Bašar al Asad

Asad: SAD žele da spriječe dijalog Damaska i Kurda

MOSKVA - Vašington želi da spriječi Damask da izgradi dijalog sa Kurdima, nakon otopljavanja odnosa koje je nastalo zbog turske ofanzive "Izvor mira", izjavio je danas predsjednik Sirije Bašar el Asad u intervjuu ruskoj televiziji Raša-24.

Asad: Biće mnogo predsjedničkih kandidata na izborima

MOSKVA - Sirijski predsjednik Bašar al Asad kaže da će sirijski predsjednički izbori 2021. godine biti otvoreni za sve koji žele da se kandiduju i da će najvjerovatnije biti mnogo kandidata za tu funkciju.

Asad ne vjeruje u ubistvo Bagdadija: Iza ovog scenarija stoje Amerikanci

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar al Asad izjavio je da Damask nije kontaktirao sa Sjedinjenim Američkim Državama o likvidaciji lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija i ne vjeruje u vjerodostojnost njegovog ubistva sve dok se ne iznesu dokazi.

Asad: Krajnji cilj je da se obnovi državna administracija

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je da je krajnji cilj njegove zemlje da obnovi državnu administraciju nad oblastima pod kontrolom Kurda na sjevoroistoku Sirije nakon povlačenja vojske SAD, ali je naglasio da će se to postepeno dešavati.

Asad: Suprotstavićemo se turskoj ofanzivi

DAMASK - Sirijski predsednik Bašar al Asad obećao je da će se suprotstaviti turskoj ofanzivi svim legitimnim sredstvima, nakon što je sirijska vojska raspoređena kao podrška Kurdima, protiv kojih je Ankara usmjerila vojne akcije.

Pompeo zaprijetio Asadu: Znamo da ste koristili hemijsko oružje

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države imaju potvrdu da su sirijske vlasti koristile hemijsko oružje 19. maja u Idlibu, izjavio je šef američke diplomatije Majk Pompeo te dodao da će Vašington reagovati.

Asadova supruga pobijedila rak

DAMASK - Asma al Asad (43), supruga predsjednika Sirije Bašara al Asada, pobijedila je rak dojke nakon godinu dana liječenja, objavila je predsjednička palata.

Putin Asadu: Rusija će nastaviti da podržava Siriju

MOSKVA - Moskva će nastaviti da pomaže Damasku u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije, rekao je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitajući sirijskom kolegi Bašar al-Asadu 75. godišnjicu diplomatskih odnosa dvije zemlje.

Patrijarh Irinej se sastao s Asadom: "Srbija i Sirija izložene miješanju stranaca"

DAMASK - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je danas sirijskom predsjedniku Bašaru el Asadu da je uvjeren da će Sirija vratiti istorijsku ulogu efikasne države u uspostavljanju stabilnosti i širenju mira i ljubavi u regionu, te pohvalio njegov principijelan i jak stav u pružanju podrške Srbiji i Kosovu i Metohiji.

Asad ima plan za razbijanje Kurda i Amerikanaca istočno od Eufrata?

DAMASK - Asirski pripadnici provladinih Nacionalnih snaga odbrane (NDF) i Zaštitne snage Gozorto (GPF) biće dodatno naoružani u sjeveroistočnoj Siriji, saopštio je neimenovani sirijski vojni izvor.

Najčitanije