Bali

Erupcija vulkana na Baliju

DŽAKARTA - Na ostrvu Bali u Indoneziji došlo je do erupcije vulkana, zbog čega su otkazani pojedini letovi sa Australijom, saopšili su zvaničnici.

Uzbekistan, Jordan i Bali privlače bh. turiste

BANJALUKA - Pored velikog interesa bh. građana za ljetovanja u Turskoj i Hrvatskoj, interes raste u posljednje vrijeme i za neke daleke i neobične destinacije, poput Kube, Tajlanda, Balija, Jordana pa i Uzbekistana, naveli su iz turističkih agencija.

Rus uhapšen u pokušaju krijumčarenja orangutana s Balija

​Indonezijske vlasti uhapsile su ruskog turistu koji je namjeravao prokrijumčariti drogiranog orangutana sa otoka Bali, saopštila je Kancelarija za konzervaciju.

Snažan zemljotres kod Balija, ima mrtvih

BALI - Najmanje tri osobe su poginule, četiri povrijeđene u snažnom zemljotresu jačine šest stepeni Rihterove skale koji je pogodio oblast kod indonežanskog ostrva Bali.

Vulkan na Baliju ponovo izbacio pepeo i lavu

DENPASAR - Vulkan na planini Agung na indonežanskom turističkom ostrvu Baliju ponovo je danas izbacio pepeo i lavu, a usijana masa se razlila u dužini od dva kilometra od kratera, saopšila je indonežanaska geološka agencija.

Otkrivena pošiljka sa 24 ljudske lobanje

BALI - Carinici su na indonežanskom turističkom ostrvu Bali spriječili pošiljku 24 ukrašene ljudske lobanje u Holandiju.

Aerodrom na Baliju zatvoren zbog vulkana, turisti zaglavljeni

DŽAKARTA - Za putnike koji su se našli na indonežanskom ostrvu Bali izgleda da se ponovo "zatvaraju vrata" za povratak kući jer neke aviokompanije ukidaju letove u strahu od oblaka vulkanskog pepela koji se uzdižu, usljed serije velikih erupcija vulkana na planini Agung.

Erupcija vulkana koja bi mogla izbrisati civilizaciju je blizu

Erupcija vulkana koja bi mogla uništiti svijet dogodiće se i prije nego što se mislilo, pokazuje novo istraživanje.

Aerodrom na Baliju opet u funkciji

DENPASAR - Aerodrom na Baliju biće ponovo otvoren danas popodne, saopštile su indonežanske vlasti, dva dana nakon što je vulkanska erupcija prekrila ovo ostrvo pepelom zbog čega je aerodrom mora da bude zatvoren za saobraćaj.

Na Baliju evakuisano 40.000 ljudi

DŽAKARTA – Indonezijska agencija za vanredne situacije saopštila je da je 40.000 ljudi evakuisano iz područja u blizini vulkana Agung na ostrvu Baliju, ali desetine hiljada stanovnika tek treba da se iseli usljed pojačane vulkanske aktivnosti.

Najčitanije