Auto industrija

IFO: Stanje njemačke auto-industrije pogoršano

Stanje u automobilskoj industriji u Njemačkoj se pogoršalo kako za njemačke proizvođače automobila, tako i za njihove dobavljače, pa je u decembru ocjena njihove trenutne situacije pala na minus 5,4 poena, dok je u novembru iznosila plus pet poena, najnoviji je nalaz istraživanja njemačkog Ekonomskog instituta IFO.

Na koje načine inženjeri stišavaju buku jefitnih automobila

Šta je jedna od prvih stvari koje primijetimo kada sjednemo za upravljač neke luksuzne limuzine? Najčešće je to ono čega zapravo nema, a to je buka. Izolovanost od vanjskog svijeta, ali i utisak da je automobil sastavljen u cjelosti od jednog komada u višim su klasama neophodni zahtjevi kupaca, ali šta je sa automobilima za šire mase?

Prodaja automobila skočila u Evropi

Evropsko tržište automobila u septembru je zabeležilo blagi rast, podstaknuto prodajom vozila u Italiji i Njemačkoj.

Luksuzni vijetnamski SUV za domaće tržište

Vijetnamska startap kompanija VinFast predstavila je premijum SUV President namijenjen domaćem tržištu.

Bentley će sačuvati ekskluzivitet - bez povećavanja proizvodnje

Sa veoma traženim modelima kao što su Continental i SUV Bentayga, očekivalo bi se da Bentley neće ograničavati godišnju proizvodnju. Ipak, britanski rpoizvđač želi da ostvari balans između rasta prodaje i ekskluziviteta koju vozila ovog brenda donose svom vlasniku.

U Njemačkoj bez subvencija za "prljave" motore

Vlasti i proizvođači automobila u Njemačkoj sve više se okreću ekologiji, digitalizaciji i autonomnoj vožnji. To je pokušaj da se najvažnija nemačka industrija, u kojoj radi blizu milion ljudi, postavi na drugačije temelje.

Nova Mercedesova električna limuzina imaće autonomiju od 700 km

Njemački proizvođač će nakon električnog SUV-a EQC predstaviti još jedan model na struju - luksuznu limuzinu EQS.

Njemačku auto-industriju ne napušta pesimizam

Njemačku automobilsku industriju ne napušta pesimizam, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja IFO institute o poslovanju tog sektora.

Auto-industrija dobija novog giganta, udružuju se Fiat i Peugeot

​Upravni odbor "Peugeot–Citroen" (PSA) jednoglasno je odobrio spajanje sa kompanijom "Fiat Chrysler" (FCA), javlja "Blumberg". Spajanjem dve kompanije, nastaće četvrti po snazi proizvođač vozila u svijetu.

Prodaja automobila pala za više od 23 odsto

U Evropi je u septembru prodato 1,09 miliona automobila, što predstavlja pad na godišnjem nivou za 23,5 odsto, a analitičari ocjenjuju da je to jednokratna posljedica uvođenja novih propisa o emisijama štetnih gasova.

Najčitanije