BANJALUKA

Normalizovan saobraćaj u Rekavicama nakon saobraćajne nesreće

​BANJALUKA - Saobraćaj je normalizovan u mjestu Rekavice, na magistralnom putu Banjaluka - Crna Rijeka, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

U dane vikenda akcija "na alkohol" u Banjaluci

BANJALUKA - Banjalučka policija će za vikend sprovesti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Stanivuković razgovarao sa većinom i manjinom o projektima za narednu godinu

BANJALUKA - Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke održao je danas sastanak sa odbornicima u gradskom parlamentu, te saslušao njihove prijedloge o budžetu za narednu godinu koji bi se mogli realizovati.

U Banjaluci održana konferencija "Innovative Ideas in Science - IIS2021"

BANJALUKA - Međunarodna naučna konferencija "Innovative Ideas in Science - IIS2021" održana je u Banjaluci.

Gradska uprava Banjaluka slavi 90. rođendan

Gradska uprava Banjaluka slavi 90. rođendan i organizuje manifestaciju u čast Svetislavu - Tisi Milosavljeviću, prvom banu Vrbaske banovine i čovjeka bez kojeg bi banjalučka istorija, ali i budućnost, ostale uskraćene za zlatno doba Banjaluke.

Zbog radova na cjevovodima, moguć nestanak vode u četiri ulice u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na cjevovodima danas može doći do prekida u vodosnabdijevanju potrošača u četiri banjalučke ulice, saopštili su iz "Vodovoda".

Nadomak Banjaluke potvrđena trihinela

BANJALUKA - Prvi ovogodišnji slučaj trihinele otkriven je kontrolom mesa divlje svinje u Stričićima nadomak Banjaluke, koju su tokom lova odstrijelili članovi Lovačkog udruženja "Manjača".

Mladi za Daunovim sindrom obučeni za trgovce

BANJALUKA - Mladi iz Daun sindrom centra Banjaluka, njih deset, danas su imali priliku da se prvi put, bar na četiri časa okušaju kao trgovci u tržnom centru "Jumbo" i postanu dio njihovog tima.

Zastarjeli sistem ugasio rasvjetu u nekoliko naselja u Banjaluci

Bez rasvjete u utorak naveče ostalo je nekoliko banjalučkih naselja, među kojih su Paprikovac, Lauš, Nova varoš i Centar, a uzrok je, kako su saopštili iz Gradske uprave Banjaluka, zastarjelost sistema komande za uspostavljanje rasvjete.

Promovisana knjiga "Noć kada su palili knjige" Uglješe Kesića

Druga zbirka pjesama banjalučkog pjesnika Uglješe Kesića zanimljivog naslova "Noć kada su palili knjige" promovisana je u ponedjeljak uveče u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, a o knjizi je pored autora govorila književnica Neda Gavrić, dok je moderator večeri bio Kemal Handan.

Najčitanije