Avganistan

Obnovljeni sukobi između talibanskih boraca i avganistanskih snaga

KABUL - Nakon završenog trodnevnog prekida vatre sukobi između talibanskih boraca i avganistanskih snaga bezbjednosti obnovljeni su, ali vladini zvaničnici tvrde da su incidenti bili manjeg obima i da je i dalje moguće održati primirje.

Avganistanska vlada pozvala talibane da produže prekid vatre

KABUL - Avganistanska vlada pozvala je talibane da produže trodnevni prekid vatre tokom ramazanskog Bajrama koji treba da bude okončan u ponoć, istovremeno najavljujući da će osloboditi 900 članova te pobunjeničke grupe.

Primirje sa talibanima traje, planirano puštanje 2.000 zatvorenika

KABUL - Neočekivano primirje sa talibanima u Avganistanu traje već dva dana, a vlasti planiraju da oslobode do 2.000 pobunjenika koji su zatvorenici bezbjednosnih snaga.

UN: Porastao broj civilnih žrtava u Avganistanu

KABUL - Ujedinjene nacije saopštile su da je broj civilnih žrtava u Avganistanu porastao na 380 u aprilu, izražavajući duboku zabrinutost "teškim pogoršanjem" poštovanja međunarodnog humanitarnog prava dok SAD povlače vojnike iz te zemlje i pokušavaju obezbijediti postizanje mirovnog sporazuma.

Mediji: Tramp želi potpuno povući američku vojsku iz Avganistana

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp navodno želi povući sve američke vojnike iz Avganistana zbog opasnosti od pandemije virusa korona.

Korona u kabinetu predsjednika Avganistana

KABUL - Najmanje 20 zvaničnika zaposlenih u kabinetu predsjednika Avganistana Ašrfafa Ganija, testirano je pozitivno na korona virus zbog čega je 70-godišnji lider prinuđen da se ograniči na elektronsko komunikaciranje sa svojim osobljem, izvestio je Rojters.

Policija zapalila 35 tona droge

SHIBERGHAN, - Policija je u avganistanskoj sjevernoj provinciji Javzjan zapalila je 35 tona zaplijenjene droge, uključujući heroin i hašiš, izjavio je u utorak šef pokrajinske policije Abdul Vahid Vajdan.

"Ako talibani ne zaustave napade, gađaćemo ih svuda"

KABUL - Avganistanski ministar odbrane Asadulah Halid izjavio je danas da će, ukoliko ekstremistički talibani ne zaustave napade do kraja sedmice, preći sa režima odbrane u napad na tu ekstremističku grupu.

Reakcije na sporazum sa talibanima: Amerikanci potpisali pakt sa đavolom

KABUL - Viktorija Bateman (35), koja je izgubila muža Džejmsa kada su ga godine u Avganistanu upucali talibani, kaže da su Amerikanci potpisali "pakt sa đavolom" nakon što je svijet obišla vijest da će SAD i NATO da povuku sve vojnike iz Avganistana u roku od 14 mjeseci ako talibani ispune svoje obaveze iz sporazuma koji danas potpisuju.

Istorijski sporazum: SAD i NATO povlače sve vojnike iz Avganistana?

DOHA - SAD i NATO povući će sve vojnike iz Avganistana u roku od 14 meseci ako talibani ispune svoje obaveze iz sporazuma koji je danas potpisan u Dohi.

Najčitanije