Avokado

Naučnici otkrili neočekivane prednosti avokada

Redovno konzumiranje avokada može smanjiti nivo lošeg holesterola i poboljšati rad kardiovaskularnog sistema, kažu naučnici sa Pensilvanija stejt univerziteta.

Avokado u zemlji porijekla sve rjeđi

MEKSIKO SITI - Avokado već godinama slovi kao superhrana, a u posljednje vrijeme je ovu, donedavno egzotičnu voćku, otkrila i široka publika.

Kako izabrati savršen avokado?

​Benefiti avokada su izuzetno veliki. Veoma je bogat vitaminima, vlaknima kao i mineralnim materijama, a smatraju ga veoma važnim borcem protiv kancera, a smanjuje nivo holesterora u krvi, kao i rizik od moždanog i srčanog udara.

Uvrstite avokado u svoju ishranu

Avokado je ukusan i zdrav. Zdravstveni benefiti koje se stiču redovnim konzumiranjem ovog voća su ogromne i poznate već dugo vremena. Na primjer, pulpa avokada je tretirana kao afrodizijak. Lišće i kore avokada su takođe korišteni na mnogo načina, između ostalog za razne ženske bolesti.

Kora avokada krije opasne bakterije

FDA (Uprava za hranu i lekove) savetuje da pažljivo operete avokado jer je sječenje rizično, budući da bakterije iz kore mogu preći u plod.

Ulje avokada, eliksir za kožu

Avokadovo ulje Usporava i znakove starenja jer podstiče metabolizam kolagena, povećava njegovu topivost u dermisu, a visok sadržaj vitamina E pomaže u neutralisanju slobodnih radikala.

Avokado salata

Danas napravite ukusnu avokado salatu.

Ulje avokada odlično je za kožu i kosu

Voće, biljke i sjeme su prirodni izvori esencijalnih ulja koja sadrže minerale, vitamine i druge vitalne supstance potrebne ljudskom tijelu.

Zeleni hit na svjetskim berzama: Avokado je novo zlato

​NJUJORK - Želite pametno da uložite u dionicu koja će vam vratiti višestruko? Uložite u avokado. Vjerovali ili ne, avokado je novo zlato. Barem tako tvrde berzanski analitičari kada su u pitanju dionice kompanije "Calavo Growers Inc", koje danas koštaju 97 dolara. Godinu ranije vrijedjele su 42% manje.

Salata od avokada i krastavaca

Ukusna i lagana salata koja će oduševiti sve ukućane.

Najčitanije