Avion

Zbog korone do 31. juna otkazano dva miliona letova

Do kraja juna u svijetu je, zbog pandemije virusa korona, otkazano više od dva miliona letova, što će nanijeti gubitke od oko 252 milijarde dolara, navodi se na sajtu Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA).

Turković: Ne možemo slati avion tamo gdje je jedan čovjek

SARAJEVO - Bisera Turković, ministrar inostranih poslova BiH, rekla je da ministarstvo, ali i krizni štab rade izuzetnim zalaganjem, pokušavajući odgovoriti na izazov uzorokovan pandemijom virusa korona.

Sletio drugi avion Er Srbije sa pomoći iz Kine

​BEOGRAD - U Beograd je oko 11.15 sleteo drugi avion Er Srbije, A-320, iz Šangaja sa kineskom medicinskom pomoći za Srbiju.

U Beograd sletio avion sa kineskom pomoći i stručnjacima

BEOGRAD - Avion pun medicinske opreme, u kojem su i medicinski eksperti iz Kine, sletio je večeras u Beograd, a dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Akcije evropskih avio-prevoznika plaćaju ceh Trampove odluke

LONDON - Akcije evropskih avio-kompanija bilježe danas snažan pad, nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trampa o uvođenju zabrane putovanja iz kontinentalne Evrope u SAD.

U padu aviona pet osoba poginulo

MELBURN - U padu manjeg aviona usljed jake monsunske kiše na sjeverozapadu Australije poginulo je pet osoba, saopštila je danas policija.

Avion se bez putnika vratio u Istanbul zbog virusa korona

SINGAPUR - Avion kompanije Turkish Airlines vratio se danas u Istanbul bez putnika, po nalogu vlasti u Singapuru, nakon što je putnik koji je u utorak stigao istim avionom bio pozitivan na virus korona.

Rusi patentirali novi sistem zaštite od g-sile za avione

Ruski inženjeri su patentirali novi sistem zaštite od g-sile za svoje savremene ratne avione, saopšteno je danas iz ruske vojne korporacije MIG.

Švajcarski avioni će čuvati nebo nad Austrijom?

BEČ - Ministarka odbrane Austrije Klaudija Taner treba što prije da nađe rješenje za nove avione za potrebe vojske, a moguće prelazno rješenje vidi u avionima švajcarske vojske.

Zbog prijetnje avion prinudno sletio na daleki istok

MOSKVA - Avion erbas A-330 ruskog Aeroflota, na putu od Vladivostoka ka Moskvi, prinudno je danas sletio u Habarovsk na dalekom istoku zbog anonimne prijetnje, javio je Tass.

Najčitanije