BIH

Za vikend granicu sa Srbijom prešlo 18.793 građana BiH

SARAJEVO - Proteklog vikenda granicu granicu sa Srbijom iz BiH prešlo je tačno 18.793 građana.

Hrvatska donirala BiH 30.000 doza AstraZenece

ZAGREB - Hrvatska je donirala 30.000 doza AstraZenecine vakcine Bosni i Hercegovini, polovina doza će ići sveučilišnoj klinici u Mostaru, a ostalih 15.000 doza će se rasporediti na ostatak BiH, rečeno je na sastanku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministarke civilnih poslova BiH Ankice Gudeljević.

Plenković: Hrvati iz BiH posebno važni za Vladu i hrvatski narod

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković dao je u subotu, putem video-konferencije Savjeta Vlade Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, svoju podršku Hrvatima koji ne žive u Hrvatskoj, kazavši pritom kako su Hrvati iz BiH posebno važni za Vladu i hrvatski narod.

Tegeltija: BiH treba da funkcioniše bez tutora

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija poručio je da BiH mora da funkcioniše bez ikakvog staratelja i da je mandat institucije visokog predstavnika u ovoj zemlji morao davno da bude okončan.

„Zmajevi“ u Danskoj bez Radeta Krunića

Rade Krunić fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine propustiće u nedjelju prijateljsku utakmicu sa Danskom.

Do kraja godine memorandum o saradnji BiH i Grčke u oblasti turizma

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sastao se danas u Atini s ministrom turizma Grčke Harisom Teoharisom, s kojim je razgovarao o unapređenju i budućim modelima saradnje u oblasti turizma.

Vlada FBiH dozvolila povratak publike na tribine

SARAJEVO - Nakon više od godinu dana današnjom odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine dozvoljen je povratak publike na tribine stadiona.

Bugarska izdvaja 150.000 vakcina za balkanske zemlje, i BiH među njima

SOFIJA - Bugarska planira da izdvoji oko 150.000 vakcina protiv kovida-19 za svoje balkanske susjede, rekao je danas ministar zdravlja Stoičo Kacarov.

Omča oko vrata za bh. privrednike na domaćem terenu

BANJALUKA, SARAJEVO - Zadat nam je snažan udarac kada je riječ o poslovanju na domaćem terenu, poručuju iz bh. poslovne zajednice, nakon što je Savjet ministara BiH odlučio da ne produži važenje Odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg u postupku javnih nabavki.

Bh. dame razbile Estoniju i osigurale F4 u Mariboru

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH kolo prije kraja u grupi B CEV Srebrene lige osigurala je plasman na fajnal for ovog takmičenja koje će se održati u Sloveniji.

Najčitanije