Bakir Izetbegović

Izetbegović napadao Srpsku u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bakir Izetbegović, izjavio je danas u Budimpešti da je evropski prut BiH trenutno u zastoju i za to optužio Republiku Srpsku tvrdnjom da su građani BiH taoci, kako je naveo, onih koji smatraju da je njihovo neotuđivo pravo da negiraju genocid.

Izetbegović: Srpske političare pustiti da se ispušu

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović komentarisao je sinoć obilježavanje Dana srpskog jedinstva i sintagmu "srpski svet".

Vučić: Nestabilnost proizvode oni koji pričaju o ukidanju Srpske

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da ne proizvodi Srbija nestabilnost, nego oni koji suprotno Dejtonskom sporazumu svakog dana pričaju o ukidanju Republike Srpske.

Dodik: Izetbegović najviše štete nanosi upravo Bošnjacima

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je čak i Dejtonskim mirovnim sporazumom građanski rat u BiH okarakterisan kao tragičan sukob u regionu i nema niko, osim Bakira Izetbegovića, da ne zna da su u BiH devedesetih godina ratovali narodi koji su i prije rata živjeli tu, neki doduše pojačani dobrovoljcima iz islamskih zemalja.

SNSD: Izetbegovićeva reakcija žal za danima kada je SDA odlučivala u OBA

BANJALUKA - Reakcija predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na hapšenje direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića je očekivana i u funkciji pritiska na Tužilaštvo, kojim je SDA, čak prema izjavama visokih američkih zvaničnika, godinama upravljala, saopšteno je iz SNSD-a.

Čović: Izetbegovićev prijedlog put za unitarnu BiH

SARAJEVO - Kao što se i očekivalo, Dragan Čović, lider HDZ-a, odbio je prijedlog Bakira Izetbegovića, lidera SDA, ističući da se radi o "tvrdokornim" političkim stavovima i da je Izetbegović nadmašio sam sebe.

Čović: Izetbegović od FBiH pravi bošnjački entitet

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da razumije njegovu želju pa i, kako kaže, čvrstu političku odlučnost, da od Federacije BiH napravi bošnjački entitet po uzoru na Republiku Srpsku.

Vučić: Kakva bi se kuka i motika digle da Izetbegoviću odgovorim kako bih mogao

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome da Srbija nema pravo na Kosovo i Metohiju pokazuju ne samo nepragmatičan i nerealističan pristup, već i nedostatak ideje za budućnost.

Dodik: Divljanje političkog gubitnika Bakira Izetbegovića

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da obraćanje lidera SDA Bakira Izetbegovića na stranačkom skupu "nije ništa novo i ništa drugo do divljanje političkog gubitnika koji ne uspijeva da sprovede amanet pokojnog babe i BiH učini islamskom državom".

Cvijanović: Dosta nam je više Bakirove i retorike i ideologije

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je Bakir Izetbegović odavno jedan od najvećih faktora nestabilnosti u regiji i da njegova politika nastavlja da truje odnose i uništava šanse za pomirenje.

Najčitanije