BOJE

Čarolija boja: Ovo su boje koje će uljepšati vaš dom

Kada razmišljamo o renoviranju ili izgradnji doma, moramo uzeti nešto više vremena i za promišljanje, kakve boje će obilježiti naš životni prostor. Njihov uticaj na konačni izgled našeg interijera je ključan.

Šta zapravo znači sljepilo za boje?

Ovakva vrsta sljepila za boje zapravo postoji i naziva se monohromacija, ali je ujedno i najrjeđa forma ovog stanja. Sljepilo za boje može da se desi na nekoliko načina, isto kao što postoje i različite vrste sljepila za boje.

I boja voća i povrća utiče na zdravlje

Insistiranje na tome da voće i povrće na trpezi bude ne samo raznovrsno već i zastupljeno po bojama, ima svoje razloge. Svaka boja, naime, ima čitav spektar djelovanja na organe i organizam u cjelini, ističu stručnjaci.

Koje boje automobila su najčešće u različitim dijelovima svijeta

Oko 39 odsto vozila proizvedenih širom svijeta je bijele boje, prema istraživanju njemačke kompanije BASF o automobilskim bojama za 2019. godinu.

Greška koju prave sve žene sa smeđim očima

Iako se na prvu čini kako uz smeđe oči pristaje baš sve, to ipak nije slučaj.

Zagasiti tonovi gospodariće vašim domom

Ove godine, kada su u pitanju boje i enterijeri, sve se vrtjelo oko nešto jače palete boja - živopisnih crvenih, modernih metalik nijansi i varijacija crnih akcent zidova. Za razliku od trendova u bojama za uređenje doma za tekuću godinu, 2020. godina donosi složene nijanse za enterijere i njihove neobične kombinacije.

Neon nijanse opet su u modi: Fluorescentno proljeće

Ako ne volite tamne boje, a pritom naginjete mladalačkom stilu odijevanja, jedan od ovogodišnjih trendova je kao stvoren baš za vas. Modne piste, na kojima su predstavljane kolekcije za proljeće i ljeto, donedavno su bile prepune modela u jarkom, fluorescentnom koloritu.

Otvorena "Bašta sljezove boje"

BANJALUKA - Manifestacija "Bašta sljezove boje", koja se održava na Trgu Krajine, danas je otvorila vrata za posjetioce.

"Bašta sljezove boje" otvara se 15. aprila

BANJALUKA - Manifestacija "Bašta sljezove boja" biće otvorena 15. aprila na Trgu Krajine i trajaće do 15. juna.

Tri boje koje će dominirati novom zimskom sezonom

Kada su moda i kombinovanje outfit-a u pitanju, boje igraju presudnu ulogu. Dobra kombinacija boja svaki vaš look stilski će podići na viši nivo.

Najčitanije