Azil

150 odsto povećan broj zahtjeva za azil na zapadnom Balkanu

ŽENEVA - Broj migranata koji su registrovani da su zatražili azil na zapadnom Balkanu povećan je za čak 150 odsto u maju u odnosu na prethodni mjesec, pokazuje izvještaj koji je objavila Kancelarija visokog komesara za izbjeglice UN-a.

Na Manjači izgrađen azil, humaniji uslovi za pse

Na lokalitetu Razvojno-edukativnog centra “Manjača” izgrađeno je prihvatilište za napuštene pse, u nastojanju da se riješi višegodišnji problem sa adekvatnim smještajem za napuštene pse.

Zbog restriktivnih mjera smanjen broj tražilaca azila u Evropi

BRISEL - Restriktivne mjere uvedene zbog epidemije virusa korona smanjile su broj ljudi koji traže azil u Evropi, ali pandemija bi mogla izazvati više dolazaka u budućnosti ako se pogorša situacija na Bliskom Istoku i u sjevernoj Africi, saopštila je danas Agencija Evropske unije za azil (EASO).

Korona ušla u smještaj za tražioce azila u Beču

BEČ - U smještaj za tražioce azila "Haus Erdberg" u Beču došlo je do infekcije stanara, zbog čega je evakuisan.

Na Manjači počela izgradnja novog azila za napuštene pse

Gradnja novog azila za pse na lokalitetu Razvojno-edukativnog centra "Manjača" počela je juče, a planirano je da bude pušten u funkciju tokom ljeta.

Asanž možda zatraži azil u Franuskoj

PARIZ - Osnivač Wikileaksa Džulijan Asanž, koji se iz zatvora u Britaniji bori protiv izručenja Americi, mogao bi da zatraži azil u Francuskoj, izjavio je danas njegov advokat Erik Dipon-Moreti.

Azil za pse na Manjači niče početkom marta

Izgradnja novog azila za napuštene pse na Manjači trebalo bi da počne prvih dana marta, rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi.

Uređenje azila za pse u sklopu centra "Manjača" počinje u februaru

BANJALUKA - Uređenje objekta u sklopu Razvojno-edukativnog centra "Manjača" kojim će Banjaluka dobiti novi azil za pse počeće u februaru, potvrdio je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

U Njemačkoj podnijeto manje zahtjeva za azil u 2019. nego ranije

BERLIN - Njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je broj zahtijeva za azil u toj zemlji prošle godine bio manji za 14 odsto u odnosu na 2015. i 2016. godinu, kada je izbila migrantska kriza.

Grčka pooštrava kriterijume za azil

ATINA - Grčka vlada obećala je da će pooštriti proceduru za dobijanje azila za migrante i ubrzati deportaciju.

Najčitanije