Autoput

Uskoro parcelacija na trasi za autoput kroz Semberiju

BANJALUKA - Nekoliko timova Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove uskoro će stići u Semberiju i početi parcelaciju na trasi budućeg auto-puta koji će prolaziti pored Bijeljine, izjavio je gradonačelnik ovog grada Mićo Mićić nakon sastanka sa ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem.

Nastavlja se gradnja Koridora 5C kroz RS

BANJALUKA - Preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" saopštilo je da nastavlja planiranu izgradnju autoputa na panevropskom Koridoru "5C" kroz Republiku Srpsku, na pravcu od Kostajnice do Putnikovog brda, što ujedno predstavlja i obilaznicu oko Doboja.

Niče najsavremenija pumpa na najfrekventnijem dijelu auto-puta Banjaluka-Gradiška

BANJALUKA - Na atraktivnoj lokaciji najprometnijeg dijela auto-puta u RS vozači će od proljeća ove godine u svoja vozila moći da toče gorivo na novoj benzinskoj stanici "Nestro Petrola" u Zalužanima, koja će se nalaziti na pravcu auto-puta Banjaluka - Gradiška.

Gradnja autoputa Prijedor-Banjaluka obuhvatiće oko 440 objekata

PRIJEDOR - Izgradnjom autoputa Prijedor-Banjaluka na području grada Prijedora biće obuhvaćeno oko stotinu objekata privatnog vlasništva, od kojih oko 60 odsto pomoćnih, a 40 odsto stambenih, izjavio je danas gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Poslije sedam godina otvoren glavni autoput u Siriji

BEJRUT - Sirijska vojska danas uklanja barikade i otvara glavnu saobraćajnicu koja povezuje dva najveća grada, Damask i Alep.

Sudar osam automobila na autoputu kod Beograda

BEOGRAD - Jedno lice lakše je povrijeđeno u lančanom sudaru na autoputu, na skretanju za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla".

Prevrnuo se šleper na autoputu

GORNJI MILANOVAC - Šleper se prevrnuo na auto-putu "Miloš Veliki" kod Ručića u opštini Gornji Milanovac, a vozač je zadobio povrede.

Vozio 242,2 km/h na autoputu, zaustavio ga presretač

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Uprave saobraćajne policije, danas su kod mjesta Osipaonica na auto-putu takozvanim presretačem zaustavili dvadesetsedmogodišnjeg vozača mercedesa koji je vozio brzinom 242,2 kilometra na čas.

Vukli sanke po autoputu, pa ostali bez automobila

​SARAJEVO – Prije nekoliko dana pojavio se snimak nesavjesnih vozača koji su na na autoputu A1 u smjeru Sarajevo – Zenica vozilom vukli sanka, te blokirali obe trake, a sada je MUP KS objavio su po naredbi Suda od aktera ovog događaja oduzeli automobile.

Pod nadzorom 2.000 Kineza koji grade autoput

PODGORICA - Radnici iz Kine koji grade autoput u Crnoj Gori, njih oko 2.000, pod stalnim su zdravstvenim nadzorom, a zbog širenja koronavirusa pojačane su mjere opreza, izjavio je direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

Najčitanije