Bajka

Počinje dječji pozorišni festival "Čupava bajka" u Bijeljini

U Centru za kulturu "Semberija" Bijeljina sutra će početi 4. dječji pozorišni festival "Čupava bajka" na kojem će najmlađi moći da uživaju u četiri predstave, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Živin nitrat stvorio Ludog Šeširdžiju

Alisa umorno uzdahnu. "Čini mi se da biste mogli pametnije iskoristiti vrijeme i ne dozvoliti da vam ono uludo prolazi postavljajući zagonetke koje nemaju odgovora."

Dodik i Cvijanovićeva otvorili vrtić "Bajka"

ALEKSANDROVAC - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović i direktor vrtića "Bajka" u Aleksandrovcu Nataša Trninić danas su u ovom mjestu otvorili novi vrtić za 60 mališana.

Zmajevi, princeze i patuljci su totalno OUT?

​Jednom davno, u dalekom kraljevstvu iza sedam gora i sedam mora…

Telefon ne može da zamijeni bajke

​Nekada su u selima putujući pripovjedači okupljali djecu i odrasle i pričali im bajke...one su se vremenom izgubile, ali i danas ih čuvaju u "Selu bajki" i to ne samo za 26. februar, Svetski dan bajki.

"Banjalučka bajka" za kraj uspješne godine

BANJALUKA - U susret novogodišnjim praznicima Gradski tamburaški orkestar Banjaluka (GTO BL) sutra će sugrađanima i turistima koji ovih dana posjećuju Banjaluku pokloniti pravi muzički spektakl.

Majka iz Engleske: 'Uspavana ljepotica' sadrži seksualno zlostavljanje

Jedna majka zamolila je školu svog sina da ukloni “Uspavanu ljepoticu“ iz svoje literature zbog neprimjerene poruke koju ova bajka šalje.

Najpoznatiji dvorci: Djelići bajki na zemlji

Najpoznatiji dvorci bili su inspiracija za mnoge bajke, legende i mitove. Neki od njih su, na primjer, Kamelot kralja Artura i zamkovi Pepeljuge i Uspavane ljepotice, čiji se motivi mogu naći u parkovima širom svijeta. Građeni su da bi štitili plemstvo i pokazali raskoš porodica, a danas svjedoče o bogatoj istoriji i prošlim vremenima.

Obdanište kao iz bajke

Najsrećniji moskovski predškolci, njih oko 150, imaju priliku da svaki dan žive kao u bajci. Umjesto da idu u obično obdanište, oni idu u "Dvorac djetinjstva", pravi dvorac kao iz bajke, gdje se igraju i žive svoje snove. Mnogi od njih se od najranijeg djetinjstva osjećaju kao pravi prinčevi i princeze.

Najčitanije