Avganistan

Stoltenberg: Nije donesena odluka o povlačenju

BRISEL - Ministri odbrane NATO-a nisu donijeli odluku da li će i kada biti povlačenja snaga iz Avganistana, rekao je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Zatražena provjera izvještaja o holandskim zločinima u Avganistanu

HAG - Holandsko Ministarstvo odbrane zatražilo je od Tužilaštva Holandije da provjeri izvještaj jednog ratnog veterana u kojem se navodi da su holandski vojnici pucali na civile i ubijali ih u avganistanskoj pokrajini Uruzgan 2007. godine.

Bomba usmrtila četvoro ljekara u Kabulu

KABUL - Najmanje petoro ljudi, među kojima je četvoro ljekara, poginulo je danas od eksplozije bombe u Kabulu, glavnom gradu Avganistana, saopštila je policija.

U Kabulu ubijen javni tužilac, bombe padale cijelu noć

KABUL - Nakon minobacačkih granatiranja Kabula, u današnjim odvojenim napadima bombom i vatrenim oružjem u avganistanskoj prestonici, najmanje tri osobe su poginule.

Avganistanska novinarka izrešetana u sačekuši

KABUL - Naoružani napadači ubili su televizijsku reporterku Malalu Majvand u istočnom Avganistanu, sopštili su zvaničnici. Portparol guvernera pokrajine Nangarhar Ataulah Hogjani saopštio je da su napadači otvorili vatru na automobil Majvandove nedugo nakon što je krenula od kuće.

Tramp smanjuje broj vojnika u Iraku i Avganistanu do 15. maja

VAŠINGTON - Dosadašnji predsjednik SAD Donald Tramp planira da do 15. januara smanji broj američkih vojnika u Iraku i Avganistanu na po 2.500, izjavio je vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Kristofer Miler.

Troje poginulo u bombaškom napadu u Avganistanu

KABUL - Najmanje troje ljudi ubijeno je u koordinisanom napadu avganistanskih talibana na policijsku bazu u pokrajini Host na istoku Avganistana, saopštili su zvaničnici.

Poginulo devet osoba u sudaru dva helikoptera u Avganistanu

KABUL - Ministarstvo odbrane Avganistana saopštilo je danas da su se dva avganistanska vojna helikoptera sudarila dok su prevozila ranjene vojnike iz južne provincije Helmand i tom prilikom je poginulo devet osoba.

Američko ratno vazduhoplovstvo bombardovalo talibane

KABUL - Kao podrška regularnim avganistanskim snagama bezbjednosti koje su napali talibani u provinciji Helmand na jugu zemlje, američko ratno vazduhoplovstvo bombardovalo je talibanske položaje.

Stoltenberg: Iz Avganistana se povlačimo zajedno sa SAD

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovio je odluku Alijanse da povuče svoje snage iz Avganistana zajedno sa SAD, nakon odluke Donalda Trampa da povuče svoje trupe do Božića.

Najčitanije