Bašar al Asad

Asadova stranka i njeni saveznici pobijedili na izborima

DAMASK - Sirijska vladajuća stranka Baas i njeni saveznici osvojili su većinu na parlamentarnim izborima, koji su održani u toj zemlji 19. jula, pokazuju rezultati koje je objavila izborna komisija te zemlje.

Stejt Department: Asad koristio hemijsko oružje u Siriji

VAŠINGTON - Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCV) objavila je izvještaj kojim je režimu sirijskog predsjednika Bašara al Asada pripisala tri slučaja upotrebe hemijskog oružja, saopštio je Stejt Department.

Asad otkrio naredni cilj sirijske vojske

DAMASK - Predsjednik Sirije izjavio je da je naredni cilj sirijske vojske, nakon što se Idlib oslobodi od terorista, proces oslobođenja istočnih regiona zemlje.

Erdoan pozvao Putina da "obuzda" sirijske snage

ANKARA - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan s ruskim kolegom Vladimirom Putinom telefonom je razgovarao o krizama u sirijskoj regiji Idlib i u Libiji.

Putin doputovao u Damask

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je danas u Damask, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Amerikanci prodaju Turskoj ukradenu sirijsku naftu"

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar al Asad optužio je danas Sjedinjene Američke Države da prodaju Turskoj zaplijenjenu sirijsku naftu.

Asad: SAD žele da spriječe dijalog Damaska i Kurda

MOSKVA - Vašington želi da spriječi Damask da izgradi dijalog sa Kurdima, nakon otopljavanja odnosa koje je nastalo zbog turske ofanzive "Izvor mira", izjavio je danas predsjednik Sirije Bašar el Asad u intervjuu ruskoj televiziji Raša-24.

Asad: Biće mnogo predsjedničkih kandidata na izborima

MOSKVA - Sirijski predsjednik Bašar al Asad kaže da će sirijski predsjednički izbori 2021. godine biti otvoreni za sve koji žele da se kandiduju i da će najvjerovatnije biti mnogo kandidata za tu funkciju.

Asad ne vjeruje u ubistvo Bagdadija: Iza ovog scenarija stoje Amerikanci

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar al Asad izjavio je da Damask nije kontaktirao sa Sjedinjenim Američkim Državama o likvidaciji lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija i ne vjeruje u vjerodostojnost njegovog ubistva sve dok se ne iznesu dokazi.

Asad: Krajnji cilj je da se obnovi državna administracija

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je da je krajnji cilj njegove zemlje da obnovi državnu administraciju nad oblastima pod kontrolom Kurda na sjevoroistoku Sirije nakon povlačenja vojske SAD, ali je naglasio da će se to postepeno dešavati.

Najčitanije