Austrija

Objavljena fotografija Ruskinje za koju tvrde da je "ukopala" Štrahea

BEČ - Identitet žene koja je glumila nećaku ruskog oligarha u "aferi Ibica" i dalje je misterija, iako već danima društvenim mrežama kruži fotografija atrakativne plavuše za koju pojedinci tvrde da je upravo ta "nećaka".

Štrahe najavljuje tužbe zbog snimka koji je srušio austrijsku vladu

BEČ - Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je podnio ostavku na položaje zamjenika kancelara Austrije i lidera Slobodarske stranke zbog tajnog video snimka, rekao je da ga je sramota zbog svog ponašanja, ali je najavio podnošenje tužbi protiv nepoznatih tvoraca zapisa.

Kurc pokušava da izbjegne pad prelazne vlade

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc razgovarao je danas s predstavnicima parlamentarnih partija u nastojanju da spriječi izglasavanje nepovjerenja prelaznoj vladi, koja je od juče na vlasti, i naglasio da će ona voditi brigu o očuvanju stabilnosti zemlje do prijevremenih izbora i formiranja nove.

Austrijska policija: Majka i kćerke umrle od gladi

BEČ - Austrijska policija saopštila je danas da sve ukazuje da su tri žene, koje su početkom sedmice pronađene mrtve u stanu u Beču, umrle od gladi.

Majka i dvije kćerke iz Srbije pronađene mrtve u Beču

BEČ - U stanu u Beču policija je našla mrtvu ženu i dvije tinejdžerke. U stanu su živjele Vesna M. (45) porijeklom iz Srbije i njezine kćerke bliznakinje (18).

Višković sa predstavnicima dijaspore iz Gornje Austrije

LINC - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se sinoć u Lincu sa predstavnicima dijaspore iz Gornje Austrije.

Vozač iz BiH mješalicom za beton sletio sa puta u Austriji

ANGBERG - Dvadesetsedmogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine sletio je sa puta vozeći mješalicu za beton u austrijskom gradu Angberg prilikom mimoilaženja s automobilom.

Poznat sastav prelazne vlade Austrije

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc odredio je ko će u prelaznoj vladi, do privremenih izbora, popuniti mjesta koja su ostala prazna nakon izlaska desnice (FPO) iz vlasti.

U Austriji razbijena srpsko-crnogorska grupa, pronađena droga vrijedna milione

BEČ - Austrijska policija uhapsila je 14 osoba porijeklom sa prostora Srbije i Crne Gore zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe, koja je "zadužena" za rasturanje droge po Austriji i okolnim zemljama.

27. maja glasanje o povjerenju vladi Austrije

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc suočiće se sa glasanjem o povjerenju njegovoj vladi u ponedjeljak 27. maja, izjavio je danas poslanik u austrijskom parlamentu Peter Pilc.

Najčitanije