Automobil

Vozite automobil uz pomoć džojstika, dolazi sljedeće godine

Svakim danom sve više napredujemo u svakom pogledu, pa je bilo samo pitanje vremena kada će se neko sjetiti volana u automobilima.

Istraživanje: Električni automobili smanjuju stres

Istraživanje koje je sproveo francuski proizvođač DS otkrilo da je da vozači električnih i hibridnih automobila doživljavaju manje stresa u vožnji od onih koji voze automobile sa konvencionalnim pogonom.

Rastu cijene polovnih automobila

Tri godine stari korišteni automobili u godinu dana poskupjeli su za gotovo trećinu u Njemačkoj. U aprilu je prosječni trogodišnji automobil s benzinskim motorom bio je 30,1 odsto skuplji od usporedivog vozila godinu dana ranije, prema analizi firme za tržišnu analizu DAT.

U ovom hotelu možete spavati sa svojim automobilom

Jedinstvena usluga u ponudi hotelskog smještaja omogućuje vam stalni pogled na vaš automobil, ali i puno više od toga.

U Srpskoj 2.028 vozača izgubilo tablice

BANJALUKA - U toku prošle godine prijavljen je 2.028 slučaj gubljenja registarskih tablica motornih vozila, od čega u 48 slučajeva prijavljen pronalazak istih, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS).

Cijena litijuma "eksplodirala" - šta će biti sa električnim automobilima?

Globalna nestašica ključnih komponenti baterija podigla je cijene na rekordne nivoe, a od prošle godine cijene litijuma su skočile za više od 700 odsto, nikla za 250 odsto a kobalta i mangana za 100 odsto, pa se postavlja pitanja šta to znači za ubrzanu tranziciju ka električnim automobilima?

GM mijenja baterije na većini proizvedenih električnih automobila

​Chevrolet je upravo u procesu zamjene baterija za modele Bolt EV i Bolt EUV, jer je originalno ugrađeni baterijski sklop ova dva modela imao nedostatke koji bi mogli uzrokovati požar - zvanično je potvrđeno 18 takvih incidenata koji su povezani sa lošim baterijama.

Učenik iz Banjaluke u djedovoj radionici napravio električni romobil

BANJALUKA - Napravio sam svoj električni romobil od većinski polovnih dijelova, jer kada sam vidio koliko koštaju romobili stranih proizvođača, shvatio sam da ja mogu proći mnogo jeftinije.

Ovo je stavka koja bitno utiče na cijenu automobila

Boja nije stvar trenda, već kretanja na tržištu, iako mnogi misle suprotno. Istraživanja idu u prilog ovoj stavki koja može znatno uticati na cijenu automobila.

Za 10 najluksuznijih auta u BiH dato više od tri miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - U prva dva mjeseca ove godine u Bosnu i Hercegovinu je nastavljen uvoz skupih automobila, a za 10 najluksuznijih četvorotočkaša izdvojeno je više od tri miliona KM, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Zašto automobil puno troši?

Vozač ne treba da potcjenjuje nagli porast potrošnje goriva, jer to obično znači kvar na bilo kom dijelu automobila.

Lamborghini objavio najbolje rezultate u istoriji

​Automobili Lamborghini je zaključio finansijsku godinu 2021. s najboljim rezultatima ikada u pogledu prodaje, prometa i profitabilnosti, potvrđujući stabilnost i pobjedničku strategiju.

Jedno je sigurno - automobil godine 2022. biće na struju

Poznati su finalisti izbora "Svjetski auto 2022. godine" (World Car of the Year 2022).

Audi predstavio električni A6 karavan

​Audi A6 Avant e-tron Concept najavljuje novi produkcijski model na striju njemačkog proizvođača.

Volkswagen zadovoljan električnim automobilima

Volkswagen grupacija je objavila finansijske rezultate za 2021. godinu. Čak se i u decembru nadalo brzom rastu, a sada se koncern suočava s logističkim ograničenjima.

Najčitanije