BIH

Eskobar: Neće biti rata u BiH, razgovarati o ekonomiji

VAŠINGTON - Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Eskobar poručio je danas da u Bosni i Hercegovini neće biti rata i da bi trebalo da se razgovara o ekonomskom napretku.

Diplomatska ofanziva: Šmit želi da se obrati u parlamentu, stižu Ajhorst i Palmer

SARAJEVO - Sedmica koja je pred građanima BiH, prema najavama međunarodnih zvaničnika, mogla bi biti ključna za dalji tok političkih zbivanja u BiH.

Remi Borca i Tuzle Siti na Tušnju

Fudbaleri banjalučkog Borca u 14. kolu Premijer lige BiH remizirali su s Tuzla Sitijem rezultatom 1:1.

Kovačević: Visoki predstavnik više ne postoji

BANJALUKA - Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da u BiH više ne postoji visoki predstavnik i da bi Kristijan Šmit prvo trebalo da obezbijedi relevantnu rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN, kako to predviđa Dejtonski mirovni sporazum, odnosno Aneks 10.

Kalabuhov: Oružane snage BiH nisu predviđene Dejtonom

SARAJEVO - Zajedničke oružane snage BiH nisu predviđene Dejtonskim mirovnim sporazumom, nego su nastale 2008. godine na osnovu saglasnosti na koju je Republika Srpska dala pristanak zbog masovnog pritiska spoljašnjih faktora, izjavio je ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov.

Vučić: Beograd će podržati sve što je u skladu sa Dejtonom

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Aleksincu da je zvanična politika Beograda u vezi sa BiH bila i biće da podržava poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Lukić: Nesuvisle tvrdnje da se povlačenjem saglasnosti krši Ustav BiH

BANjALUKA - Republika Srpska ima utemeljenje u Ustavu BiH za donošenje pravnih akata kojima će povući ranije datu saglasnost za prenos nadležnosti i formiranje Oružanih snaga, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Vranj pušten iz pritvora

BEOGRAD - Edin Vranj, državljanin BiH koji je 12. septembra uhapšen na graničnom prelazu Uvac prilikom ulaska u Srbiju, zbog sumnje da je u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske, pušten je na slobodu.

Dodik glasao protiv svih tačaka dnevnog reda, Komšić i Džaferović za

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti inostrane politike, kao ni o odlukama iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvatanje sporazuma i određivanje potpisnika, te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po odluci Predsjedništva BiH.

Dodik: Haromonika i pjesma odgovor na prijetnje sukobima

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u svoj kabinet u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu doveo harmonikaša s ciljem da, kako je objasnio, pošalje poruku običnim ljudima da nema potrebe da se brinu zbog, navodno, nekih sukoba koje pojedini prizivaju.

Najčitanije