevakcinisane, najavio je danas austrijski kancelar Karl Nehamer.

Austrijancima Nehamer bolji kancelar od Kurca

​BEČ - Austrijanci smatraju da je novi kancelar Karl Nehamer bolji šef vlade od svog prethodnika Sebastijana Kurca, pokazuje istraživanje javnog mnjenja televizije ATV.

Šalenberg: Biće jasnog i brzog odgovora Rusiji

​BEČ - Ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg najavio je da će u slučaju daljeg zaoštravanja situacije u vezi Ukrajine biti dalekosežnih sankcija EU protiv Moskve, ali je ukazao da to ne smije da obuhvati gas.

Šta sve podrazumijeva obavezna vakcinacija u Austriji?

​Austrija je prva zemlja Evropske unije koja uvodi obavezno vakcinisanje protiv kovida-19.

Kršenje mjera vodi zatvaranju radnji u Austriji

BEČ - Austrijski parlament usvojio je zakon o sprovođenju kovid mjera, koji predviđa oštre kazne za nepoštovanje pravila.

Usvojen zakon o obaveznoj vakcinaciji u Austriji

​BEČ - Austrijski parlament večeras je, poslije višesatne burne debate, usvojio zakon kojim se uvodi opšta obavezna vakcinacija protiv virusa korona i stupiće na snagu početkom februara.

Najčitanije