Azerbejdžan

Jermenski ministar ekonomije ponudio ostavku nakon kritika vlade

JEREVAN - Nakon oštrih kritika na račun vlade Jermenije zbog prihvatanja dogovora sa Azerbejdžanom u Nagorno Karabahu, jermenski ministar ekonomije Tigran Kačatrijan ponudio je svoju ostavku, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Tri strane radile na deklaraciji za Nagorno-Karabah

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da su lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana zajedno radili na deklaraciji za Nagorno-Karabah od 9. novembra.

Ruska vojska postavila osmatračnice u Karabahu, zaštićen manastir

U području gdje se izvodi mirovna operacija u Karabahu, duž linije razdvajanja završeno je postavljanje osmatračnica ruskih mirnodopskih snaga, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Putin, Alijev i Pašinjan zadovoljni poštovanjem sporazuma

MOSKVA - Predsjednici Rusije Vladimir Putin, Azerbejdžana Ilham Alijev i premijer Jermenije Nikol Pašinjanom izrazili su zadovoljstvo što se poštuje sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu, a ruska strana je istakla i značaj očuvanja i sigurnosti crkava u područjima koja su sada prešla u azerbejdžanske ruke.

Okončana prva runda pregovora Rusije i Turske o Nagorno-Karabahu

ANKARA - Prva runda tehničkih pregovora između turske i ruske vojne delegacije oko uspostavljanja centra za nadzor mira u Nagorno-Karabahu zaključena je u Ankari, javlja "Sputnjik".

Primirje: Putin otkrio na šta su se Jermeni i Azeri obavezali

MOSKVA - Od danas je na snagu stupilo primirje između Jermenije i Azerbejdžana, zemalja koje su od 27. septembra vodile krvavi rat oko Nagorno-Karabaha, a predsjednik Rusije Vladimir Putin je saopštio na šta su se obje strane obavezale.

Čavušoglu: Važna pobjeda Azerbejdžana

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu ocijenio je danas da sporazum o okončanju rata u Nagorno-Karabahu predstavlja važnu pobjedu saveznika Ankare, Azerbejdžana.

Azerbejdžan: Jermenija je kapitulirala

Baku smatra da je Jerevan u suštini kapitulirao potpisivanjem dokumenta o prekidu ratnih dejstava u Nagorno-Karabahu, izjavio je azerbejdžanski predsjednik Ilham Alijev.

Alijev: Snage Bakua zauzele Šuši

BAKU - Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je da su snage Bakua zauzele grad Šuši u Nagorno-Karabahu, javlja "Sputnjik".

Jerevan: Sastanak Pašinjana i Alijeva trenutno nije u planu

JEREVAN - U ovom trenutku nije u planu održavanje sastanka jermenskog premijera Nikole Pašinjana i azerbejdžanskog predsjednika Ilhama Alijeva povodom rješenja sukoba oko Nagorno-Karabaha, saopštio je jermenski ministar spoljnih poslova Zohrab Mnatsakanjan.

Najčitanije