Automobili

Ljudi ne vjeruju automobilima koja voze računari

Napredak koji su tehnološke i automobilske kompanije postigle tokom posljednjih godina na području autonomne vožnje je fantastičan, no i dalje nema konkretnog odgovora kada će takva vozila postati svakodnevica na cestama.

BMW ukida proizvodnju top modela

Nakon što je Mercedes V12 ponudu ograničio na Maybach, istim putem kreće i BMW. Čak ide i radikalnijim pristupom pa će iz proizvodnje u potpunosti istisnuti svoj najprestižniji automobil, serije 7.

Bivši F1 vozač izrađuje vozila od kojih zastaje dah

Brazilski automobiliski prvak Tarso Markez nakon zavidne karijere u Formuli 1 posvetio se TMC (Tarso Marques Concept), brendu koji je postao svjetska referenca i sinonim za kvalitet u prilagođavanju automobila i motocikala.

Nissan razvio "štit" za svoje buduće modele

Električna revolucija donosi zaokret i u automobilskom dizajnu. Nissan Ariya Concept, predstavljen na prošlogodišnjem Tokijskom salonu automobila, pravi je primjer upravo takvog zaokreta. Vozilo odražava snažnu i modernu estetiku ''bezvremenskog japanskog futurizma'', čemu posebno doprinosi prednja maska koja oblikom podsjeća na štit.

Prodaja novih vozila u Njemačkoj pala 38 odsto u martu

HAMBURG - Registracija novih putničkih automobila u Njemačkoj pala je u martu za 38 procenata međugodišnje, na 215.000 jedinica, zbog uticaja pandemije virusa korona, rekao je danas agenciji Reuters izvor upoznat s podacima.

Otkazan jedan od najvećih automobilskih sajmova na svijetu

“Mondial de l'Automobile”, jedan od najvećih automobilskih sajmova na svijetu koji se trebao održati početkom oktobra u glavnom gradu Francuske otkazan je zbog pandemije virusa korona.

Erik Klepton: Virtuoz na gitari i strastveni ljubitelj automobila

Svi poznaju Erika Kleptona kao virtuoza na gitari i muzičku zvijezdu sa karijerom dužom od šest decenija, tokom koje je postao jedini muzičar koji je tri puta primljen u Kuću slavnih rokenrola. Ono što mnogi nisu znali do sada je da sebe opisuje I kao velikog ljubitelja automobila.

U istočnoj Hercegovini počela dezinfekcija vozila

TREBINJE - Sva vozila koja ulaze u istočni dio Hercegovine iz bilo kog pravca dezinfikuju se pomoću sunđera koji su natopljeni dezinfekcionim sredstvima postavljenim na putnim prilazima.

BMW razvija volan koji mijenja oblik?

Prema nezvaničnim informacijama u električni SUV iX5, koji će se pojaviti sljedeće godine, BMW bi trebao ugraditi prvi volan koji mijenja oblik – iz kružnog u ovalni i obrnuto.

Teška situacija za trgovce autima u BiH: Prodaja će pasti do 50 odsto

BANJALUKA - Trgovci novih i polovnih automobila usljed novonastale situacije sa korona virusom u BiH našli su se u teškoj poziciji, prodaja vozila je stala i očekuje se znatan pad tržišta automobila u narednom periodu.

Najčitanije