Austrija

Državljanin BiH uhapšen u Austriji: Prijetio da će ubiti sina

U sredu uveče austrijska policija u Rid u Inkrajsu imala je dosta posla da smiri 46-godišnjeg državljanina BiH, izvestila je policija Gornje Austrije.

Alma Zadić, ministarka u austrijskoj vladi: I Austrija i Bosna su dio mene

BEČ - Ja sam uvijek iznova suočena s pitanjem: Odakle si stvarno? Tek u Njujorku sam zaključila da se ne moram odlučiti da li sam sad Austrijanka ili Bosanka. U Njujorku sam uvidjela da se mogu imati različiti identiteti. Naučila sam da su i Austrija i Bosna, ali i Evropa, dio mene, rekla je Alma Zadić, prva ministarka u austrijskoj vladi koja nije rođena u Austriji, za list "Die Zeit".

Kikl napao predsjednika Austrije zbog nove Kurcove vlade

BEČ - Šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Herbert Kikl napao je danas u parlamentu predsjednika Austrije Aleksandera van der Belena zbog nove vlade kancelara Sebastijana Kurca, ocjenjujući da je OVP dobio moć koju niko nije imao do sada.

Kurc osudio kampanju mržnje protiv ministarke Zadić

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc danas je oštro osudio kampanju mržnje protiv nove ministarke pravosuđa Alme Zadić.

Srpkinja na sudu u Austriji: Od starca pokušala izvući 630.000 evra

BEČ - Jasmina J. (44) porijeklom iz Srbije našla se na sudu u Austriji zbog teške prevare.

Prijetnje austrijskoj ministarki porijeklom iz BiH, dobila policijsku zaštitu

​Nakon što se pojavio "talas mržnje" usmjeren protiv nove austrijske ministarke pravosuđa Alme Zadić na internetu, austrijska Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma je upozorila na mogućnost planiranog napada, te je odmah rasporedila trojicu službenika specijalne jedinice "Kobra" da je štite i da joj budu konstantno na raspolaganju, javlja Kronen Zeitung.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije meta sajber napada

BEČ – Iz Ministarstva spoljnih poslova Austrije saopštili su da je njen IT sistem meta "ozbiljnog sajber napada", te da su vlasti preduzele kontra mjere.

Kurc i Kogler predstavili program i tim nove vlade

BEČ – Mandatar za sastavljanje nove austrijske vlade, lider Narodne partije (OVP) Sebastijan Kurc i šef Zelenih Verner Kogler predstavili su danas članove buduće vlade, kao i koalicioni program.

Dogovor Sebastijana Kurca i Zelenih

Konzervativci OVP Sebastijana Kurca i Zeleni postigli su koalicioni sporazum: Kurc bi trebalo ponovo da bude austrijski kancelar.

Austrija u novoj godini bez plastičnih kesa

U Austriji je, sa početkom nove godine, počela primjena zabrane prodaje jednokratno upotrebljivih plastičnih kesa.

Najčitanije