Avion

5G mreža i avio-saobraćaj, koliko je velika opasnost za letove u Americi

Deset vodećih američkih avio-kompanija upozorava da bi skoro uvođenje 5G usluga moglo biti pogubno.

Očajnički uklanjali pepeo sa piste, stigao prvi avion s pomoći u Tongu

VELINGTON - Prvi avion s inostranom pomoći stigao je u Tongu, donoseći prijeko potrebnu vodu i druge zalihe, javlja BBC.

Odolijevali kovidu dvije godine - prvim letom doputovalo 36 zaraženih

TARAVA - Kiribati, ostrvska država u Tihom okeanu, dvije godine je uspjela da se zaštiti od virusa korona, ali je sada prvi avion kojem je data dozvola za slijetanje, dovezao 36 inficiranih kovidom 19.

Najkraći let na svijetu traje 53 sekunde, a avion prima samo osam putnika

Avion Loganaira na letu LM711 povezuje ostrva Vestrej i Papa Vestrej u arhipelagu Orkni. Let traje samo 53 sekunde, kada je povoljan vetar i kada putnici nemaju mnogo prtljaga, a dva minuta i 40 sekundi u suprotnom slučaju.

KLM koristi održivo gorivo na svim letovima iz Amsterdama

BEOGRAD - Holandska avio-kompanija KLM počela je da koristi održivo avio-gorivo (Sustainable Aviation Fuel - SAF) na svim svojim letovima iz Amsterdama.

Normalizuje se saobraćaj na sarajevskom aerodromu

SARAJEVO - Na sarajevskom aerodromu počeo je da se normalizuje vazdušni saobraćaj nakon poboljšanja vremenskih uslova u Sarajevu i podizanja višednevne guste magle.

Vrijeme i omikron otkazali hiljade letova širom svijeta, London upozoren na oluju

VAŠINGTON - Više od 3.300 letova danas je otkazano širom svijeta, od kojih je više od polovine u SAD, a razlog su nepovoljni vremenski uslovi i porast broja zaraženih omikron varijantom virusa korona.

Lokid razvija novu varijantu F-35 za jednog saveznika SAD

SAD su dodelile ugovor vrijedan 49 miliona dolara Lokid Martinu za razvoj i proizvodnju nove varijante stelt lovca F-35 za neimenovanog saveznika.

Avion iz Brisela za Ruandu hitno sletio u Dubrovnik

DUBROVNIK - Avion prevoznika Brasels Erlajnz, na letu iz Brisela za Kigali u Ruandi, preusmjeren je na dubrovački aerodrom Čilipi zbog hitne situacije.

Žena u avionu saznala da je kovid pozitivna pa u toaletu provela pet sati

REJKJAVIK - Amerikanka iz Mičigena bila je zatvorena pet sati u avionskoj toalet kabini nakon što joj je test na kovid bio pozitivan tokom leta iz Čikaga za Island.

Najčitanije