Azerbejdžan

Azerbejdžan uplatio 1.054.016 KM pomoći BiH za borbu protiv pandemije

SARAJEVO - Na podračun Ministarstva bezbjednosti BiH, koji je otvoren za uplatu donacija BiH u borbi protiv pandemije COVID-19, Republika Azerbejdžan je uplatila 538.910,27 evra, odnosno 1.054.016,87 KM, saopštilo je ovo ministarstvo.

U BiH stigla pomoć iz Azerbejdžana

​SARAJEVO - Na Međunarodni aerodrom Sarajevo, nakon dogovora Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednikom Azerbejdžana Ilhama Aliyeva, a u koordinaciji Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva sigurnosti, danas je sletio avion koji je dopremio pomoć BiH za borbu protiv korona virusa.

SAD izbacuju Rusiju iz Evrope: Azerbejdžanci otvaraju dva gasovoda

Rusija dobija konkurenta na svjetskom energetskom tržištu. Uskoro će biti puštena u rad dva gasovoda kojim će azerbejdžanski gas stizati u Evropu.

Dodik: RS i BiH dobiće napajanje gasom sa gasovoda koji gradi Azerbejdžan

BAKU - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, nakon sastanka sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim u Bakuu, da će Republika Srpska i BiH dobiti napajanje gasom sa gasovoda koji gradi Azerbejdžan.

Dodik sa Alijevim u Bakuu: Raditi na proširenju saradnje

BAKU - Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev primio je danas srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u centralnoj rezidenciji u Bakuu gdje su razgovarali o proširenju saradnje i jačanju zajedničkih odnosa.

Dodik: Pokret nesvrstanih od velikog značaja za mir, bezbjednost i saradnju

BAKU - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su vrijednosti Pokreta nesvrstanih opstale svih ovih godina, posebno kada je riječ o naporima za mirno rješavanje sporova, međunarodnoj saradnji, poštivanju i razvijanju multilateralizma.

Azerbejdžan prvi put domaćin izazova za svemirske aplikacije NASA

BAKU - Najveći svjetski susret programera za NASA svemirske aplikacije biće po prvi put održan u Azerbejdžanu ove godine.

Esijen igrač-trener u Azerbejdžanu

Bivši vezista Čelsija, Real Madrida i Milana Mišel Esijen karijeru nastavlja u azerbejdžanskom Sabailu, objavio je klub iz Bakua.

Fudbaler Azerbejdžana: Kosovo nije država već pećina

Reprezentacija Azerbejdžana izgubila je u posljednjem meču Divizije D Lige nacija u Prištini od tzv. Kosova čak 4:0, ali poraz nije ono što je gostima najviše smetalo.

Azerbejdžan od Rusije kupio oružje vrijedno pet milijardi dolara

Vrijednost već realizovanih ugovora o isporuci oružja iz Rusije u Azerbejdžan procjenjuje se na pet milijardi dolara, a ta cifra nastavlja da raste, izjavio je predsjednik Azerbejdžana Iljham Alijev.

Najčitanije