Bakir Izetbegović

Dodik: Ime Republike Srpske pravo srpskog naroda da o tome odlučuje

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, reagujući na izjavu Bakira Izetbegovića da nikada neće odustati od "borbe protiv diskriminacije" kada je riječ o nazivu Republika Srpska, poručio je da je ime Republika Srpska upisano u međunarodni dokument, kakav je Dejtonski sporazum.

Izetbegović: Ne odustajem od apelacije o imenu Republika Srpska

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je, nakon što je reizabran na funkciju predsjednika stranke, da nikada neće odustati od "borbe protiv diskriminacije" kada je riječ o nazivu Republika Srpska, te da je prihvatanje krize u formiranju vlasti jedini način da BiH krene naprijed.

Dodik: Braneći zločince Izetbegović dokazao da ovakva BiH ne može da postoji

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, stajući u odbranu optuženih za teške ratne zločine nad Srbima i Hrvatima u proteklom ratu, po ko zna koji put dokazao zašto ovakva BiH ne može i ne treba da postoji.

Izetbegović: Ništa se u BiH neće desiti na silu, mora doći do konsenzusa

SARAJEVO – Bakir Izetbegović ponovo je izabran za predsjednika Stranke demokratske akcije na Sedmom kongresu koji je danas održan u Olimpijskoj dvorani "Juan Sntonio Samaranach" u Sarajevu, i to jednoglasno glasovima svih 1.227 prisutnih delegata.

Izetbegović jednoglasno izabran za predsjednika SDA

SARAJEVO Delegati na Kongresu Stranke demokratske akcije (SDA) izabrali su danas aklamacijom Bakira Izetbegovića za novog/starog predsjednika SDA.

Izetbegović: NATO put i ANP povod da se kaže dosta

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je večeras na Televiziji N1 da su NATO put i Godišnji nacionalni plan (ANP) povod da se "stane na loptu" i kaže dosta.

Izetbegović: Pomoćićemo Dodiku i SNSD-u da sazriju

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, lider SDA, je uoči sjednice Glavnog odbora ove stranke, govorio o procesu formiranja vlasti i opstrukcijama,te kazao da se može očekivati dalje zatezanje situacije i produbljavanje krize, a zatim i sazrijevanje.

Sporazum lidera propao, ponovo o vlasti nakon kongresa SDA

SARAJEVO - Rok za formiranje vlasti na nivou BiH neće biti ispoštovan do danas, kako su prije mjesec dana dogovorili i u sporazum se obavezali lideri SDA, SNSD-a i HDZ BiH Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović.

Savjet ministara pod velikim znakom pitanja

SARAJEVO - Iako u četvrtak ističe rok za formiranje Vijeća ministara, a kojeg su 5. avgusta dogovorili i sporazum o tome potpisali lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, kako sada stvari stoje, uspostava vlasti na nivou BiH je pod velikim znakom pitanja.

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA

SARAJEVO - Aktuelni predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović jedini je kandidat za predsjednika na predstojećem kongresu stranke 14. septembra.

Najčitanije