BIH

Dodik: Riješiti pitanja granica i imovinsko-pravnih odnosa sa Hrvatskom

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Sarajevu akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Sabolića, sa kojim je konstatovao da je potrebno naći rješenja za otvorena pitanja između BiH i Hrvatske, posebno po pitanju granica i imovinsko-pravnih odnosa.

Sejdić oslobođen krivice za zločine nad Srbima u Rudom i Goraždu

SARAJEVO - Sud BiH oslobodio je nekadašnjeg komandanta Prve višegradske brigade Armije RBiH Ahmeta Sejdića krivice za nečovječno postupanje prema civilima i ratnim zarobljenicima srpske nacionalnosti u Rudom i Goraždu.

Rukometašima BiH 100.000 KM za plasman na EP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bogatija je za 100.000 KM nakon što je Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na početku današnje sjednice usvojio inicijativu da se nagrade najbolji rukometaši.

Predložen pritvor Hrvatoviću

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za pritvor Alena Hrvatovića koji se tereti za neovlašteni promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene.

Zabrana izvoza trupaca iz BiH još na čekanju, tek formirana radna grupa

​SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH formiralo je radnu grupu koja treba da sagleda mogućnosti zabrane izvoza šumskih drvnih sortimenata, tačnije trupaca, iz BiH.

BiH u začaranom krugu: Iseljavanje uništava ionako slabu ekonomiju

​BRISEL, BANJALUKA - Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) BiH je u proteklom kvartalu počeo da usporava, najviše usljed pada izvoza a povećanja uvoza, navedeno je u najnovijem kvartalnom Izvještaju Evropske komisije o ekonomskom napretku zapadnog Balkana i Turske.

Danas u BiH sunčano uz umjerenu oblačnost

Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

Izložba savremenog kineskog slikarstva 'Zanos kistom' otvorena u Sarajevu

SARAJEVO - Izložba savremenog kineskog slikarstva pod nazivom "Zanos kistom", koja posredstvom Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini gostuje u Sarajevu, otvorena je večeras u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

"Hrvatska odmah da prestane sa vraćanjem migranata u BiH"

ZAGREB - Organizacija za ljudska prava "Hjuman rajts voč" (HRW) zatražila je od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da Hrvatska odmah prestane da po kratkom postupku vraća migrante i tražioce azila u Bosnu i Hercegovinu, optužujući hrvatske vlasti da u nekim slučajevima koriste i silu, prenosi Hina.

Advokati: Zahtjev za izručenje turskih državljana rješavati pravno, ne politički

SARAJEVO - Zahtjev Turske da BiH izruči tuske državljane koji borave u BiH zbog njihove povezanosti sa organizacijom FETO ne smije se rješavati na nivou politike, već na pravni način, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, poručili su danas u Sarajevu njihovi pravni zastupnici Nedim Ademović i Senka Nožica.

Najčitanije