BIH

Tegeltija: Očekujem da SNSD sutra prihvati budžet

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, rekao je će poslanici SNSD-a i drugih stranaka koje su u klubu biti na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma i da su njegova očekivanja da će oni, uz neke bitne primijedbe i sugestije, prihvatiti budžet za 2020. godinu.

BiH otvara granicu za državljane EU uz negativan test na virus korona

SARAJEVO – Savjet ministara BiH je na današnjoj sjednici donio odluku o otvaranju granice BiH za državljane zemalja EU uz negativan test na virus korona.

Savjet ministara BiH imenovao direktore SIPA i RAK-a

SARAJEVO – Na sjednici Savjeta ministara BiH, koja je u podne počela u Sarajevu, imenovani su direktori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), potvrđeno je "Nezavisnim" iz Savjeta ministara.

Austrija zabranjuje slijetanje aviona iz 18 zemalja, na listi i BiH

U cilju suzbijanja pandemije virusa korona Austrija je proširila spisak zemalja za koje važi zabrana slijetanja na austrijske aerodrome na sve zemlje Zapadnog Balkana.

Poslanici u Predstavničkom domu očekuju usvajanje budžeta

SARAJEVO - Većina poslanika u Predstavničkom domu BiH mišljenja je da će ipak doći do dogovora i da će sutra usvojiti budžet institucija BiH u drugom čitanju kako bi ovaj dom završio svoj posao, te ovaj važan dokument otišao u Dom naroda BiH na konačno potvrđivanje.

Šta BiH treba da uradi da zadrži bezvizni režim

BRISEL - Evropska komisija objavila je izvještaj o uslovima koje zemlje treba da ispune kako bi zadržale bezvizni režim u Šengenskoj zoni, u kojem se kao nedostaci navode loša koordinacija BiH u upravljanju krizom i slabe presude na polju organizovanog kriminala i korupcije.

BiH nije na dnevnom redu Savjeta ministara spoljnih poslova EU

BRISEL - BiH se ni ovog puta nije našla na dnevnom redu Savjeta ministara spoljnih poslova EU, koji su se danas sastali u Briselu.

Svjedočenje supruga silovane Srpkinje

SARAJEVO - U nastavku suđenja Ademu Kostjerevcu, optuženom da je kao pripadnik takozvane Armije BiH u Zvorniku 1992. godine silovao trudnu Srpkinju, svjedok Tužilaštva BiH rekao je da mu je supruga, kada je razmijenjena poslije pet mjeseci, pričala da je bila zatvorena u selu Bajrići i da je silovao Kostjerevac.

Tekstilni otpad će biti vraćen u Italiju, čeka se dozvola

SARAJEVO - Tekstilni otpad koji je preuzeće "Krom reciklaža" Drvar deponovalo na području Drvara, Bihaća i okoline Sarajeva biće vraćen u Italiju, odakle je i uvezen, rekla je Srni ministar ekologije i turizma Federacije BiH /FBiH/ Edita Đapo.

Nova metodologija, više novca za EU kandidate

BEOGRAD, BRISEL - Iako su nakon predstavljanja nove metodologije pregovora za pristupanje EU analitičari ocijenili da se radi o težim kriterijumima od dosadašnjih, Srbija će se, kao što je prije nje to uradila i Crna Gora, opredijeliti upravo za novu metodu.

Najčitanije