Avganistan

Jedna žrtva eksplozije bombe u Avganistanu

KABUL - Jedna osoba je poginula, a sedam ranjeno u Avganistanu u današnjoj eksploziji bombe pored puta, kada je tuda naišao automobil u kom su se nalazili talibani, saopštio je zvaničnik bolnice u Džalalabadu, glavnom gradu provincije Nangarhar, na istoku zemlje.

Talibani: Pogubljenja i amputacije će biti nastavljeni

KABUL - Ozloglašeni bivši šef talibanske vjerske policije mula Burudin Turabi izjavio je da će ekstremni oblici kažnjavanja, poput pogubljenja i amputacija, biti nastavljeni u Avganistanu.

Talibani: Al Kaide nema u Avganistanu

KABUL - Talibani su danas izjavili da nema dokaza o postojanju militanata Islamske države i Al Kaide u Avganistanu.

Talibani tvrde da mogu poraziti Islamsku državu

Visoki talibanski zvaničnik izjavio je danas da teroristička grupa "Islamska država" ne predstavlja prijetnju u Avganistanu i da talibani imaju kapacitet da je obuzdaju.

Mjesec dana pod talibanima, novca sve manje, žene sve uplašenije

Na granici Avganistana sa Uzbekistanom teretni voz se kotrlja preko mosta i ulazi u novostvoreni "Islamski emirat". Talibanska bijela i crna zastava vijori se pored uzbekistanske. Neki trgovci su pozdravili povratak grupe na vlast. Vozač kamiona punog pšenice kaže da je u prošlosti redovno bio primoran da plaća mito korumpiranim policijskim službenicima kad god bi prošao njihove kontrolne punktove.

Napadnuti talibani, tri osobe ubijene

KABUL - U seriji od tri eksplozije, čija su meta bila talibanska vozila u glavnom gradu provincije Nangarhar na istoku Avganistana, najmanje tri osobe su poginule, a 20 njih je ranjeno.

Talibani dozvolili dječacima da idu u školu

KABUL - Ministarstvo prosvjete u novoj talibanskoj vladi Avganistana saopštilo je danas da se nastava za sve muške učenike od šestog do 12 razreda, kao i za muške nastavnike nastavlja u subotu.

Talibani ne isključuju mogućnost održavanja izbora

VAŠINGTON - Iako su tokom svoje prethodne vladavine od 1996. do 2001. godine talibani kritikovali demokratske izbore i karakterisali ih kao zapadnu tradiciju suprotstavljenu islamu, glavni portparol talibana Suhail Šahin nije isključio mogućnost održavanja izbora.

Mediji: Raketiran Kabul

KABUL - Izvršen je raketni napad na avganistansku prestonicu, prenijeli su svjetski mediji.

Baradar: Nisam mrtav, nema svađa među liderima talibana

KABUL - Šef političke kancelarije talibanskog pokreta i zamjenik premijera privremene vlade Avganistana, mula Abdul Gani Baradar odbacio je danas izvještaje o njegovoj smrti i nesuglasicama među talibanskim liderima.

Najčitanije