Autorska prava

Usvojena reforma zaštite autorskih prava u digitalnoj eri

BRISEL - Članice EU usvojile su danas kontroverzni reformski paket o zaštiti autorskih prava, kako bi osigurale da umjetnici i emiteri vijesti dobiju poštenu nadoknadu u digitalnoj eri.

I BiH mora ograničiti moć Googla i Facebooka

BANJALUKA, BRISEL, ZAGREB - Bosna i Hercegovina će biti obavezna da u narednih nekoliko godina transponuje novu evropsku direktivu o internetu u svoje zakonodavstvo, potvrđeno je "Nezavisnim" u Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) BiH.

Šta donose izmjene Zakona o autorskim pravima EU

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su juče obiman prijedlog o izmjenama Zakona o autorskim pravima u Evropskoj uniji, a kritičari smatraju da će tehnološki giganti snositi velike posledice, a da bi svako ko se oglasi na Internetu mogao da bude cenzurisan.

Evropski parlament naljutio internet gigante

STRAZBUR - Tehnološke platforme i internet aktivisti podigli su danas glas protiv odluke Evropskog parlamenta o reformi regulative o zaštiti autorskih prava, što će autorima video snimaka, muzičkih numera, proizvođačima vesti i vlasnicima drugih prava omogućiti da zahtijevaju kompenzaciju za objavljivanje njihovog sadržaja onlajn.

Đačka greška pokrenula raspravu o autorskim pravima na internetu

Korisnici koji objave neki sadržaj dostupan na internetu moraju da dobiju dozvolu osobe koja stoji iza tog sadržaja, objavio je najviši sud EU, dajući vjetar u leđa kreativnim industrijama.

Evropski parlament protiv nove Uredbe o autorskim pravima

Evropski parlament je danas ipak većinom glasova zaustavio prijedlog nove Uredbe o autorskim pravima, koja bi dovela do značajnih komplikacija na internetu.

Odzvoniće "krađi" autorskih priča po portalima

BANJALUKA - Na dnevnom redu plenarne sjednice Evropskog parlamenta u četvrtak će se naći izglasavanje Prijedloga direktive o zaštiti intelektualnog vlasništva na internetu i odlučiće da li će ona biti usvojena u trenutnoj ili nekoj drugoj verziji, a svoje zakonodavstvo će morati uskladiti i BiH.

Najčitanije