Bakir Izetbegović

Izetbegović: Šmit ima jača leđa od Incka

MOSTAR - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da očekuje da će novi visoki predstavnik u BiH Kristajn Šmit biti efikasniji od prethodnika Valentina Incka jer će imati jaču podršku.

Izetbegović: Šmit će možda moći više da učini za BiH

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je da će njemački diplomata Kristijan Šmit, koji je imenovan za novog visokog predstavnika u BiH, možda imati veću podršku od svog prethodnika Valentina Incka i da će moći da "učini više za BiH".

Savčić: Vrlo opasna izjava Bakira Izetbegovića

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić ocijenio je kao vrlo opasnu i kao uvredu za srpski narod izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića u kojoj se srpskom narodu u BiH prijeti ratom.

Izetbegović: Radije bih umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom BiH

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, lider SDA, izjavio je da bi radije umro nego da "genocidaši" zavladaju dijelom BiH.

Kasumović: Izetbegović treba da ode iz politike, Novalić nepoželjan u Zenici

SARAJEVO - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović smatra da lider SDA Bakir Izetbegović zbog lošeg rada treba da napusti politiku, dok je za federalnog premijera Fadila Novalića (SDA) rekao da je nepoželjna osoba u Zenici.

Izetbegović: BiH će imati milion vakcina u naredna dva do tri mjeseca

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je danas da će Bosna i Hercegovina u naredna dva do tri mjeseca imati miliona vakcina.

Izetbegović od Incka traži original Dejtonskog sporazuma

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštne BiH Bakir Izetbegović zatražio je od Valentina Incka, visokog predstavnika u BiH, da Domu naroda dostavi originalan tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, te "zvanične i ovjerene prevode na bosanski, srpski i hrvatski jezik".

Izetbegović: Tražimo da vakcine koje smo platili ne šalju onima koji plaćaju više

FOČA - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je da je sinoć na sastanku s predstavnicima međunarodne zajednice kojem je prisustvovao zajedno sa liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SNSD-a Miloradom Dodikom zatraženo od šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johana Zatlera da pomogne BiH u nabavci vakcina za kolektivnu imunizaciju.

Izetbegović: Mostar bi mogao dobiti rotirajućeg gradonačelnika

Mostar bi mogao imati rotirajućeg gradonačelnika, izjavio je danas predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Izetbegović: Nisam neprijatelj srpskom narodu

SARAJEVO - Navikao sam već da srbijanski i političari iz Republike Srpske, kao i dio medija, namjerno izvrću i pogrešno tumače moje izjave, u pokušaju da me predstave kao "neprijatelja srpskog naroda", napisao je danas lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović na zvaničnom Facebook profilu.

Najčitanije