BDP

Vrijednost BDP-a premašila 10 milijardi KM

BANJALUKA - Bruto domaći proizvod (BDP) izražen u tekućim cijenama u prošloj godini u Republici Srpskoj bio je 10,07 milijardi KM, dok je vrijednost BDP po glavi stanovnika iznosila 8.739 KM, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Prošle godine rast BDP-a 4,6 odsto u odnosu na 2016. godinu

SARAJEVO - Nominalni bruto domaći proizvod /BDP/ u BiH prošle godine iznosio je 32.283.000.000 KM, što je rast od 4,6 odsto u odnosu na 2016. godinu, navodi se u godišnjem izvještaju Centralne banke koji se nalazi na dnevnom redu naredne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

MMF: BiH ostaje crna rupa Evrope

SARAJEVO - BiH će i naredne godine zabilježiti blagi rast BDP-a, ali će i dalje ostati u vrhu, ne samo u regionu, prema broju nezaposlenih, inflaciji, te minimalnom ili nikakvom rastu plata, objavio je Međunarodni monetarni fond /MMF/ u svojoj analizi perspektiva ekonomskog razvoja Evrope.

"Razočaravajuća" stopa rasta njemačke ekonomije

BERLIN - Stopa rasta njemačke ekonomije u prva tri mjeseca 2018. godine iznosila je 0,3 odsto, saopštio je danas federalni zavod za statistku Destatis.

Izvještaj EK: Privredni rast Srbije najveći u posljednjoj deceniji

BRISEL - Evropska komisija (EK) procijenila je da će Srbija u 2018. godini zabilježiti najveći privredni rast u posljednjih deset godina koji će iznositi 3,3 procenta.

U četvrtom kvartalu 2017. BDP u BiH porastao za tri odsto

SARAJEVO - Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u BiH u četvrtom kvartalu prošle godine iznosio je tri odsto, u odnosu na isti kvartal 2016. godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Zdravstveno stanje stanovništva uslovljeno BDP-om

BANJALUKA - Prema broju pacijenata oboljelih od koronarne bolesti Bosna i Hercegovina je od 172. zemlje 48. najugroženija zemlja svijeta, te spada u grupu visoko rizičnih zemalja u pogledu oboljenja kardiovaskularnog sistema.

Prednacrt programa ekonomskih reformi: Rast BDP-a i plata u naredne tri godine

BANJALUKA - Bruto domaći proizvod /BDP/ u Republici Srpskoj u narednoj godini bi, prema procjenama i projekcijama, trebalo da iznosi 10,57 milijardi KM, dok bi njegova projektovana vrijednost u 2019. godini bila 11,09 milijardi KM, a u 2020. godini 11,66 milijardi KM, navodi se u Prednacrtu programa ekonomskih reformi Srpske za period 2018-2020. godina.

MMF smanjio rast BDP-a u BiH na 2,5 odsto

SARAJEVO, BANJALUKA - Međunarodni monetarni fond (MMF) smanjio je prognozu rasta BDP-a za BiH za ovu godinu sa tri odsto, koliko je predviđeno u aprilu, na 2,5 odsto, stoji u najnovijem izdanju "World Economic Outlooka" (WEO).

Dijaspora u BiH godišnje pošalje 1,75 milijardi evra

SARAJEVO - Bosanskohercegovačka dijaspora, koja godišnje šalje u Bosnu i Hercegovinu 1,75 milijardi evra, što čini 13,5 odsto BDP-a Bosne i Hercegovine, dobro je integrisana u zemljama boravka te ima veliki potencijal, ali i želju da doprinese razvoju BiH.

Najčitanije