Automobil

Zbog tiketa ostao bez auta

DOBOJ - Policija traga za lopovom koji je ukrao škoda oktaviju u Modriči u trenutku kada je vlasnik otišao u kladionicu, a ostavio upaljen automobil, potvrđeno je "Nezavisnim".

Izgrebao preko 600 automobila - šteta 930.000 evra

Jedan 26-godišnjak izveden je pred sud u Njemačkoj jer je oštrim predmetom izgrebao 642 automobila, a procijenjeno je da je na taj način vlasnike oštetio za 930.000 evra, prenosi DW. Tužilaštvo je u prvobitnoj prijavi navelo da se radi o znatno većem broju vozila, čak 1.700, i šteti od 2,3 miliona evra, ali je dovoljno dokaza bilo "samo" za pomenutih 642.

Ko je uveo prve tablice na autima

Prve registarske oznake za automobile uveli su Francuzi 1893. a tek se 1957. godine dogovorila standardizacija izgleda registracijskih oznaka u svijetu. Tri su osnovne veličine, a u Evropi se najviše koriste dimenzija 52 x 11 cm.

Zemlja rekorder za pet godina potpuno prelazi "na struju"

Prodaja novih električnih automobila u Norveškoj je 2019. godine porasla za 0,9 odsto, javio je Rojters i dodao da ta skandinavska zemlja planira da do 2025. godine prodaje isključivo automobile na električni pogon.

Prvi kineski putnički automobili

Tržište Kine je danas najveće u automobilskom svijetu, sa godišnjom isporukom od preko 28 miliona vozila, a oko 34% svih prodatih automobila su proizvedeni upravo u ovoj državi. Međutim, ne baš tako davno kinesko tržište je praktično bilo nepostojeće. Da li ste se ikada zapitali ko je bio prvi kineski automobil proizveden baš u Kini?

Erdoan: Pristižu narudžbe za turski automobil, prvi sam to uradio

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan, koji je u petak predstavio prvi turski automobil, izjavio je kako narudžbe za automobil pristižu te kako je i sam već naručio turski automobil.

Analitičari uvjereni: 2020. će biti godina električnih automobila

Posljednjih nekoliko godina vlada velika ekspanzija električnih automobila, ali oni još uvek čine tek "statističku grešku" kada je u pitanju ukupna prodaja.

Dnevna svjetla na autima korisna, ali kriju jedan rizik

Mnogi automobili s uključenim dnevnim svjetlima nemaju nikakvo osvjetljenje straga. U zimskim mjesecima, kad je vidljivost po danu često smanjena, to može biti poprilično opasno.

Zapaljen automobil službenika turskog konzulata u Solunu

SOLUN - Nepoznati napadači zapalili su automobil službenika turskog konzulata u ponedjeljak rano ujutro u sjevernom grčkom gradu Solunu, saopštio je policijski zvaničnik.

Ovo su najveći neprijatelji svake automobilske gume

Postoje tri glavna neprijatelja automobilskih guma: fizički, spoljni i ljudski faktor, koji je ujedno i najčešći usljed neznanja ili nemara.

Najčitanije