BDP

Zdravstveno stanje stanovništva uslovljeno BDP-om

BANJALUKA - Prema broju pacijenata oboljelih od koronarne bolesti Bosna i Hercegovina je od 172. zemlje 48. najugroženija zemlja svijeta, te spada u grupu visoko rizičnih zemalja u pogledu oboljenja kardiovaskularnog sistema.

Prednacrt programa ekonomskih reformi: Rast BDP-a i plata u naredne tri godine

BANJALUKA - Bruto domaći proizvod /BDP/ u Republici Srpskoj u narednoj godini bi, prema procjenama i projekcijama, trebalo da iznosi 10,57 milijardi KM, dok bi njegova projektovana vrijednost u 2019. godini bila 11,09 milijardi KM, a u 2020. godini 11,66 milijardi KM, navodi se u Prednacrtu programa ekonomskih reformi Srpske za period 2018-2020. godina.

MMF smanjio rast BDP-a u BiH na 2,5 odsto

SARAJEVO, BANJALUKA - Međunarodni monetarni fond (MMF) smanjio je prognozu rasta BDP-a za BiH za ovu godinu sa tri odsto, koliko je predviđeno u aprilu, na 2,5 odsto, stoji u najnovijem izdanju "World Economic Outlooka" (WEO).

Dijaspora u BiH godišnje pošalje 1,75 milijardi evra

SARAJEVO - Bosanskohercegovačka dijaspora, koja godišnje šalje u Bosnu i Hercegovinu 1,75 milijardi evra, što čini 13,5 odsto BDP-a Bosne i Hercegovine, dobro je integrisana u zemljama boravka te ima veliki potencijal, ali i želju da doprinese razvoju BiH.

Ukupan dug Republike Srpske 57,09% BDP-a

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da je javni dug Republike Srpske na dan 31. decembar 2016. godine iznosio 4,34 milijardi KM, što je 45,62 odsto BDP-a, dok je ukupan dug Srpske bio 5,43 milijarde KM ili 57,09 odsto BDP-a.

BDP u BiH veći nego kod susjeda

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina u naredne dvije godine imaće veći rast BDP-a od svojih susjeda, pokazuje juče objavljena analiza Svjetske banke pod nazivom "Globalna ekonomska predviđanja".

BDP u RS rastao i u posljednjem kvartalu 2016. godine, ali nedovoljno

BANJALUKA - Bruto društveni proizvod (BDP) u RS porastao je u četvrtom kvartalu prošle godine za 3,6 odsto u odnosu na isti period prošle, pokazuju u petak objavljeni podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Ruska ekonomija ostvarila rast nakon krize

MOSKVA-Ruska ekonomija je u četvrtom kvartalu 2016. godine ostvarila rast, prvi put za dvije godine, pokazali su objavljeni podaci ruske statističke službe Rostat.

Reklame

Najčitanije