Azil

Na Manjači počela izgradnja novog azila za napuštene pse

Gradnja novog azila za pse na lokalitetu Razvojno-edukativnog centra "Manjača" počela je juče, a planirano je da bude pušten u funkciju tokom ljeta.

Asanž možda zatraži azil u Franuskoj

PARIZ - Osnivač Wikileaksa Džulijan Asanž, koji se iz zatvora u Britaniji bori protiv izručenja Americi, mogao bi da zatraži azil u Francuskoj, izjavio je danas njegov advokat Erik Dipon-Moreti.

Azil za pse na Manjači niče početkom marta

Izgradnja novog azila za napuštene pse na Manjači trebalo bi da počne prvih dana marta, rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi.

Uređenje azila za pse u sklopu centra "Manjača" počinje u februaru

BANJALUKA - Uređenje objekta u sklopu Razvojno-edukativnog centra "Manjača" kojim će Banjaluka dobiti novi azil za pse počeće u februaru, potvrdio je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

U Njemačkoj podnijeto manje zahtjeva za azil u 2019. nego ranije

BERLIN - Njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je broj zahtijeva za azil u toj zemlji prošle godine bio manji za 14 odsto u odnosu na 2015. i 2016. godinu, kada je izbila migrantska kriza.

Grčka pooštrava kriterijume za azil

ATINA - Grčka vlada obećala je da će pooštriti proceduru za dobijanje azila za migrante i ubrzati deportaciju.

Zahtjev za azil u julu predalo 62.900 migranata

VALETA - Broj zahtjeva za međunarodnu zaštitu u Norveškoj, Švajcarskoj i EU u julu dostigao je 62.900, što je za 26 odsto više u odnosu na broj podnesenih zahtjeva u junu, saopšteno je na internet stranici Kancelarije EU za azil (EASO).

Snouden želi azil u Francuskoj

PARIZ - Odbjegli bivši saradnik američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Edvard Snouden planira da traži azil u Francuskoj.

Banjaluka uskoro dobija novi azil za pse

BANJALUKA - Grad bi uskoro trebalo da dobije novi azil za pse i to u sklopu Razvojno-edukativnog centra Manjača, kojim gazduje Centar za razvoj poljoprivrede i sela, potvrdili su za "Nezavisne" u Odjeljenju za komunalne poslove.

Porast broja zahtjeva za azil u EU iz Venecuele

BERLIN - Broj zahtjeva za azil u EU ponovo je u porastu, usljed većeg broja migranata iz Latinske Amerike, naročito iz Venecuele, piše "Deutsche Welle".

Najčitanije