Azil

Ubijen belgijski ovčar u azilu za napuštene životinje

SANSKI MOST - Pripadnici Policijske stanice Sanski Most tragaju za zasad nepoznatom osobom koja je iz vatrenog oružja ustrijelila psa rase belgijski ovčar, koji je bio star dvije i po godine.

Pse će možda smještati u vojne kontejnere

BANJALUKA - Grad nema dovoljno sredstava u budžetu za gradnju novog azila za pse, ali da bi se poboljšali uslovi prebukiranog azila u Ramićima, radi se na obezbjeđenju dodatnih kontejnera, koji će biti iskorišteni za proširenje kapaciteta.

Gruevski i dalje u Albaniji, Turska mu obećala azil?

TIRANA - Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski i dalje je u Albaniji, odakle će otputovati za Tursku, koja mu je obećala azil.

Orbanov kabinet se oglasio zbog slučaja "Gruevski"

BUDIMPEŠTA - Mađarska je saopštila da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski tražio politički azil pošto je pobjegao iz Makedonije da bi izbjegao zatvor.

Prijedorčanka držala nelegalne azile za pse

PRIJEDOR – Policija u Prijedoru podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv Ine.R. (34) iz tog grada zbog sumnje da je formiralala nelegalno prihvatilište za pse.

SAD pooštravaju uslove za azil

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa najavila je pooštravanje uslova za podnošenje zahtjeva za azil u SAD.

Ukradeno 67 pasa iz azila u Prijedoru

PRIJEDOR – Tri lica iz Prijedora, osumnjičena su da su u noći sa 19. na 20. jun, u mjestu Kalajevo, opština Prijedor, ukrali 67 pasa iz azila.

Mještani nisu sretni zbog "Zemlje sretnih pasa"

SANSKI MOST - Mještani Vrša i Suhače, susjednih sela koja nastanjuju Bošnjaci i Srbi, desetak kilometara od Sanskog Mosta, ponovo su protestovali protiv izgradnje azila za pse u blizini pomenutih mjesta.

Ekvador ukida azil osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu?

LONDON - Ekvador je sve bliži povlačenju azila osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu i izbacivanju iz ekvadorske Ambasade u Londonu u kojem boravi zadnjih šest godina, objavio je u subotu američki istraživački novinar Glen Grinvald.

Evropska komisija tuži Mađarsku zbog zakona o azilu

BRISEL - Evropska komisija podnijela je danas tužbu protiv Mađarske zbog neusklađenosti zakona o azilu i povratku migranata i poslala joj upozorenje zbog zakona koji kriminalizuje aktivnosti nevladinih organizacija koje pomažu migrantima, izjavila je portparolka EK Mina Andreeva.

Najčitanije