Avioni

Vlada Hrvatske: Zatražene ponude za nabavku borbenih aviona

ZAGREB - Kopredsjedavajući međuresorne komisije za nabavku višenamjenskog borbenog aviona potpisali su pismo kojim se zahtjev za dostavljanje ponude upućuje prema sedam država, saopšteno je iz Vlade Hrvatske.

Hrvatska ponovo traži borbene avione, u igri F-16

ZAGREB - Na sjednici vijeća za nacionalnu bezbjednost Hrvatske rečeno je da su odabrane države kojima će se uputiti zahtjevi za ponudama za nabavku oružja.

"Sila" gradi fabriku ultralakih aviona u Jagodini

JAGODINA - Srpska industrija lakih aviona (Sila) "Aero East Europe" počeće u martu naredne godine izgradnju fabrike u Jagodini, najavio je danas vlasnik i direktor ove firme Milorad Matić.

Tri bombardera F16 na nebu Albanije

TIRANA - Tri borbena aviona tipa F16 izvela su danas trenažne letova na albanskom nebu, prenijela je prištinska Koha.

"Bliski susret" vojnih aviona iznad Kariba

VAŠINGTON - Venecuelanski "suhoj-30" približio se američkom izviđačkom avionu iznad Karipskog mora i ugrozio letjelicu i posadu, saopštila je vojska SAD.

Sudarila se dva aviona na aerodromu u Amsterdamu

AMSTERDAM - Dva putnička aviona sudarila su se danas na Međunarodnom aerodromu Shiphol u Amsterdamu, a u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Ruski avioni pokušali da presretnu američke blizu ruske granice

MOSKVA - Ruski avion Su-27 vazdušnih snaga u južnom vojnom okrugu pokušao je da presretne američki Boing P-8 koji se približio granici Rusije, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Hrvatska ponavlja tender za kupovinu borbenih aviona

ZAGREB - Parlamentarni Odbor za odbranu dao je danas "zeleno svjetlo" za novi proces nabavke borbenih aviona za potrebe Hrvatske, a ministar odbrane Damir Krstičević kaže da je riječ o složenom poslu i samo ozbiljna ponuda i podrška u vojnom i političkom smislu dolazi u obzir.

Arapi kupuju avione iz Pančeva

BEOGRAD - "Utva avio industrija" je na sajmu "Partner 2019" u Beogradu potpisala ugovore ukupne vrijednosti od 1.260.000 evra.

Pilot poginuo u sudaru vojnih aviona u Njemačkoj

BERLIN - Jedan pilot je poginuo nakon što su se dva njemačka vojna aviona danas sudarila na sjeveroistoku Njemačke, javila je televizija N-TV, dok je pilot drugog aviona pronađen živ.

Najčitanije