Avioni

U Srbiju stižu četiri aviona "mig-29"

Četiri aviona "mig-29" koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Belorusije, biće isporučeni u narednih nekoliko nedelja, potvrđeno je Sputnjiku.

Hrvatsko vazduhoplovstvo biće ugašeno ako se ne nabave novi avioni

Zagreb - Kvalitet aviona i vrijeme isporuke, diplomatski odnosi, pa tek onda cijena, bili bi glavni kriterijumi za izbor novog aviona za Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo.

Katar kupuje američke borbene avione F-35

Katar je proteklih nedjelja podnio zvaničan zahtjev Sjedinjenim Američkim Državama za kupovinu borbenih aviona F-35 5. generacije, prenio je Rojters.

Banožić: Sve ponude borbenih aviona za Hrvatsku su zasad jednake

Zagreb - Ministar obrane Hrvatske Mario Banožić izjavio je u da su sve četiri zemlje koje su predale ponudu za nabavku aviona za njih zasad jednake.

Švajcarci podržali kupovinu novih borbenih aviona

Švajcarski glasači danas su na referendumu podržali Vladin plan da potroši do šest milijardi švajcarskih franaka (oko 6,46 milijarde dolara) za kupovinu novih borbenih aviona i to sa 50,1 odsto glasova.

Šta se krije iza nestanka aviona SAD iznad Bermudskog trougla

Iako je u Bermudskom trouglu nestalo oko 1.000 ljudi pod misterioznim okolnostima, stručnjaci i dalje ne znaju da objasne zašto se čudne stvari događaju u tom području od 500.000 kilometara kvadratnih, između Floride, Portorika i Bermuda.

Hrvatska kupuje 12 lovaca, Šveđani prvi ponudili "Gripene"

Zagreb - Ponude za kupovinu 12 višenamjenskih aviona Hrvatska očekuje iz 7 zemalja.

Hitler ih nije volio, a stotine poginule uzalud

Nakon poraza kod Staljingrada, gubitka Sjeverne Afrike i usred svakodnevnog strateškog bombardovanja koje je njemačke gradove pretvaralo u ruševine svima je sredinom 1943. postalo jasno da "hiljadugodišnji" Rajh nije u najboljoj vojnoj situaciji.

U Srbiju stižu dva nova aviona

BEOGRAD - Tri balkanske aviokompanije proširiće svoju flotu na ljeto, kako bi ispratili širenje svojih mreža letova, objavio je B92.

Vlada Hrvatske: Zatražene ponude za nabavku borbenih aviona

ZAGREB - Kopredsjedavajući međuresorne komisije za nabavku višenamjenskog borbenog aviona potpisali su pismo kojim se zahtjev za dostavljanje ponude upućuje prema sedam država, saopšteno je iz Vlade Hrvatske.

Najčitanije