Austrija

Dalje zaključavanje košta bečke trgovce 420 miliona evra

BEČ - Odluka vlasti grada Beča o produženju epidemiološke mjere zaključavanja do 2. maja, dvije nedjelje duže nego što je bilo planirano, skupo košta bečke trgovce.

Ministar zdravlja Austrije podnosi ostavku

BEČ - Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober podnijeće danas ostavku.

Austrijski mediji: Učestali falsifikovani testovi na koronu sa Balkana

BEČ - Austrijske vlasti vrše oštre kontrole na ulazu u zemlju i sve češće nailaze na falsifikovane negativne PCR ili antigenske testove, koji su potrebni za putovanje u Austriju.

Austrijanci se spremaju za popuštanje mjera u maju

BEČ - Austrija se sprema da ponovo otvori mnoge sektore javnog života u maju, kad izađe iz jednog od najgorih razdoblja od početka pandemije.

Austrijanci za uskršnje poklone potrošili 240 miliona evra

Ove godine Austrijanci su za uskršnje poklone, prema procjenama, potrošili oko 240 miliona evra.

Kurc: S milion doza Sputnjika V mogli bismo ranije u normalnost

BEČ - Austrija, u borbi protiv pandemije virusa korona, sve je bliža zaključenju sporazuma o nabavci ruskih Sputnjik V vakcina.

Beč uvodi kontrolu na izlazima iz grada

BEČ - Glavni grad Austrije, Beč, ozbiljno shvata "Uskršnje mirovanje", to jest potpuno zaključavanje iz epidemioloških razloga.

Zaharova: Plan Austrije da kupi Sputnjik V razbija mit o agresivnoj Rusiji

MOSKVA - Plan Austrije da kupi rusku vakcinu protiv virusa korona Sputnjik V razbija mit o agresivnoj Rusiji koja treba da bude izolovana, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Trećina novozaraženih Austrijanaca mlađa od 25 godina

U Austriji novi soj virusa korona sve više pogađa mlađe osobe i sada je već jedna trećina novozaraženih mlađa od 25 godina.

Odgođeno otvaranje terasa kafića i restorana u Austriji

BEČ - Austrija je odgodila ponovno otvaranje terasa kafića i restorana što je prvobitno planirano za 27. mart usljed porasta broja zaraženih, izjavio je danas izvor iz administracije.

Najčitanije