Bakir Izetbegović

Kasumović: Izetbegović treba da ode iz politike, Novalić nepoželjan u Zenici

SARAJEVO - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović smatra da lider SDA Bakir Izetbegović zbog lošeg rada treba da napusti politiku, dok je za federalnog premijera Fadila Novalića (SDA) rekao da je nepoželjna osoba u Zenici.

Izetbegović: BiH će imati milion vakcina u naredna dva do tri mjeseca

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je danas da će Bosna i Hercegovina u naredna dva do tri mjeseca imati miliona vakcina.

Izetbegović od Incka traži original Dejtonskog sporazuma

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštne BiH Bakir Izetbegović zatražio je od Valentina Incka, visokog predstavnika u BiH, da Domu naroda dostavi originalan tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, te "zvanične i ovjerene prevode na bosanski, srpski i hrvatski jezik".

Izetbegović: Tražimo da vakcine koje smo platili ne šalju onima koji plaćaju više

FOČA - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je da je sinoć na sastanku s predstavnicima međunarodne zajednice kojem je prisustvovao zajedno sa liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SNSD-a Miloradom Dodikom zatraženo od šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johana Zatlera da pomogne BiH u nabavci vakcina za kolektivnu imunizaciju.

Izetbegović: Mostar bi mogao dobiti rotirajućeg gradonačelnika

Mostar bi mogao imati rotirajućeg gradonačelnika, izjavio je danas predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Izetbegović: Nisam neprijatelj srpskom narodu

SARAJEVO - Navikao sam već da srbijanski i političari iz Republike Srpske, kao i dio medija, namjerno izvrću i pogrešno tumače moje izjave, u pokušaju da me predstave kao "neprijatelja srpskog naroda", napisao je danas lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović na zvaničnom Facebook profilu.

Dodik traži izvinjenje od Izetbegovića

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta ove stranke pozvao je Bakira Izetbegovića, lidera SDA da se izvini za to što je rekao da su Srbi loš narod.

Simić: Bakir Izetbegović nije sijač mržnje, već podstrekač zločina

Savjetnik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Pero Simić istakao je da to što je Bakir Izetbegović izjavio da su "Srbi loš narod" nije nikakvo čudo kada je riječ o Alijinom sinu, jer ekstremisti ne vole ljude, a Bakir posebno Srbe, već voli svoje ekstremitičke ideje nasljeđene od nepresuđenog ratnog zločinca Alije Izetbegovića.

Dodik: Izetbegović otkrio kakvi Srbi su prihvatljivi za njega i SDA

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u izjavi Bakira Izetbegovića da su "Srbi loš narod" vidi vjekovni kompleks konvertitstva i izdaje koju su Izetbegovići počinili napuštajući pravoslavlje, da bi sačuvali imovinu, te da je jasno kakvi su Srbi prihvatljivi za Izetbegovića i SDA.

Stevandić: Samo Srbi mogu da odlučuju o Republici Srpskoj

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je da samo srpski narod može da odlučuje o Republici Srpskoj, a ne lider SDA Bakir Izetbegović "koji će cijeli život i politički vakat provesti u pokušajima da se Srbima u BiH nešto otme, oduzme, nametne ili nanese određena šteta ili pakost".

Najčitanije