BIH

U FBiH preminulo 14 osoba, 638 zaraženo

SARAJEVO - U Federaciji BiH u posljednja 24 časa registrovano je 638 novih slučajeva zaraze virusom korona, od 2.344 testirana uzorka, dok je 14 lica preminulo, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Elez zatražio da mu bude određen pritvor

SARAJEVO - Tužilac Dubravko Čampara zatražio je da Darku Elezu bude određen jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti bjekstva, uticaja na svjedoke i straha za stanovništvo, na šta je osumnjičeni pristao, dok je njegov branilac Senad Kreho rekao da za to ne postoji razlog.

Predsjedništvo BiH nije utvrdilo budžet

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH na današnjoj vanrednoj sjednici nije utvrdilo prijedlog budžeta i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu.

U FBiH preminulo 20, zaražene još 423 osobe

SARAJEVO - Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH (FBiH) u protekla 24 časa prijavljeno je 2.299 uzoraka, od kojih su 423 pozitivna na virus korona, dok je od posljedica infekcije preminulo 20 osoba.

I Slovenija donirala vakcine BiH

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao je danas da je Borut Pahor, predsjednik Slovenije, donio 4.800 vakcina Astra Zeneka za pomoć BiH.

Aćimović: U posljednja 24 sata najviše oboljelih u Banjaluci

BANJALUKA - Jela Aćimović, epidemiolog Instituta za javno zdravstvo, rekla je da je u posljednja 24 časa registrovano najviše oboljelih od virusa korona u Banjaluci, 67 osoba.

Šeranić: Građani RS za godinu dana mnogo toga preživjeli

BANJALUKA - Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, rekao je da su unazad godinu dana građani RS mnogo toga preživjeli zbog epidemije virusa korona.

Đaković Dević: Nakon godinu dana naučili smo kako se nositi sa koronom

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je konstatovala da se epidemiološka situacija pogoršala, pogotovo u najvećem gradu - Banjaluci. Navedeno je da je među zaraženima najveći broj mladih ljudi kod kojih se razvija teška klinička slika. Uvedene su i nove mjere.

Godina dana od prvog slučaja virusa korona u Srpskoj

BANJALUKA - Prije godinu dana u Republici Srpskoj registrovan je prvi slučaj virusa korona.

Centralne banke BiH i Crne Gore stabilne tokom pandemije

SARAJEVO - Centralne banke Crne Gore i BiH u uslovima pandemije očuvale su stabilnost, a likvidnost i solventnost na nivou sistema su zadovoljavajući, konstatovali su danas u Sarajevu guverneri Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić i Centralne banke BiH Senad Softić.

Najčitanije