BBC

Princ Vilijam pozdravio istragu o Dajaninom intervjuu

Britanski princ Vilijam pozdravio je nezavisnu istragu o okolnostima u vezi sa intervjuom koji je 1995. godine za Bi-Bi-Si dala njegova majka, princeza Dajana, prenosi AP.

BBC: Od crno-bijelih beba do džinova sa Old Traforda

Bila je to godina u kojoj je na beogradskom sajmu održana prva Gitarijada (kasnije je preseljena u Zaječar), Meša Selimović dobio je NIN-ovu nagradu za roman Derviš i smrt, a mjuzikl Moje pjesme, moji snovi osvojio pet Oskara.

Na listi 100 najuticajnijih žena svijeta i Greta

LONDON - Britanski BBC je objavio listu 100 najuticajnijih žena svijeta u 2019. godini na kojoj su se našle osobe iz svih dijelova svijeta, ali nijedna iz regiona Balkana.

BBC mreža najavila sopstvenog glasovnog asistenta

BBC mreža najavila je novog glasovnog asistenta pod imenom Beeb, koji bi uskoro trebalo da se integriše sa servisima i aplikacijama ove kompanije.

BBC ne čeka Brexit, već počeo sa selidbom dijela kompanije

Britanski javni servis BBC seli dio kompanije u Amsterdam, kako bi i u slučaju Brexita bez sporazuma mogao da nastavi da emituje svoje programe u zemljama Evropske unije, objavila je agencija "Bloomberg".

BBC: Osumnjičeni za ubistvo Kašogija obučavan za špijuna

BBC je otkrio nove detalje o jednom od osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, Maheru Abdulazizu Mutrebu, za koga navodi da je obučavan za korišćenje ofanzivne špijunske tehnologije u korist saudijske države.

Muškarci i dalje prednjače na listi najplaćenijih

BEOGRAD/LONDON -- Bi-Bi-Si je objavio novu listu zarada najplaćenijih zvijezda te medijske kuće, a prvih 12 mjesta zauzeli su muškarci.

BBC ukida seriju Versaj

Istorijska drama Versaj, koja prikazuje život Kralja Sunca Luja XIV, a koja je nazvana najkontroverznijom serijom na BBC-ju u njegovoj istoriji, ugasiće se nakon završetka treće sezone.

BBC: Bosanski tihi ubica - industrija uglja

TUZLA - Industrija uglja u Bosni i Hercegovini dovela je viskog stepena zagađenosti vazduha, piše BBC.

BBC u Srbiji u potrazi za izgubljenom rimskom prijestonicom

Ispod ulica Sremske Mitrovice nalaze se ostaci jedne od četiri prijestonice Rimskog carstva – Sirmijum. Prvo su ga naseljavali Kelti i Iliri, a onda su ga pokorili Rimljani.

Najčitanije