Avion

Putnica kašljala na putnike i vikala im da umru

BELFAST - Nesvakidašnji incident dogodio se u avionu koji je išao od Belfasta do Edinburga, kada je putnica iz čista mira počela da viče na ostale putnike, govoreći im da će da umru, a usput je i namjerno kašljala na njih, preneo je danas Daily mail.

"Nevidljivi" muzejski eksponat - F117 definitivno poslat u istoriju

Revolucionarni američki bombarder F-117A Nighthawk, kod nas najpozatiji po tome što je tokom NATO bombardovanja 1999. godine "završio" u blatu u ataru sremskog sela Buđanovci, oboren raketom 250. raketne brigade PVO Vojske Jugoslavije, i definitivno je okončao svoju karijeru i završio u muzeju.

Ankara: Grčki avion zadržan u vazduhu jer nije imao plan leta

ANKARA - Avionu grčke vlade koji je prevozio ministra spoljnih poslova Nikosa Dendiasa iz Bagdada u Atinu odbijena je dozvola prelaska i zadržan je iznad turskog vazdušnog prostora jer je letjelica poletjela iz Iraka bez plana leta, saopštila je Ankara.

Turska zadržala avion grčke vlade u vazduhu 20 minuta

ATINA - Avion grčke vlade u kojem se nalazio ministar inostranih poslova Nikos Dendias koji se vraćao iz Iraka, zadržan je u vazduhu dodatnih 20 minuta, pošto su turske vlasti odložile izdavanje dozvole prolaska.

Srušio se avion pun kokaina, dvoje mrtvih

MEKSIKO SITI - Najmanje dvoje ljudi poginulo kada se laki avion u kojem se nalazilo skoro pola tone kokaina srušio u centralnom Meksiku dok je bježao od vladinih helikoptera, saopšteno je iz meksičkog Ministarstva odbrane.

Nastradali piloti odbacili rezervoar da bi spasili tuđe živote

Mala visina leta, između 200 i 400 metara, kao i rizičan manevar avionom MiG-21, bili su kobni po pilote majora Dejana Krsnika (49) i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića (43), čiji se avion u petak srušio u selu Brasina kod Malog Zvornika. Hrabri piloti su prilikom rušenja odbacili rezervoar s gorivom i napravili očajnički manevar avionom samo da bi izbjegli rušenje na kuće, tvrde izvori. Time su praktično dali svoje živote da bi spasili ljude na zemlji.

Avio-saobraćaj žrtva virusa korona

Avio-saobraćaj je jedan od sektora koji je najviše pogođen krizom prouzrokovanom pandemijom COVID-19, piše dnevni list "Il Fato Kotidijano".

Vulin: Pronađen snimač parametara leta

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je pronađen snimač parametara leta aviona "mig-21", u kojem su prilikom pada letjelice stradala dva pilota.

Muškarac u čije dvorište je pao MiG zbog krvarenja prebačen u Beograd

U jutrošnjem padu vojnog aviona MiG-21 u selu Brasina poginula su dva pilota, a povrijeđen je čovjek u čije je dvorište letjelica pala. Opšta bolnica u Loznici primila je jednu osobu s opekotinama zadobijenim usljed pada aviona u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika.

Srušio se vojni avion na istoku Ukrajine, pronađeno više od 20 tijela

U padu ukrajinskog vojnog aviona na sjeveroistoku zemlje poginulo su najmanje 22 osobe, saopštile su vlasti.

Najčitanije