Bakir Izetbegović

Počeo sastanak: Da li će pasti dogovor o imenovanjima i budžetu?

ISTOČNO SARAJEVO - Sastanak lidera SNSD, HDZ i SDA upravo je počeo u Istočnom Sarajevu.

Izetbegović: Sa liderima SNSD-a i HDZ-a BiH dogovoriti kvote o imenovanjima

SARAJEVO - Sastanak Lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH biće održan sutra u Istočnom Sarajevu u 13 sati, samo još ne znam gdje, kazao je novinarima Bakir Izetbegović, lider SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH.

Još nije zakazan sastanak Dodik - Čović - Izetbegović, imenovanja čekaju lidere

SARAJEVO - Sastanak lidera SNSD-a, SDA i HDZ BiH Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića neće se desiti ove sedmice.

"Sastanak o imenovanjima naredne sedmice"

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će se o imenovanjima na nivou BiH konkretnije moći govoriti naredne sedmice, kao i da se u srijedu ili četvrtak, 1. ili 2. jula, može očekivati njegov sastanak sa liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem.

Nikšić: Nas ne obavezuje dogovor HDZ-a BiH i SDA

SARAJEVO - Lider SDP-a Nermin Nikšić izjavio je da stranku na čijem je čelu ne obavezuje dogovor koji postignu SDA i HDZ BiH ukoliko u SDP-u ocijene da taj dogovor nije u interesu građana Mostara i građana BiH.

Izetbegović: SDA smatra da bi izbori trebalo da budu u oktobru

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, lider SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH, kazao je novinarima da, što se tiče SDA, bilo koji način finansiranja izbora je prihvatljiv, te da ova stranka misli da bi izbori trebalo da budu održani u oktobru, a ne u novembru.

Izetbegović: Krajnje vrijeme da se formira novi saziv Vlade FBiH

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović smatra da je došlo krajnje vrijeme da se formira snovi saziv Federalne vlade i kompletnog federalnog nivoa.

Izetbegović: Do kraja mjeseca će biti osigurana sredstva za izbore

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je nakon sinoćnjeg sastanka u rezidenciji ambasadora SAD Erika Nelsona da ništa nije dogovoreno sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, ali da će do kraja mjeseca biti usvojen budžet i osigurana sredstva za lokalne izbore.

U Sarajevu sastanak Čovića, Izetbegovića, Nelsona i Zatlera

SARAJEVO - U Sarajevo se večeras održava sastanak čiji je domaćin ambasador SAD u BiH Erik Nelson, kojem prisustvuje šef Delegacije EU u BiH Johan Zatlera, te predsjednici SDA i HDZ-a Bakir Izetbegović i Dragan Čović, prenosi "Dnevni avaz".

Čović: Siguran sam da parlamentarna većina više ne postoji

SARAJEVO – Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i predsjedavjaući Doma naroda BiH, danas je novinarima rekao da već sad sa sigurnošću može potvrditi da nema parlamentarne većine, te da nema više smisla ni imenovati Vladu FBiH.

Najčitanije