Autoput

Milijardu KM prikupljeno za auto-puteve

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je na ime prihoda od akciza za auto-puteve od početka 2018. do januara ove godine prikupila 934 miliona maraka, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Upoznajte naopasniji autoput u Australiji

Autoput Ejr dug je 1675 kilometara, te je dio državne autoceste A1. Povezuje zapadnu i istočnu Australiju, odnosno prostire se između Norsemana u regiji Goldfields-Esperans i sedmog naseljenog grada u državi - Port Auguste.

Iščupao rampu na auto-putu "9. januar" pa razbio nadzorne kamere

PRNJAVOR - Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su juče M.M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Virus korona reže prihode: Broj vozila na auto-putevima pao do 60 odsto

BANJALUKA, SARAJEVO - I do 60 odsto pao je broj vozila koja krstare auto-putevima u BiH zbog situacije izazvane pandemijom virusa korona, potvrđeno je "Nezavisnim".

Divljanje na autoputu "9. januar": Iščupao vertikalnu zapreku i njome udario u video nadzor

BANJALUKA – Nepoznati muškarac je protekle subote na autoputu "9. januar", na naplatnom mjestu Prnjavor, iščupao iz kolovoza vertikalnu zapreku, te istom razbio staklo na svjetlosno – signalnom uređaju koji se nalazi na ulazu u naplatno mjesto.

Uskoro parcelacija na trasi za autoput kroz Semberiju

BANJALUKA - Nekoliko timova Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove uskoro će stići u Semberiju i početi parcelaciju na trasi budućeg auto-puta koji će prolaziti pored Bijeljine, izjavio je gradonačelnik ovog grada Mićo Mićić nakon sastanka sa ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem.

Nastavlja se gradnja Koridora 5C kroz RS

BANJALUKA - Preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" saopštilo je da nastavlja planiranu izgradnju autoputa na panevropskom Koridoru "5C" kroz Republiku Srpsku, na pravcu od Kostajnice do Putnikovog brda, što ujedno predstavlja i obilaznicu oko Doboja.

Niče najsavremenija pumpa na najfrekventnijem dijelu auto-puta Banjaluka-Gradiška

BANJALUKA - Na atraktivnoj lokaciji najprometnijeg dijela auto-puta u RS vozači će od proljeća ove godine u svoja vozila moći da toče gorivo na novoj benzinskoj stanici "Nestro Petrola" u Zalužanima, koja će se nalaziti na pravcu auto-puta Banjaluka - Gradiška.

Gradnja autoputa Prijedor-Banjaluka obuhvatiće oko 440 objekata

PRIJEDOR - Izgradnjom autoputa Prijedor-Banjaluka na području grada Prijedora biće obuhvaćeno oko stotinu objekata privatnog vlasništva, od kojih oko 60 odsto pomoćnih, a 40 odsto stambenih, izjavio je danas gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Poslije sedam godina otvoren glavni autoput u Siriji

BEJRUT - Sirijska vojska danas uklanja barikade i otvara glavnu saobraćajnicu koja povezuje dva najveća grada, Damask i Alep.

Najčitanije