BIH

Karan: U Programu reformi eksplicitno piše da on ne uvodi BiH u NATO

BANJALUKA - Dogovor političkih izbornih pobjednika o formiranju Savjeta ministara i usvajanju dokumenta Program reformi BiH zapravo je kompromis, koji je jedini način za donošenje odluka o važnim pitanjima u BiH, rekao je generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan.

Čović: Prioritet BiH - članstvo u EU

ZAGREB - Načela ravnopravnosti i legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, dijaloga i saradnje ključni su faktori budućnosti BiH, istakao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović, koji boravi u Zagrebu na kongresu Evropske narodne partije (EPP).

Zvidić: Dokument koji ide u NATO značiće aktivaciju MAP-a

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavjaući Predstavničkog doma BiH, kazao je danas novinarima da će sjednica ovog doma, na kojoj će biti potvrđen mandatar Vijeća ministara BiH, biti u prvoj sedmici decembra.

"NATO će prihvatiti Program reformi koji ne mijenja status MAP-a"

SARAJEVO - Ambasadori zemalja KVINTE naglasili su tokom razgovora sa članovima Predsjedništva BiH o Programu reformi BiH da su se konsultovali sa NATO-om i da će ovaj vojni savez prihvatiti reformski program iz BiH koji ne aktivira ništa i ne mijenja status MAP-a, saznaje Srna iz diplomatskih izvora.

Višković: Prvo pročitati šta piše u dokumentu, pa onda komentarisati

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost.

Trninić: Formiranje Savjeta ministara otkočiće mnoge projekte

LAKTAŠI - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izrazio je nadu da će formiranje Savjeta ministara otkočiti mnoge projekte, navodeći da je najviše sredstava zbog nekonstituisanja vlasti na nivou BiH bilo blokirano za resor saobraćaja i veza i projekte koje je Ministarstvo predvidjelo.

Tegeltija u utorak pred komisijom

BANJALUKA - Komisija za izbor Vijeća ministra danas je konstituisana u Sarajevu.

"Mektićeve uvredljive izjave o Vučiću loše za odnose u regionu"

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović istakla je da su uvredljive izjave ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića povodom zdravstvenog stanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića loše za odnose u regionu.

Poreski raj pored BiH: Čeka se "zeleno svjetlo" iz Brisela

Vukovar - Iz Brisela se čeka zeleno svjetlo za zakon o Vukovaru, prema kojem bi taj grad imao ekskluzivni tretman po poresknim olakšicama.

"Policija kod mnogih migranata utvrdila da imaju ratne rane na tijelu"

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ističe da je policija, prilikom kontrole migranata radi utvrđivanja da li imaju oružje, provjere dokumenata i slično, kod mnogih utvrdila da imaju ratne rane na tijelu koje govore da su bili na ratištu na Bliskom istoku. Takvi ljudi predstavljaju veliku opasnost ako se zadrže u BiH i zato je neophodan ozbiljan pristup svih institucija u rješavanju migrante krize.

Najčitanije