Avion

Otkriveno najtajnije kinesko oružje koje im je "pružilo" NATO bombardovanje Srbije?

Nekoliko godina ranije nego što se predviđalo, NR Kina uvrstila je u puni borbeni arsenal svojih oružanih snaga nevidljivi borbeni avion J-20. Kineska agencija "Sinhua" navodi da kineska vojska još uvijek radi na treninzima pilota, ali to je više manje to, Kina u svojim redovima ima borbeni avion sa stelt tehnologijom pete generacije.

Pronađena olupina aviona u Iranu

LONDON - Olupina iranskog aviona koji se srušio sa 65 putnika i članova posade pronađena je u centralnom Iranu, javili su državni mediji.

U padu aviona u Iranu 66 mrtvih

TEHERAN - Putnički avion "Aseman Airlinesa" koji je vozio 66 ljudi srušio se u planinama u centralnom Iranu, javlja AP. Svi su poginuli, potvrdila je firma u čijem je vlasništvu bio avion, a prenio je AP.

Otkriven mogući uzrok pada ruskog putničkog aviona

MOSKVA - Senzori za brzinu, koji su se zaledili, vjerovatan su uzrok pada ruskog putničkog aviona u kom se nalazila 71 osoba, prenose svjetski mediji.

U avionu bili tehničari koji su ga pregledali prije polijetanja

SARATOV- Dvojica tehničara, koji su prethodno pregledali avion An-148 koji se danas srušio četiri minuta po polijetanju sa moskovskog aerodroma, bili su u letjelici, izjavio je zamjenik tužioca za saobraćaj regiona Saratov.

Pronađena jedna crna kutija, više teorija o padu aviona

MOSKVA -- Na mjestu pada ruskog aviona "An-148" sa 65 putinika i šest članova posade u blizini Moskve pronađena je jedna crna kutija.

Objavljen prvi snimak srušenog ruskog aviona

MOSKVA - Na internetu se pojavio prvi video-snimak sa mjesta na kojem je pao avion kompanije "Saratov erlajns" sa 65 putnika i šestoro članova posade.

Putin uputio saučešće porodicama poginulih pri padu aviona

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je izraze saučešća porodicama osoba koje su danas nastradale prilikom pada putničkog aviona An-148 u Moskovskom regionu, i naložio uspostavljanje vladine komisije koja će se baviti istragom o padu aviona, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Pronađeni dijelovi ruskog aviona, 71 osoba stradala

MOSKVA - Avion ruske aviokompanije "Saratov erlajnz", u kojem je bila 71 osoba, srušio se danas na području Moskovskog regiona, a izvori iz službe za vanredne situacije navode da nema preživjelih.

Srušio se avion u Moskvi, 71 osoba se vodi kao nestala

MOSKVA - Avion ruske aviokompanije "Saratov erlajnz", u kojem je bila 71 osoba, srušio se danas na području Moskovskog regiona, objavio je Interfaks, prenosi Rojters.

Reklame

Najčitanije