Avganistan

Premijer Avganistana: Priznajte talibansku administraciju

KABUL - Vršilac dužnosti premijera Avganistana mula Hasan Akhund, pozvao je danas međunarodne vlade da zvanično priznaju talibansku administraciju u zemlji, pošto su, kako tvrdi, za to ispunjeni svi uslovi.

Snažan zemljotres pogodio Avganistan, poginulo najmanje 26 osoba

HERAT - Više od 20 osoba je poginulo u zemljotresu jačine 5,6 stepeni Rihterove skale koji je ranije danas pogodio zapadni Avganistan.

Protest žena u Kabulu

KABUL - Talibanske snage poprskale su danas biber-sprejem grupu žena koje su protestovale u Kabulu za svoja prava na rad i obrazovanje, rekle su tri učesnice skupa agenciji AFP.

Talibani razgovorali sa svojim protivnicima

KABUL - Talibanska vlast Avganistana održala je tokom vikenda razgovore s visokim liderima antitalibanskog pokreta, saopštili su danas talibani.

Beba predata vojniku preko žice u Kabulu ponovo sa rođacima

KABUL - Beba koju su roditelji predali američkom marincu preko zida prekrivenog bodljikavom žicom na aerodromu tokom evakuacije iz Avganistana, pronađena je i ponovo je spojena sa svojim rođacima u Kabulu.

Talibani naredili da se obezglave lutke u izlozima butika

KABUL - Talibani su naredili prodavnicama odjeće u pokrajini Herat u Avganistanu da obezglave sve lutke u izlogu, jer ih radikalni pokret smatra "idolima", navodi se u izvještajima medija.

Talibani prosuli 3.000 litara alkohola u kanal

KABUL - Tim avganistanskih obavještajca zaplijenio je i uniištio oko 3.000 litara alkoholnog pića prosipanjem u kanal u Kabulu.

Talibani zabranili strane TV serije u neskladu sa šerijatom

KABUL - Talibani su zabranili medijima u Avganistanu da prikazuju strane TV serije koje su u suprotnosti sa šerijatskim normama, žene bez hidžaba, kao i bilo kakve pjesme, prenosi RIA Novosti.

Talibani zabranili duža putovanja ženama bez pratnje

KABUL - Talibani su saopštili da ženama u Avganistanu koje žele da putuju na velike udaljenosti drumskim saobraćajem treba ponuditi prevoz samo ako su u pratnji muškog rođaka.

Talibani zabranili puštanje muzike u automobilima

KABUL - Talibani su zabranili puštanje muzike u automobilima i vožnju žena koje su bez hidžaba, javlja RIA Novosti pozivajući se na Kabul njuz.

Najčitanije