Bašar el Asad

Asad potvrdio novi sastav Vlade

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar el Asad izdao je ukaz kojim se potvrđuje novi sastav Vlade koju će predvoditi premijer Husein Anrus, saopšteno je iz kancelarije sirijskog lidera.

Asma Asad u srcu korupcije

PARIZ - Asma el Asad, supruga sirijskog lidera Bašara el Asada, stvorila je sopstvenu mrežu korupcije i političkog uticaja, a obavještajni krugovi u Vašingtonu označili su je kao jednog "najgorih ratnih profitera", piše pariski Mond.

Kim Jong Un poslao Asadu pismo zahvalnosti

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un poslao je pismo predsjedniku Sirije Bašaru el Asadu u kojem mu je zahvalio na pismu koje je sirijski lider ranije poslao povodom 108 godina od rođenja prvog sjevernokorejskog predsjednika Kim Il Sunga, javila je sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Asad: Zapad koristi pandemiju za političke ciljeve

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar el Asad osudio je odluku SAD i drugih zapadnih zemalja koje su odbile da ukinu jednostrano uvedene sankcije za nekoliko država u uslovima pandemije COVID-19.

Asad: Ne znam šta smo skrivili Turskoj?

Sirija nije počinila nikakve neprijateljske akcije protiv Turske, sadašnje nesuglasice između dvije države su nelogične, izjavio je sirijski lider Bašar Asad.

Kraj bitke za Alep

DAMASK - Sirijska armija napredovala je u posljednjoj enklavi na sjeverozapadu zemlje koju drže pobunjenici, učvršćujući tako vlast nad ključnom provincijom Alep, javlja AP.

Asad: Evropa treba da strahuje od terorista koje podržava, ne od izbjeglica

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar el Asad rekao je da je licemjerje to što evropske države strahuju da će im Ankara poslati izbjeglice u Evropu, a u isto vrijeme sponzorišu terorizam u Siriji.

Pompeo optužio Asada za korišćenje hemijskog oružja

NJUJORK - SAD su zaključile da je vlada sirijskog predsjednika Bašara el Asada koristila hlor kao hemijsko oružje u napadu u maju, tokom bitke sa pobunjenicima u sirijskom Idlibu, izjavio je američki državni sekretar Majkl Pompeo.

Tramp: Nikada nisam razmatrao Asadovo ubistvo

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da nikada nije razmatrao ubistvo sirijskog lidera Bašara el Asada, odbacujući navode iz knjige novinara Boba Vudvorda.

Tramp: Stotine hiljada ljudi bi moglo da pogine ako Asad krene na Idlib

VAŠINGTON - Moguća ofanziva sirijskih snaga na provinciju Idlib bila bi velika humanitarna greška, napisao je predsjednik SAD Donald Tramp na Twitteru.

Najčitanije