Bakir Izetbegović

Stevandić: Izetbegović opstrukcijama krši Ustav i zakone

BANJALUKA - Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić rekao je da lider SDA Bakir Izetbegović krši Ustav i zakone opstruišući formiranje vlasti na nivou BiH.

Izetbegović: SDS nema dovoljan broj poslanika za ulazak u vlast

SARAJEVO - Novi saziv Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlada Federacije BiH kao i kantonalne vlade biće formirane u paketu i cijeli proces trebao bi biti završen za tri ili četiri mjeseca, potvrdio je to danas novinarima u Sarajevu predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović. Takođe je istakao da SDS nema dovoljan broj poslanika za ulazak u vlast na državnom nivou.

Dodik: Da Izetbegović poštuje Ustav, ne bi BiH bila u stalnoj krizi i paralizi

VIŠEGRAD - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da SNSD uvijek poštuje Ustav BiH, te da ga tako poštuje i (predsjednik SDA) Bakir Izetbegović onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi.

Izetbegović: Tegeltija mandatar samo ako Dodik poštuje Ustav

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je danas da će njegova stranka podržati imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH kada "Milorad Dodik i SNSD budu poštovali zakone i Ustav države".

Dodik: Izetbegović zloupotrijebio proceduru

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da sjednici Doma naroda parlamenta BiH nisu prisustvovali delegati Kluba Srba i Kluba Hrvata, jer je riječ o zloupotrebi procedure koju je predsjedavajući tog doma Bakir Izetbegović pokušao da nametne u nastojanju da zakaže sjednicu.

Izetbegović sazvao hitnu sjednicu Doma naroda

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sazvao je za danas hitnu sjednicu Doma naroda.

Izetbegović: Republika Srpska bi padala bez bošnjačkih privrednika

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je da "bošnjački privrednici drže cijelu državu te da bi bez njih i Republika Srpska padala".

Izetbegović: Akcioni plan možemo dostaviti jednostrano

GORAŽDE - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da se Akcioni plan može jednostrano dostaviti kada se formira Savjet ministara.

Erdoan pozvao Izetbegovića na sastanak u Istanbul

​SARAJEVO - Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je lidera Stranke demokratske akcije BiH Bakira Izetbegovića na sastanak, koji će biti održn krajem ovog mjeseca u Istanbulu, a na kojem će jedna od tema biti dalji koraci na projektu izgradnje autputa Sarajevo - Beograd, javila je Fena.

Dodik odbio Izetbegovićeva uslovljavanja

SARAJEVO - Na sastanku lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u Sarajevu ni danas nije postignut nikakav dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH, saznaje Srna.

Najčitanije