Avionska nesreća

Putin odlikovao heroje, pilota i kopilota

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio je titule Heroj Rusije dvojici pilota kompanije "Ural Erlajns" koji su prinudno sletjeli na polje kukuruza u predgrađu Moskve, spasivši živote 223 putnika.

Sala i pilot prije nesreće otrovani ugljen-monoksidom?

Argentinski fudbaler Emilijano Sala i pilot Dejvid Ibotson uoči avionske nesreće 21. januara iznad Lamanša bili su izloženi većim količiniama ugljen-monoksida, navodi se u izvještaju Britanske agencije za istraživanje avionskih nesreća.

Član posade snimio pad aviona

Zastrašujući snimci iz kokpita Boeinga 737 koji se srušio u Saveznim državama Mikronezije pokazao je dosad neviđene kadrove pada aviona iz pozicije pilota.

Eksperti optužili Ukrajinu za falsifikovanje dokaza o padu "MH17"

AMSTERDAM - Visoki istražitelj za digitalnu tehnologiju malezijske firme OG IT "Forenzic services" Akaš Rozen u novom dokumentarnom filmu holandskog režisera Maksa van der Verfa o okolnostima katastrofe tvrdi da je Služba bezbjednosti Ukrajine promijenila snimak razgovora predstavljenih kao dokaz u slučaju nesreće MH17 iznad Donbasa.

Troje mrtvih u padu aviona u Njemačkoj

Laki avion se srušio i udario u fasadu jedne prodavnice alata u gradu Brishalu na jugu Njemačke, poginule su najmanje tri osobe, saopštila je njemačka policija.

Boeing isplaćuje 50 miliona dolara porodicama žrtava avio nesreća

Američka aviokompanija Boeing objavila je u srijedu da će porodicama poginulih isplatiti polovinu fonda od 100 miliona dolara koji je oformila nakon dva pada aviona 737 MAX, te je u tu svrhu angažovala stručnjaka za obeštećenja Kena Feinberga koji bi trebalo da nadzire isplate.

Devet mrtvih u padu aviona na Havajima

HONOLULU - Devet ljudi je poginulo nakon što se srušio mali avion na sjeverozapadu havajskog ostrva Oahu, saopštili su zvaničnici Ministarstva saobraćaja Havaja.

Izvještaj o požaru na ruskom avionu: Munja udarila u letjelicu

MOSKVA - Ruski putnički avon "Suhoj Superdžet 100", koji se zapalio po prinudnom slijetanju na aerodrom Šeremetjevo početkom maja kada je poginula 41 osoba, izgubio je komunikaciju sa kontrolom leta poslije udara munje, navodi se u preliminarnom izvještaju Međudržavnog vazduhoplovnog komiteta.

Srušio se avion u Sjeverno more, u toku potraga za preživjelima

HAMBURG - Avion na liniji sa ostrva Vangeruge, kraj obale Holandije za njemački grad Hanover srušio se u Sjeverno more, piše "Sputnjik".

U sudaru dva aviona poginule četiri osobe

Najmanje četiri osobe su poginule u sudaru dva hidroaviona na sjeveroistoku Aljaske, a deset putnika je povrijeđeno, dok se dvije osobe vode kao nestale, saopštila je Obalska straža SAD.

Najčitanije