Avion

Putnik na letu iz Tuzle u avion unio nož i gulio jabuku

Naočigled zaprepaštenih putnika koji su se 7. oktobra nalazili u avionu na relaciji Tuzla – Vekše (Švedska) jedan muškarac je tokom ovog leta izvadio nož dužine 20 centimetara te je počeo da guli jabuku.

Zagorac kupio avion, pa ga parkirao na imanju

ZAGREB - Hrvat, Robert Sedlar, iz Zaboka otkupio je avion i parkirao ga je na svom imanju u Strmcu Stubičkom u Hrvatskom zagorju.

Avion udario u automobil u Brazilu, troje poginulih

BELO HORIZONTE - Najmanje troje ljudi poginulo je u padu aviona u gradu Belo Horizonte na jugoistoku Brazila, javila je medijska grupa Globo.

Kvantas uspješno testirao najduži let na svijetu

SIDNEJ - Australijska aviokompanija Kvantas uspjela je da realizuje najduži let bez sletanja koji je trajao skoro 20 sati od Njujorka do Sidneja.

Krenuo najduži komercijalni let u istoriji vazduhoplovstva

NJUJORK - Njujork i Sidnej od danas će biti povezani direktnom avio-linijom bez sletanja, koja će oboriti sve dosadašnje rekorde kada su u pitanju komercijalni letovi.

Avion sa srednjoškolcima skliznuo s piste

DŽUNOU - Putnički avion sa 38 putnika, među kojima su bili i srednjoškolci, članovi plivačkog tima, skliznuo je s piste dok je pokušavao da sleti na aerodrom u gradu Unalaska, kod Beringovog mora.

Srušio se avion, u njemu članovi kabineta predsjednika

KINŠASA - Teretni avion, u kom su se nalazili neki od članova kabineta predsjednika Konga Feliksa Čisekedija, srušio se u šumskoj oblasti na istoku zemlje, javio je Reuters, pozivajući se na tri vladina izvora.

Avion nestao sa radara iznad Konga

GOMA - Teretni avion Antonov An-72 u kojem je bilo osam osoba nestao je u četvrtak poslije podne u Demokratskoj Republici Kongo sat vremena poslije poletanja iz Gome.

Avion se zaglavio u kablovima žičare

RIM - Manji avion zaglavio se među kablovima žičare i ostao je da visi okrenut naopačke kod odmarališta Prato Valentino u italijanskim Alpima.

Otkazano gotovo 200 letova zbog štrajka pilota

MILANO - Italijanski avio-prevoznik "Alitalia" otkazao je gotovo 200 letova usljed štrajka pilota koji će trajati 24 časa.

Najčitanije