Bakterija

Otkrivena čudna bakterija na dnu okeana, preživljava bez kiseonika

Neobična forma bakterije koja je otkrivena na dnu okeana ima čudan metabolizam kakav nema nijedna do sada otkrivena forma. Sama stvara energiju i preživljava u svim uslovima.

Žena umrla zbog smrtonosne bakterije nakon kupanja u moru

Visoke temperature širom Evrope natjerale su mnoge da potraže hlađenje u moru, međutim za jednu stariju gospođu odluka se pokazala smrtnosnom.

Prenos bakterija moguć je već za manje od jedne sekunde

Svi su barem jednom u životu slijedili pravilo pet sekundi kada se radi o hrani koja padne na pod, ali zapravo pravilo pet sekundi je samo još jedan mit u koji su nas uvjerili dok smo još bili djeca.

Izliječite heliko bakteriju prirodnim putem

​Pored savremene medicine, u liječenju heliko bakterije mogu pomoći i prirodni lijekovi koji daju odličan rezultat.

Nepoznata bakterija otporna na antibiotike pronađena u svemiru

Čišćenje toaleta nije zabavno ni na Zemlji, a kamoli u svemiru. Međutim, održavanje toaleta u svemirskim letjelicama može naučnike da dovede do interesantnih saznanja. To se nedavno i dogodilo, kada su u toaletu svemirske letelice pronađene do sada nepoznate bakterije koje su otporne na poznate antibiotike.

Pronađena bakterija u kukuruzu iz Mađarske

MOSTAR - Agencija za sigurnost hrane BiH obaviještena je da je u BiH isporučen smrznuti kukuruz iz Mađarske, koji je pakovan u Poljskoj, a u kojem je utvrđena prisutnost bakterije Listeria monocytogenes iznad dozvoljene granične vrijednosti, saopšteno je iz ove agencije.

Pronađena bakterija koja štiti od strahova i depresije

Naučnici sa Univerziteta Kolorado pronašli su bakteriju koja štiti mozak od štetnog uticaja stresa.

Bakterija uništila voćnjak kruške, šteta 200 hiljada KM

PRIJEDOR - Bakterija ervinija u prijedorskom voćnjaku Slavka Vukaljevića, mještanina Saničana, uništila je 1.300 stabala kruške, te prema njegovim riječima, ovo oboljenje se širi na ovom području.

Poješće ga bakterija: Titanik će nestati za nekoliko godina

Džasmin Foks-Skeli podsjetila je u članku za "BBC" na naučnu činjenicu da najslavnija brodska olupina na svijetu, Titanik, za nekoliko godina više neće postojati.

Elton Džon u bolnici zbog smrtonosne bakterije

Britanski muzičar Elton Džon proveo je dvije noći na intenzivnoj njezi zbog moguće smrtonosne bakterijske infekcije, te je otkazao sve koncerte do kraja maja, saopštila je njegova portparolka Fran Kurtis.

Najčitanije