Autoput

Solarne ploče iznad autoputeva postaju realnost

Za složeniji sistem predviđen u “Zürich Säuliamtu” troškovi se procjenjuju na oko 75 miliona švicarskih franaka.

Uskoro analiza prijedloga mještana za trasu auto-puta Banjaluka-Prijedor

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da će u narednih 15 dana na terenu biti izvršena analiza tehničke mogućnosti trase auto-puta Banjaluka-Prijedor koju su predložili mještani Verića, Omarske, Bistrice i Kamičana, nakon čega će biti doneseno konačno rješenje.

Ćorić: Naredni projekti RS i Srbije auto-put i aerodrom u Trebinju

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas u Istočnom Sarajevu da su, nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju Hidroelektrane "Buk Bijela" u Foči, dva naredna ključna projekta vlada Srpske i Srbije izgradnja auto-puta Beograd - Banjaluka i izgradnja aerodroma Trebinje.

Eksproprijacija za dionicu auto-puta kod Bijeljine pred odbornicima

BIJELJINA - Postupak eksproprijacije za izgradnju dionice auto-puta i gasovoda Brčko - Bijeljina - Rača okončan je u prvoj fazi od Velike Obarske do Velinog Sela i donesena je odluka o prenosu svojine i posjeda sa grada Bijeljina na Republiku Srpsku bez naknade, navedeno je u izvještaju lokalne uprave koji će sutra biti razmatran na tematskoj sjednici Skupštine grada.

Mitrović: Početak radova na auto-putu Sarajevo-Beograd već na proljeće

BANJALUKA - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović istakao je danas u Turskoj da se procjenjuje da će izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo početi na proljeće i koštati od dvije do 2,5 milijardi evra.

Dodik: Auto-put Beograd-Sarajevo povezaće srce Balkana

BANJALUKA - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd, koju podržava Turska, veoma značajna jer će povezati srce Balkana i omogućiti brzu putnu komunikaciju.

Mercedesima divljali na autoputu: Jedan vozio 257, drugi 207 km/h

ZADAR - Policija je kod Zadra kaznila dva vozača koji su autoputem vozili više od 200 kilometara na čas.

Mještani protestvovali protiv predložene trase auto-puta Prijedor-Banjaluka

PRIJEDOR - Mještani Kozarca, Kozaruše, Kamičana i Kevljana kod Prijedora okupili su se danas na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka na ulazu u Kozarac kako bi iskazali nezadovoljstvo trasom auto-puta Prijedor-Banjaluka i od nadležnih institucija zatražili njenu izmjenu kako bi što manje imanja bilo obuhvaćeno eksproprijacijom.

"Kinezi zainteresovani za izgradnju auto-puta od Vukosavlja do Rače"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije "Šandong haj-spid grup", koja je izrazila zainteresovanost za učešće u izgradnji dionioce auto-puta od Vukosavlja do Rače.

Na insistiranje Mićića još jedan priključak na auto-put iz Semberije

BIJELJINA - Vozači iz zapadnog dijela Semberije moći će direktno da se uključe na auto-put Beograd-Banjaluka preko petlje koja će biti izgrađena na dijelu ove saobraćajnice između Brčkog i Bijeljine dogovoreno je na sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, kojem je prisustvovao i direktor JP "Auto-putevi Republike Srpske" Dušan Topić. Riječ je o dijelu Semberije koji obuhvata mjesne zajednice Vršani, Bukovicu, Magnojević i Dragaljevac.

Najčitanije