Bakir Izetbegović

Izetbegović, Komšić i Radončić potpisali zajedničku izjavu o formiranju vlasti

Predsjednici SDA, DF-a i SBB-a Bakir Izetbegović, Željko Komšić i Fahrudin Radončić potpisali su danas, u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zajedničku izjavu kojom su utvrdili principe i prioritete djelovanja patriotskog bloka u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

Izetbegović: Tražimo kompromisno rješenje za formiranje vlasti

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da se u kontekstu formiranja vlasti nastavlja raditi na kompromisnom rješenju u okviru vladavine prava i poštovanja ranije donesenih zakona i odluka.

Erdoan u Istanbulu primio Džaferovića i Izetbegovića

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan u Istanbulu je primio delegaciju Bosne i Hercegovine u kojoj su bili član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović.

Izetbegović najavio formiranje Savjeta ministara BiH i Federalne vlade

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je danas da će novi Savjet ministara Bosne i Hercegovine i Vlada Federacije BiH biti formirani u naredna dva mjeseca.

Izetbegović i Koč: Autoput Sarajevo-Beograd ima regionalni značaj

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović naglasio je tokom razgovora sa turskim ambasadorom u BiH Haldunom Kočom važnost podrške Turske izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd, kao velikog infrastrukturnog projekta od regionalnog značaja.

Izetbegović: Još uvijek postoji nada da u vlast na državnom nivou uđe i SBB

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović potvrdio je danas da je ova partija bila mnogo puta kritikovana, ali je iznio mišljenje da je potrebno mnogo više povjerenja u liderstvo.

Izetbegović razgovarao s Inckom o formiranju vlasti i rezervnom sastavu policije

​SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na narušenu sigurnosnu situaciju i proces formiranja vlasti.

Počeo sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića

SARAJEVO – U zgradi Predsjedništva BiH u toku je sastanak predsjednika SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH.

Sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića danas u Sarajevu

SARAJEVO - Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović sastaće se danas u Sarajevu.

Lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a u srijedu o Savjetu ministara

BANJALUKA - Početni optimizam da bi formiranje novog saziva Savjeta ministara BiH moglo biti rutinska stvar splasnuo je nakon što su zainteresovane strane počele da postavljaju različite i međusobno neprihvatljive uslove.

Najčitanije