Baklja

Navijači bakljama zapalili mreže, odgođena utakmica Lige 1

Utakmicom između Sent Etjena i Anžea trebalo je u 21 čas da se otvoriti 11. kolo francuskog prvenstva. Njen početak je odgođen nakon što su navijači domaće ekipe zasuli teren pirotehničkim sredstvima.

Peking preuzeo olimpijsku baklju

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine, preuzeli su olimpijsku baklju.

Olimpijska baklja stigla u Tokio

Olimpijski plamen stigao je danas u Tokio, a tom prilikom održana je skromna ceremonija bez prisustva javnosti zbog straha od virusa korona, nakon objave da navijači neće moći da prisustvuju većini takmičenja.

Vlasti Osake traže da olimpijska baklja ne ide kroz grad

OSAKA - Čelnici japanskog grada Osake, koji su htjeli da otkažu jednu dionicu prolaska olimpijske baklje, danas su službeno zatražili da se otkaže nošenje plamena kroz grad.

Preminuo komičar koji je trebao da nosi Olimpijsku baklju

Popularni japanski televizijski komičar Ken Šimura prva je poznata ličnost u Japanu koja je umrla od posljedica virusa korona. Naime, sedamdesetogodišnji Ken Šimura, koji je privukao fanove mnogih generacija, umro je juče u tokijskoj bolnici u kojoj se liječio, objavila je njegova zvanična agencija "Izava".

Prvi put u istoriji žena će započeti put olimpijske baklje

Prvi put žena je izabrana da počne put olimpijske baklje iz rodnog mjesta modernih igara ka gradu domaćinu Olimpijskih igara, a to će u ljeto 2020. godine biti Tokio.

Grobari pogodili redara bakljom u lice, objavljen snimak incidenta

Fudbaleri Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu sa 2:0 u 161. večitom derbiju, a utakmicu su obilježili i brojni incidenti.

Bakljama na restoran zbog albanskog orla

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta optužilo je Severina Dragičevića (29) i Stefana Stevanovića (26) iz tog grada jer su prošle godine nakon fudbalske utakmice između Srbije i Švajcarske na Svjetkom prvenstvu u Rusiji bacili baklje na restoran "Palma" i tako doveli u opasnost veći broj ljudi.

Predstavljena olimpijska baklja za Igre u Tokiju 2020.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine predstavili su olimpijsku baklju, dizajniranu po motivima cvijeta čuvene japanske trešnje.

Olimpijska baklja mira nakon Banjaluke stigla u Sarajevo

SARAJEVO - Olimpijska baklja mira stigla je iz Banjeluke u Sarajevo.

Najčitanije