Avion

Pilot avionom iscrtao uzdignutu pesnicu za Džordža Flojda

Pilot Dimitri Neonakis nalikao je jedinstveni simbol u znak sjećanja na Afroamerikanca Džordža Flojda, prateći putanju leta u obliku podignute pesnice iznad kanadske provincije Nova Škotska.

Sa ovim naoružanjem Asadova vojska će moći da obara F-16 avione

Sirijska vojska sada je u stanju da obori neprijateljske lovce F-16 koji ulaze na njihovu teritoriju, javila je u nedelju ruska publikacija Avia.Pro.

Najavljen probni let prvog aviona sa električnim pogonom

LONDON - Najveći avion na električni pogon trebalo bi sutra da poleti na probni let u trajanju od 30-ak minuta iznad američke savezne države Vašington, izvIJestio je londonski "The Guardian".

MIP BiH učestvovao u organizaciji repatrijacijskog leta iz Moskva

SARAJEVO - Tim za krizne situacije Ministarstva inostranih poslova (MIP) u Savjetu ministara i Ambasada BiH u Moskvi pružili su pomoć i asistenciju u organizaciji repatrijacijskog leta kojim su se večeras iz Rusije vratila 72 lica, uglavnom studenti iz BiH i članovi njihovih porodica.

Prvi masovni povratak stranih radika u Kinu

Avion sa oko 200 radnika njemačkih kompanija otputovaće tokom vikenda u Kinu i to je prvi masovni povratak stranih radnika od kako je Peking prije dva mjeseca zabranio dolaske radi sprečavanja širenja virusa korona.

Avion bi pao, a putnici bi preživjeli: Izum koji bi mogao da spasi živote

Ukrajinac Vladimir Nikolajevič Tatarenko osmislio je idejno rješenje za problem bezbjednosti u avionima. Ukoliko njegov projekat zaživi - moglo bi biti spaseno mnogo života.

Greška koja je ubila putnike: Da li su piloti zaboravili da spuste točkove

Fatalna greška pilota mogući je uzrok pada aviona u Pakistanu u kom je poginulo 97 ljudi, prvi su rezultati istrage.

Porodicama žrtava iz pakistanskog aviona biće isplaćena odšteta

ISLAMABAD - Porodicama 97 poginulih u padu putničkog aviona u Karačiju biće isplaćena odšteta, saopštile su pakistanske vlasti.

Preživjeli pada aviona: Vatra i dim, krici sa svih strana

KARAČI - Najmanje 56 osoba je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade srušio danas na stambenu četvrt u Karačiju, rekli su za Rojters predstavnici dvije bolnice gdje su donesena njihova tijela.

Pilot pakistanskog aviona zvao upomoć: Otkazali su mi motori

Pilot kompanije "Pakistan internešnal erlajns" je u posljednjim trenucima razgovora s kontrolom leta rekao da su mu otkazala oba motora.

Najčitanije