Austrija

Kurc: Nisam rekao da je otključavanje 8. februara

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kaže da nije nijednog trenutka tvrdio, kao što su mediji prenijeli, da će mjere zaključavanja biti okonačane 8. februara, jer je za to neophodno da se postigne konkretni cilj.

Ministarka rada Austrije podnijela ostavku

BEČ - Ministarka rada, porodice i omladine Austrije Kristine Ašbaher podnijela je večeras ostavku, suočena s tvrdnjama da je njen diplomski rad plagijat.

Produženje zaključavanja koštaće austrijsku trgovinu milijardu evra

Produženje trećeg zaključavanja za nedjelju dana, sa 17. na 24. januar, donijeće austrijskoj trgovini gubitak obrta u visini do milijardu evra, upozorava Udruženje trgovaca Austrije.

"Najprije više od pola miliona nezaposlenih pa oporavak"

Direktor Servisa za zapošljavanje (AMS) u Austriji Johanes Kopf prognozirao je da će aktuelna korona kriza dovesti do daljeg rasta nezaposlenih do iznad 500.000, najvjerovatnije krajem januara, i da će potom uslijediti novi uzlet privrede.

Pao server parlamenta Austrije zbog prijedloga zakona o otključavanju

BEČ - Server austrijskog parlamenta oboren je zbog velikog broja komentara na nacrt izmjene zakona o kovidu, koji predviđa mogućnost "otključavanja" građana kroz negativno testiranje.

Oko 4.000 policajaca za praznike na ulicama Austrije

BEČ - U Austriji tokom novogodišnjeg dana i noći policija sa više od 4.000 svojih pripadnika brinuće o poštovanju korona pravila.

Od ponoći Austrija po treći put "pod ključem"

BEČ - U Austriji su od ponoći na snagu stupile nove pooštrene mjere u borbi protiv pandemije virusa korona, kojim se ta zemlja ponovo zaključava, treći put ove godine.

Kurc: Na ljeto 2021. pobjeđujemo pandemiju

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc obratio se danas povodom predstojećeg Božića građanima govorom nade.

Austrija usvojila "prazničnu" uredbu

BEČ - Austrijski parlament usvojio je uredbu kojom se regulišu korona mjere tokom predstojećih božićnih praznika, ali i mjera zaključavanja, koja će se, od 26. decemba, primijeniti treći put u ovoj godini.

Božićna jelka u Beču visoka 33 metra

BEČ - Glavni grad Austrije, Beč, ima najvišu božićnu jelku u poređenju sa velikim gradovima Njemačke.

Najčitanije