Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović za "Nezavisne": Zvizdić nije na pragu izlaska iz SDA

Od Denisa Zvizdića očekujem da o svim nezadovoljstvima, drugačijim gledanjima, slabostima u SDA prvo razgovara sa mnom ili da to iznese pred organima stranke, pa ako ne postigne ono što mu je cilj, da sa kritikama izađe u javnost, rekao je u pisanom intervjuu za "Nezavisne" Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Izetbegović: Strahovito oružje u rukama Bosne i Hercegovine

BUGOJNO - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas da Bosna i Hercegovina ima na raspolaganju "strahovito oružje" i poručio kako bi o tome trebalo da razmisle svi oni koji imaju zle namjere prema toj zemlji.

Vulin: Izetbegović prvo da odgovori o pokušaju ubistva Vučića

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u posjetu može da pozove koga misli da treba, te da, kao nesporni politički lider svih Srba, vodi dosljednu politiku mira prema susjedima Srbije iako veoma često nema iskrene sagovornike u drugim državnicima.

Izetbegović: Nije u redu što je Vučić pozvao samo Dodika i Čovića

SARAJEVO - Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kaže da nije u redu to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Beograd pozvao srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ BiH Dragana Čovića, ali ne i političkog predstavnika Bošnjaka.

Izetbegović: Inicijativa da se ispita rad Turkovićeve maliciozna

SARAJEVO - Usvojena inicijativa da se ispita neprofesionalni rad Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova, je maliciozna kvalifikacija Dušanke Majkić, ocijenio je danas u izjavi novinarima Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH.

Izetbegović: Neću se odazvati Milanoviću na sastanak

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da se neće sastati s hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem sve dok se šef hrvatske države ne sastane sa svojim kolegama iz bosanskohercegovačkog državnog vrha.

Plenković: Jedan narod ne može drugom birati predstavnike

RIJEKA - Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentarisao je danas susret s liderima SDA i HDZ BiH, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, i poručio da je cilj njegove vlade da obezbijedi dobre i prijateljske odnose sa BiH.

Izetbegović i Čović večeras u Zagrebu sa Plenkovićem

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primiće večeras u Zagrebu lidere SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Izetbegović: Zagreb poslao lošu poruku pozivajući samo Dodika

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, komentirao je posjetu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH Zagrebu, odnosno poziv Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske i Andreja Plenkovića, premijera Hrvatske.

Izetbegović: Nema pregovora o Izbornom zakonu bez formiranja Vlade FBiH

SARAJEVO - Bakir Izetbegović i Dragan Čović, lideri SDA i HDZ-a BiH, razgovarali su danas o početku i načinu pregovora oko izmjenama Izornog zakona BiH.

Najčitanije