Avionska nesreća

Devet mrtvih u padu aviona na Havajima

HONOLULU - Devet ljudi je poginulo nakon što se srušio mali avion na sjeverozapadu havajskog ostrva Oahu, saopštili su zvaničnici Ministarstva saobraćaja Havaja.

Izvještaj o požaru na ruskom avionu: Munja udarila u letjelicu

MOSKVA - Ruski putnički avon "Suhoj Superdžet 100", koji se zapalio po prinudnom slijetanju na aerodrom Šeremetjevo početkom maja kada je poginula 41 osoba, izgubio je komunikaciju sa kontrolom leta poslije udara munje, navodi se u preliminarnom izvještaju Međudržavnog vazduhoplovnog komiteta.

Srušio se avion u Sjeverno more, u toku potraga za preživjelima

HAMBURG - Avion na liniji sa ostrva Vangeruge, kraj obale Holandije za njemački grad Hanover srušio se u Sjeverno more, piše "Sputnjik".

U sudaru dva aviona poginule četiri osobe

Najmanje četiri osobe su poginule u sudaru dva hidroaviona na sjeveroistoku Aljaske, a deset putnika je povrijeđeno, dok se dvije osobe vode kao nestale, saopštila je Obalska straža SAD.

Porodica stjuarda heroja će dobijati njegovu platu

MOSKVA - Ruska aviokompanija "Aeroflot" će platu Maksima Mojseva, člana posade koji je poginuo u avionskoj nesreći 5. maja na aerodromu "Šeremetjevo", nastaviti da isplaćuje njegovoj porodici u periodu dužem od 10 godina, odnsno dok njegov mlađi brat, koji je rođen 2015. ne napuni 18 godina, saopštila je ova aviokompanija.

Stjuard pokušavao da spasi putnike i poginuo

Maksim Moiseev, stjuard na zavionu Suhoj Superjet-100 koji se zapalio na ruskom aerodromu Šeremetjevo, poginuo je pokušavajući da otvori vrata u zadnjem dijelu aviona koji je zahvatio požar.

Objavljen novi snimak: Avion udara u pistu i počinje da gori

MOSKVA - Novi snimak tragedije na moskovskom aerodromu Šeremetjevo danas je objavljen i to sa sigurnosnih kamera.

Srušio se avion u Rusiji, poginula dva pilota

HABAROVSK - Trenažni avion "Jak-18" srušio se danas u regionu Habarovska u Rusiji, nadomak aerodroma "Kaljinka", a oba pilota su poginula, javlja TASS.

Preminuo otac Emilijana Sale

Otac argentinskog fudbalera Emilijana Sale koji je poginuo u avionskoj nesreći prije tri mjeseca preminuo je usljed infarkta.

Panika u Americi: Nestao japanski F-65A, zavladao strah da ne padne u "pogrešne" ruke

Jpanski borbeni avion F-35A nestao je sa radara 9. aprila. Od tada traje grozničava potraga za letjelicom zbog jedne stvari: mogućeg hakovanja softvera.

Najčitanije