Automatska puška

Pronađena i oduzeta automatska puška i municija

TUZLA - Automatska puška i municija pronađeni su u pretresu stambenog objekta koji koristi osoba inicijala S.D. (30) iz Živinica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pucao u svadbenoj koloni iz automatske puške

VIŠEGRAD - S.S. iz Višegrada uhapšen je juče nakon što je na svadbenom veselju krećići se u koloni iz vozila pucao iz automatske puške, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Rusi konstruisali novi ultramoderni kalašnjikov

Ruski koncern "Kalašnjikov" uveliko radi na razvoju nove automatske puške AKV 521, koja se bitno razlikuje od standardnog AK47/74 sistema po specijalno konstruisanom dvodijelnom sanduku. Nova rješenja prevazilaze sve probleme sa montiranjem optičkih nišana.

Kalašnjikov prošao testiranje u ekstremnim uslovima

Automatska puška "Kalašnjikov" je testirana u ekstremnim vremenskim uslovima, pokazuje snimak koji je nedavno objavljen na jutjubu.

Rumunija mijenja kalašnjikov Beretom ARX160

Rumunija je započela proces zamjene kalašnjikova italijanskom Beretom ARX160. Planira se licencna proizvodnja do 20,000 primeraka godišnje u domaćim pogonima uz otvaranje novih radnih mjesta.

Muškarac koji je u Mostaru hodao sa automatom uhapšen, nema veze sa navijačima

MOSTAR - Naoružani muškarac u centru Mostara sa video snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama uhapšen je 31. jula i nema veze sa navijačima koji su prije dva dana divljali gradom, rekao je portparol MUP-a Hercegovačko neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Srpčanin uhapšen zbog pucanja iz automatske puške

SRBAC - Policajci Policijske stanice Srbac juče su uhapsili A.U. iz Srpca zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvdnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, navedeno je iz Policijske uprave Gradiška.

Đaci će se na 100. rođendan Kalašnjikova takmičiti u sklapanju automata

U metodološkim preporukama za održavanje časa, koje su objavljene na sajtu ruskog Ministarstva prosvjete, predlaže se da se održi i takmičenje u sklapanju i rasklapanju automatske puške "kalašnjikov" AK-47 i AK-74 ili, pak, upoređivanje karakteristika AK sa "američkom automatskom puškom M-16", prenosi internet portal Vzgljad.

Izrešetao komšiju zbog vode

KOTOR VAROŠ - Jadna ti sam, šta se ovo dešava?! Bože mili, rafale sam čula, ali nisam ni pomislila da će nas ovakva nesreća zadesiti, plačući je juče u dahu izgovorila mještanka zaseoka Pilipovina, u selu Kruševo Brdo, kod Kotor Varoša, gdje je Ilija Milić (71), kako ga terete, hicima iz automatske puške ubio komšiju Vasilja Kneževića (35), a potom pokušao ubiti i Vasiljevog oca Nedeljka (87).

Ranio se automatskom puškom

ISTOČNO SARAJEVO - U Univerzitetskoj bolnici Foča hospitalizovan je muškarac čiji su inicijali Đ.V, koji se sam povrijedio pucajući iz vatrenog oružja.

Najčitanije