BIH

U BiH više umrlih nego rođenih, manje brakova, više razvoda

SARAJEVO - U BiH je u prvih šest mjeseci ove godine rođeno manje beba nego u istom periodu prošle godine, a više je umrlih stanovnika.

BiH na trećem mjestu po investicijama u Crnoj Gori

PODGORICA - Bosna i Hercegovina našla se na trećem mjestu po stranim investicijama u Crnoj Gori zahvaljujući 31,2 miliona evra koje su uložili njeni državljani.

Oprez zbog mokrih kolovoza

​BANJALUKA - Kolovozi su ovog jutra mokri u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH, pa iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozače pozivaju na pojačan oprez.

Na spisku droga 31 nova supstanca

SARAJEVO - Ukupno 31 nova supstanca našla se na prijedlogu dopune liste droga, psihotropnih tvari, te biljaka iz kojih se droga može dobiti, a ovaj dokument će razmatrati Savjet ministara BiH.

Bez gužve na granicama, oprez zbog magle i odrona

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po pretežno suvim kolovozima, ali se vozačima savjetuje da budu oprezni zbog mjestimične magle i odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Dodik: Jasno poručiti da je napad na Srpsku napad na Srbiju

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku u Beogradu traženo da se jasno poruči da je bilo kakav napad na bilo koju srpsku zajednicu, pogotovo Republiku Srpsku napad na Srbiju.

Vučić: Nastavljamo pomoć RS, stiže pogon fabrike u Drvar

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će, vrlo uskoro, u narednim danima ili nedeljama, u Drvaru, većinski srpskom gradu u Federaciji BiH, biti osnovan i napravljen jedan manji pogon domaće fabrike u državnoj svojini, u kojoj se očekuje mesto za više od 100 zaposlenih.

Izbor za reis-ul-ulemu sužava se na tri imena

​SARAJEVO - Uz Huseina ef. Kavazovića, aktuelnog reis-ul-ulemu Islamske zajednice (IZ) u BiH, uslove za poglavara IZ ispunjavaju i Husejin ef. Smajić, Muamer ef. Zukorlić i Salem ef. Dedović, s tim što će ove subote izbor biti sužen na tri imena.

Otišli u Njemačku da zarade, u BiH se vratili gladni i žedni

ZENICA - Otišli smo da zaradimo, da dostojno prehranimo porodice, ali u Njemačkoj smo bili i gladni i žedni. U BiH se vraćamo prevareni, bez marke.

Dodik: BiH nisu potrebni zajednički organi

​SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da trenutna situacija samo pokazuje da nisu potrebni zajednički organi BiH i naglasio da "neće biti parlamenta BiH" i da neće biti formirane komisije.

Najčitanije