BOSNA I HERCEGOVINA

Sunce i vjetar jačaju udio u zelenoj energiji

BANJALUKA, BRISEL - BiH i Srbija imaju najveći potencijal da do 2030. godine povećaju udio zelene energije u ukupnom energetskom miksu, kažu u Evropskoj komisiji.

Čavara: Hrvati u FBiH za razgovor o budućnosti BiH

Poziv Republike Srpske Federaciji na razgovor o budućnosti BiH prihvatio je predsjednik Federacije Marinko Čavara.

Dodikova savjetnica: Deklaracija ne mijenja poziciju BiH u vezi sa NATO

Savjetnica predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić izjavila je Srni da je na današnjem Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi u Antaliji usvojena deklaracije u kojoj je pružena podrška evropskoj perspektivi regiona i potvrđeno opredjeljenje učesnica SEECP-a za saradnju sa NATO savezom.

Dodik: Pitaću Erdoana da li Turska podržava isključivo jedan narod u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na današnjem Samitu procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi koji se održava u Turskoj, da BiH ima status protektorata međunarodne zajednice i upitao kako kao takva može da se kreće ka evropskim integracijama.

EU izdvaja milijarde za zajedničko regionalno tržište

BANJALUKA, BRISEL - Evropska komisija je prije nekoliko dana na sastanku sa zapadnobalkanskim liderima u Tirani predstavila investicioni plan za zapadni Balkan vrijedan gotovo 30 milijardi evra, ali da bi novac stigao potrebno je da zemlje u regionu učine više na integrisanju regionalnog tržišta.

Pandemija nije ugrozila ispijanje kafe

BANJALUKA, SARAJEVO - Da kafa i dalje zauzima visoko mjesto na listi toplih napitaka među stanovnicima BiH, pokazuje podatak da su na domaće tržište za pet mjeseci ove godine uvezene oko 483 tone kafe više nego lani u istom periodu.

Koje odredište će građani BiH odabrati ovog ljeta za odmor

BANJALUKA, MAKARSKA - Iako ovogodišnja ljetna sezona još nije zvanično počela, zaposleni u turističkim agencijama u BiH ističu da već vlada veliko interesovanje građana za ljetovanje na Hrvatskom primorju, a među lokacijama na Jadranskom moru prednjači Makarska rivijera.

Odbijen Nešićev prijedlog, on tvrdi da će se smijati 2022.

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma BiH nisu podržali Izmjene i dopune Izbornog zakona BiH po hitnom postupku koje je predložio DNS-ovac Nenad Nešić.

Građani BiH konačno mogu kupovati i prodavati na Amazonu

Nakon 26 godina postojanja kompanija Amazon je uvrstila Bosnu i Hercegovinu na svoju listu, čime je omogućena prodaja, ali i kupovina preko ove najveće prodavnice na svijetu.

Korona konačno posustaje

BANJALUKA, SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini juče je od testiranih 1.044 uzorka virus korona potvrđen kod tek šest osoba, evidentirana su i četiri smrtna slučaja, što je jasan pokazatelj da pandemije kovida-19 posustaje, ali prema riječima nadležnih još nismo u situaciji da proglasimo pobjedu nad virusom, za to će nam trebati makar 20 dana bez ijednog novog slučaja zaraze.

Najčitanije