Avion

Na poslovni put avionom planira 40 odsto manje putnika

LONDON - Četiri od deset evropskih putnika planira manje poslovnih putovanja avionom kada se u potpunosti ukinu kovid mjere ograničenja, pri čemu mnogi od njih namjeravaju da nastave s praksom video konferencija, pokazalo je jedno istaživanje objavljeno danas.

Džil Bajden zbijala šale s novinarima u avionu

VAŠINGTON - Novinari koji su putovali s prvom damom SAD Džil Bajden doživjeli su prvoaprilsko iznenađenje na letu iz Kalifornije za Vašington, kada im je maskirana supruga američkog predsjednika poslužila sladoled obučena kao stjuardesa.

Otac Rasela Kroua umro u avionu

Otac australijskog glumca Rasela Kroua (56), Džon Aleksandar Krou (85), preminuo je tokom leta za Kofs Harbor, grad u Australiji u kom je živio u posljednjih 25 godina.

Trampov luksuzni avion prizemljen u Njujorku

NJUJORK - Luksuzni, posebno opremljeni avion bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, opremljen detaljima od 24-karatnog zlata, prizemljen je u Orandž kauntiju, nedaleko od Njujorka.

Džo Bajden pao niz stepenice

VAŠINGTON – Džo Bajden, predsjednik SAD pao je niz stepenice predsjedničkog aviona Er Fors Uan u petak, malo prije polijetanja za Atlantu gdje bi se sastao sa liderima azijske zajednice nakon pucnjave u salonima za masažu u utorak.

Američka avijacija dobila najnoviju verziju legendarne F-15

Američke vazdušne snage (USAF) 10. marta su primile su borbeni avion F-15EX, najnoviju verziju vrlo uspješnog borbenog aviona koji je prvi put poletio još sredinom 1970-ih godina.

Sedmoro poginulih u padu nigerijskog vojnog aviona

ABUDŽA - Najmanje sedmoro ljudi poginulo je u rušenju vojnog aviona blizu Međunarodnog aerodroma u Abudži, saopštilo je Ratno vazduhoplovstvo Nigerije.

Dopuna goriva noću pri brzini 600 km/h, kako to rade Tu-160 i Il-78

Posade aviona velikog dometa Tu-160 i Il-78 izvele su složeni element letačke obuke - dosipanje goriva u vazduhu u noćnim uslovima, prenosi televizija "Zvezda".

Srbija potvrdila sporazum o vazdušnom saobraćaju sa BiH i Crnom Gorom

BEOGRAD - Skupština Srbije potvrdila je više međunarodnih sporazuma, među kojima Zakon o potvrđivanju Sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Savjeta ministara BiH, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore.

Nova sportska tragedija, poginuli četvorica fudbalera i predsjednik kluba

Četvorica fudbalera i predsjednik fudbalskog kluba Palmas FR poginuli su u avionskoj nesreći.

Najčitanije