Azil

U Njemačkoj podnijeto manje zahtjeva za azil u 2019. nego ranije

BERLIN - Njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je broj zahtijeva za azil u toj zemlji prošle godine bio manji za 14 odsto u odnosu na 2015. i 2016. godinu, kada je izbila migrantska kriza.

Grčka pooštrava kriterijume za azil

ATINA - Grčka vlada obećala je da će pooštriti proceduru za dobijanje azila za migrante i ubrzati deportaciju.

Zahtjev za azil u julu predalo 62.900 migranata

VALETA - Broj zahtjeva za međunarodnu zaštitu u Norveškoj, Švajcarskoj i EU u julu dostigao je 62.900, što je za 26 odsto više u odnosu na broj podnesenih zahtjeva u junu, saopšteno je na internet stranici Kancelarije EU za azil (EASO).

Snouden želi azil u Francuskoj

PARIZ - Odbjegli bivši saradnik američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Edvard Snouden planira da traži azil u Francuskoj.

Banjaluka uskoro dobija novi azil za pse

BANJALUKA - Grad bi uskoro trebalo da dobije novi azil za pse i to u sklopu Razvojno-edukativnog centra Manjača, kojim gazduje Centar za razvoj poljoprivrede i sela, potvrdili su za "Nezavisne" u Odjeljenju za komunalne poslove.

Porast broja zahtjeva za azil u EU iz Venecuele

BERLIN - Broj zahtjeva za azil u EU ponovo je u porastu, usljed većeg broja migranata iz Latinske Amerike, naročito iz Venecuele, piše "Deutsche Welle".

EU prošle godine odobrila azil za više od 300.000 ljudi

BRISEL - Agencija EU za statistiku - Evrostat saopštila je da je u Uniji tokom prošle godine odobren azil za više od 300.000 ljudi, što je za 40 odsto manje u odnosu na 2017. godinu.

Ubijen belgijski ovčar u azilu za napuštene životinje

SANSKI MOST - Pripadnici Policijske stanice Sanski Most tragaju za zasad nepoznatom osobom koja je iz vatrenog oružja ustrijelila psa rase belgijski ovčar, koji je bio star dvije i po godine.

Pse će možda smještati u vojne kontejnere

BANJALUKA - Grad nema dovoljno sredstava u budžetu za gradnju novog azila za pse, ali da bi se poboljšali uslovi prebukiranog azila u Ramićima, radi se na obezbjeđenju dodatnih kontejnera, koji će biti iskorišteni za proširenje kapaciteta.

Gruevski i dalje u Albaniji, Turska mu obećala azil?

TIRANA - Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski i dalje je u Albaniji, odakle će otputovati za Tursku, koja mu je obećala azil.

Najčitanije