BDP

Ekonomski rast BiH 3,8 odsto u naredne tri godine

SARAJEVO - U BiH se u naredne tri godine očekuje nastavak ekonomskog rasta sa prosječnim stopama od 3,8 odsto godišnje, navodi se u Informaciji o perspektivama za BiH 2020-2022. godine Direkcije za ekonomsko planiranje (DEP) BiH.

Vrijednost BDP-a 10,68 milijardi KM

BANJALUKA - Bruto domaći proizvod (BDP) Republike Srpske u prošloj godini, izražen u tekućim cijenama, iznosio je 10,68 milijardi KM i veći je za šest odsto u odnosu na 2017. godinu, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Netflix vrijedi više od BDP-a pet balkanskih zemalja

Ukupan bruto domaći proizvod (BDP) pet balkanskih zemalja manji je od trenutne vrijednosti kompanije Netflix, pokazuje istraživanja portala How much, koji je poredio tržišnu kapitalizaciju pojedinih najvećih svjetskih kompanija na američkoj berzi sa BDP-om zemalja u razvoju.

BiH ekonomski u rangu sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom

BiH je ekonomski u rangu s Albanijom i Sjevernom Makedonijom, dok je u regionu najnaprednija Crna Gora.

Opet srezan skromni rast BiH

SARAJEVO - Nakon Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), i ekonomski stručnjaci u finansijskim institucijama smanjili su prognoze rasta BDP-a u ovoj godini za BiH, i to na tri odsto.

Slovenački BDP iznad očekivanja

LJUBLJANA - Slovenački BDP premašio je sva očekivanja, ali je vrijednost izvoza pala - navode ekonomski portali.

EBRD povećala prognozu rasta crnogorskog BDP na 4,2 odsto

PODGORICA - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) povećala je prognozu rasta crnogorskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ovu godinu na 4,2 odsto, navodi se u izvještaju te banke.

Pozitivna stopa rasta od 3,6 odsto

BANJALUKA - Bruto domaći proizvod /BDP/ Republike Srpske u drugom tromjesječju, izražen u tekućim cijenama, iznosio je oko 2,6 milijardi KM i u odnosu na isti period prošle godine imao je pozitivnu stopu rasta od 3,6 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Vrijednost BDP-a premašila 10 milijardi KM

BANJALUKA - Bruto domaći proizvod (BDP) izražen u tekućim cijenama u prošloj godini u Republici Srpskoj bio je 10,07 milijardi KM, dok je vrijednost BDP po glavi stanovnika iznosila 8.739 KM, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Prošle godine rast BDP-a 4,6 odsto u odnosu na 2016. godinu

SARAJEVO - Nominalni bruto domaći proizvod /BDP/ u BiH prošle godine iznosio je 32.283.000.000 KM, što je rast od 4,6 odsto u odnosu na 2016. godinu, navodi se u godišnjem izvještaju Centralne banke koji se nalazi na dnevnom redu naredne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Najčitanije