BUDŽET

SNSD: Ili uvrštanje projekata skupštinske većine ili prekid sjednice

BANJALUKA - Postoje dva scenarija za sutrašnju sjednicu Skupštine grada, i to uvrštanje prijedloga skupštinske većine u Nacrt rebalansa budžeta na doradu ili odbijanje samog nacrta i prekid sjednice, rekao je na konferenciji za novinare Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

"Eko toplane" pune gradski budžet

BANJALUKA- Upravni odbor preduzeća "Eko toplana" Banjaluka uputio je prijedlog Skupštini društva za donošenje odluke o isplati dividende iz ostvarene dobiti u 2020. godini u iznosu od 400.000 KM.

Odjeljenje za saobraćaj i puteve: Za održavanje saobraćajnica 400.000 maraka

BANJALUKA - Programom zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu za održavanje gradskih asfaltnih i makadamskih saobraćajnica namijenjeno je oko 400.000 KM iz budžeta grada.

Nema povećanja plata vojsci i policiji

SARAJEVO - U Parlamentarnu skupštinu BiH u petak je stigao Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu i u njemu nisu planirana sredstva za povećanje najnižih plata službenicima policijskih agencija u BiH i vojnicima Oružanih snaga BiH.

Evropska komisija predložila budžet za 2022. godinu

Evropska komisija predložila je juče 167,8 milijardi evra za zajednički budžet EU za narednu godinu.

Budžet Beča za 2020. pokazao veliku "rupu"

Budžet Beča za prošlu godinu prikazuje veliku "rupu", pošto je deficit zbog pandemije dostigao čak 1,1 milijardi evra.

"Nema budžeta BiH ako se ne uvaže zahtjevi poljoprivrednika iz RS"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će predstavnici Republike Srpske u zajedničkim organima morati da iskorite sve raspoložive političke mehanizme da spriječe dalje urušavanje poljoprivrede, a jedan od načina je i blokada usvajanja budžeta zajedničkih institucija BiH.

Usvojen Rebalans budžeta za 2021. godinu

BEOGRAD - Narodna skupština usvojila je večeras Rebalans budžeta za 2021. godinu.

Fiskalni savjet: Usvojena odluka o budžetu za ovu godinu

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija održao je, putem video-linka, sjednicu Fiskalnog savjeta BiH na kojoj su usvojeni izvještaji o izvršenju budžeta Fiskalnog savjeta za prošlu i odluka o budžetu za ovu godinu.

Neoporezivi dio plate ide na 1.000 KM

BANJALUKA - Neoporezivi dio plate u Republici Srpskoj uskoro bi trebalo da bude 1.000 KM i, prema nezvaničnim informacijama, u realizaciju te odluke već se krenulo, a to bi dovelo do povećanja plata svim radnicima u Republici Srpskoj za određen iznos, zavisno od toga koliko trenutno primaju.

Najčitanije