BDP

BiH ekonomski u rangu sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom

BiH je ekonomski u rangu s Albanijom i Sjevernom Makedonijom, dok je u regionu najnaprednija Crna Gora.

Opet srezan skromni rast BiH

SARAJEVO - Nakon Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), i ekonomski stručnjaci u finansijskim institucijama smanjili su prognoze rasta BDP-a u ovoj godini za BiH, i to na tri odsto.

Slovenački BDP iznad očekivanja

LJUBLJANA - Slovenački BDP premašio je sva očekivanja, ali je vrijednost izvoza pala - navode ekonomski portali.

EBRD povećala prognozu rasta crnogorskog BDP na 4,2 odsto

PODGORICA - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) povećala je prognozu rasta crnogorskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ovu godinu na 4,2 odsto, navodi se u izvještaju te banke.

Pozitivna stopa rasta od 3,6 odsto

BANJALUKA - Bruto domaći proizvod /BDP/ Republike Srpske u drugom tromjesječju, izražen u tekućim cijenama, iznosio je oko 2,6 milijardi KM i u odnosu na isti period prošle godine imao je pozitivnu stopu rasta od 3,6 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Vrijednost BDP-a premašila 10 milijardi KM

BANJALUKA - Bruto domaći proizvod (BDP) izražen u tekućim cijenama u prošloj godini u Republici Srpskoj bio je 10,07 milijardi KM, dok je vrijednost BDP po glavi stanovnika iznosila 8.739 KM, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Prošle godine rast BDP-a 4,6 odsto u odnosu na 2016. godinu

SARAJEVO - Nominalni bruto domaći proizvod /BDP/ u BiH prošle godine iznosio je 32.283.000.000 KM, što je rast od 4,6 odsto u odnosu na 2016. godinu, navodi se u godišnjem izvještaju Centralne banke koji se nalazi na dnevnom redu naredne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

MMF: BiH ostaje crna rupa Evrope

SARAJEVO - BiH će i naredne godine zabilježiti blagi rast BDP-a, ali će i dalje ostati u vrhu, ne samo u regionu, prema broju nezaposlenih, inflaciji, te minimalnom ili nikakvom rastu plata, objavio je Međunarodni monetarni fond /MMF/ u svojoj analizi perspektiva ekonomskog razvoja Evrope.

"Razočaravajuća" stopa rasta njemačke ekonomije

BERLIN - Stopa rasta njemačke ekonomije u prva tri mjeseca 2018. godine iznosila je 0,3 odsto, saopštio je danas federalni zavod za statistku Destatis.

Izvještaj EK: Privredni rast Srbije najveći u posljednjoj deceniji

BRISEL - Evropska komisija (EK) procijenila je da će Srbija u 2018. godini zabilježiti najveći privredni rast u posljednjih deset godina koji će iznositi 3,3 procenta.

Najčitanije