Automobil

AirCar dobio zeleno svjetlo: Vozilo koje se za dva minuta pretvori u letjelicu

Kompanija Klein Vision, koja je proizvela AirCar, saopštila je da je automobil obavio 70 sati rigoroznih testiranja u letu, uključujući 200 polijetanja i slijetanja.

Tesla gotovo udvostručio proizvodnju u 2021, prodato skoro milion vozila

​Američki proizvođač električnih automobila imao je izuzetno uspješnu 2021, a u toj kompaniji očekuju odlične prodajne rezultate i u ovoj godini.

Tržište polovnih vozila 2021: 5 zanimljivih činjenica

Tržište automobila se rapidno mijenja svake godine, ali neke tendencije i popularne prevare pri prodaji vozila i dalje ostaju. Kompanija digitalne baze podataka carVertical objavila je godišnji izvještaj sa statistikom za auto-moto zajednicu.

Punjači za električna vozila na svakih 60 km auto-puta?

​Udruženje evropskih proizvođača automobila smatra da je to premalo i traži dvostruko, 7 miliona punjača do 2030. godine.

Koji automobili su najpodložniji požarima

S vremena na vrijeme stižu vijesti o proizvođačima koji povlače elektrifikovane modele zbog opasnosti od požara u baterijama. Možda najozloglašeniji je slučaj Chevrolet Bolta EV, koji je General Motors koštao stotine miliona dolara, ali nije jedini: Ford Kuga plug-in hibrid, Hyundai Kona ili BMW plug-in hibridi morali su takođe biti opozvani zbog opasnosti od požara.

Lamborghini isporučio rekordnih 8.405 automobila

​Automobili Lamborghini su završili proteklu godinu sa najboljim prodajnim rezultatom u istoriji brenda - kupcima je isporučeno ukupno 8.405 automobila, što je za 13 % više u odnosu na 2020. godinu.

Evo koji polovnjak je najpopularniji u Evropi

​Prema istraživanju koje je sproveo Autoscout, najpopularnije marke kada je riječ o polovnim automobilima su Volkswagen, pa Mercedes, BMW i Audi.

Novi model Jaguar C-Type

Evo iznenađenja za fanove Jaguara.

Chevrolet debitovao i s električnim krosoverom Equinoxom

Cjelokupna automobilska javnost se tokom jučerašnjeg dana na američkom tlu divila debiju novog Chevroleta Silverado u električnom izdanju, ali ovaj model nije bio jedini novitet prezentovan od strane najveće divizije General Motorsa.

Električni prvenac Chrysler Airflow Concept

​Chrysler je, nakon GM-a i Forda, posljednji iz "velike američke trojke" koji kreće u električnu tranziciju.

Najčitanije