Avion

Avion sa oko 200 osoba skliznuo sa piste u Indiji i prepolovio se

Avion Air India Express skliznuo je sa avionske piste u gradu Kožikodu u Indiji, a prema nezvaničnim informacijama poginule su najmanje tri osobe.

Prvi ruski avion sa mobilnom bolnicom poletio za Bejrut

MOSKVA - Avion Il-76 sa vazduhoplovnom mobilnom bolnicom, ljekarima i spasiocima poleteo je iz regiona Žukovski u Moskvi ka Bejrutu, glavnom gradu Libana, koga je pogodila stravična eksplozija u gradskoj luci, saopštila je pres služba ruskog Ministarstava za vanredne situacije.

Blato spriječilo krađu aviona u Sloveniji

Pokušaj krađe manjeg sportskog aviona u Sloveniji spriječilo je mokro uzletište, pa su "otmičari" završili u blatu dok su pokušavali da upale motor i odlete u nepoznatom pravcu.

Grčka aviokompanija otkazala sve linije ka Hrvatskoj do kraja 2020.

Grčka kompanija Aegean Airlines, član Star alijanse otkazala je sve letove planirane ove godine za Hrvatsku zbog slabe potražnje, prenosi SeeBiz.

Srušio se avion sa pola tone kokaina, uhapšeno pet "pohlepnih" krijumčara

MELBURN - Australijska policija saopštila je da se mali avion marke "Cesna" srušio nedugo nakon poletanja sa Papue Nove Gvineje, jer je bio pretovaren kokainom namijenjenim australijskom crnom tržištu.

CF-105 Avro Arrow - legenda o kanadskoj strijeli

Kanadski lovac presretač CF-105 Avro Arrow, iz 50.-ih godina prošlog vijeka, iako nikada nije ušao u punu operativnu upotrrbu kanadskog vazduhoplovstva (Royal Canadian Air Force- RCAF) ostao je u kolektivnoj svijestii Kanađana kao najbolji i najmoćniji borbeni avion svoga vremena i simbol kanadske industrijske moći i nacionalnog ponosa.

Četvoro mrtvih u padu malog aviona

ŽENEVA - Četiri osobe poginule su u padu malog aviona u švajcarskim Alpama, objavila je policija.

Iranski putnički avion presrela dva borbena aviona SAD

LONDON - Dva američka borbena aviona presrela su iranski putnički avion iznad sirijskog vazdušnog prostora, zbog čega je pilot brzo morao da promijeni visinu letenja kako bi izbjegao sudar, a ovaj manevar izazvao je lakše povrede nekolicine putnika, prenosi agencija Rojters.

Ruski vatrogasni avion Be-200 postaje ubica podmornica

Be-200, čuveni amfibijski avion, "supervatrogasac" Ministarstva za vanredne situacije Rusije, modifikovan i unaprijeđen, konačno dobija ulogu u ruskoj vojsci. Predstavljanje u novom, ratničkom ruhu imaće na paradi 26. jula u Sankt Peterburgu.

Francuski istražioci uspješno izvukli podatke iz crnih kutija

PARIZ - Istražioci koji rade na dešifrovanju crnih kutija iz ukrajinskog putničkog aviona koji je greškom oborio Iran došli su do podataka iz pilotske kabine, saopšteno je danas iz francuske Istražne službe (BEA).

Najčitanije