Balkan

Kako stranke koje vjerovatno ulaze u Bundestag doživljavaju zapadni Balkan

DW istražuje: kako stranke koje će po svoj prilici nakon izbora 26. septembra da uđu u Bundestag doživljavaju region zapadnog Balkana?

Balkan na viziru Brisela i Berlina i nakon Merkelove

BANJALUKA, BERLIN - Brisel i Berlin ostaće zainteresovani za zapadni Balkan i nakon odlaska Angele Merkel s pozicije njemačke kancelarke nakon izbora u Njemačkoj, koji se održavaju naredne nedjelje.

Kurc: EU mora da ispuni svoja obećanja na Balkanu

BEOGRAD - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je tokom nedavne posjete Beogradu, da se njegova zemlja snažno zalaže za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, koja mora da ispuni svoje obećanja na Balkanu kako to ne bi iskoristili konkurenti poput Turske ili Kine.

Odlazak mladih i radne dozvole koče građevinarstvo

SARAJEVO - Najveći problemi u građevinskom sektoru su odlazak mladih, dugo čekanje na radne dozvole, kao i priznavanje različitih sertifikata i diploma.

Angela Merkel u Srbiji: Kakav Balkan ostavlja

Poslije 16 godina na mjestu njemačke kancelarke, Angela Merkel odabrala je Beograd i Tiranu kao lokacije za - "oproštajnu žurku".

Ko je zaslužan za dolazak Angele Merkel u Srbiju

Manje od dvije nedjelje prije izbora za Bundestag, njemačka kancelarka putuje u Beograd i Tiranu. To pokazuje koliku važnost Angela Merkel pridaje tom regionu. Za takav njen angažman najviše je zaslužan jedan diplomata.

Berlin neće zaboraviti region odlaskom Merkelove

BANJALUKA, BERLIN - Jedina šansa za zapadni Balkan u Evropskoj uniji je postizanje unutrašnjih rješenja uz dijalog i pomoć EU, a sankcije i dalje nisu na stolu, rečeno je nezvanično "Nezavisnim novina" iz institucija Evropske unije.

Srbiji priznali status najvažnije zemlje u regionu

BANJALUKA - Srbija je inicijativom zajedničkog regionalnog tržišta konačno i formalno dobila status najvažnije zemlje u regionu, za čiju naklonost se bore zemlje i na istoku i na zapadu.

Ljeto donijelo katastrofalne krajnosti, evo kakva nas jesen očekuje

Ljeto je u Evropu donijelo katastrofalne krajnosti. Dijelovi sjeverne i srednje Evrope suočeni su sa smrtonosnim i istorijskim poplavama.

Požari u regionu najveći u posljednjoj deceniji

U zemljama Balkanskog regiona sezona požara traje već nedjeljama, a kombinacija ekstremnih vrućina i suše ove godine izazvala je najveće požare u posljednjih deset godina, pri čemu su najviše pogođene Grčka, Turska, Sjeverna Makedonija i Albanija.

Najčitanije