Balkan

Kurc pozvao u Beč premijere zemalja Zapadnog Balkana

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pozvao je u ponedjeljak u Beč, na radni doručak, premijere zemalja Zapadnog Balkana.

"Ne postoji mjesto koje je imuno na ekstremizam"

BEČIĆI - Suzbijanje nasilnog ekstremizma je jedan od najvećih izazova u regionu zapadnog Balkana, a za njegovo suzbijanje potrebna je koordinacija među svim zemljama u regionu, zaključeno je na Forumu o jačanju otpornosti na ekstremizam na teritoriji zapadnog Balkana u organizaciji američkog Međunarodnog republikanskog instituta uz podršku Stejt departmenta.

L'Opinion: Makron se nije pokazao kao mirotvorac za Balkan

PARIZ - Francuski predsednik Emanuel Makron se drži po strani u procesu pomirenja na Balkanu, ocijenio je francuski list L' Opinion.

Tramp ne zna razliku između Baltika i Balkana

Donald Tramp, američki predsjednik, ne zna razliku između Baltika i Balkana.

DW: Njemačka ne mijenja politiku prema Balkanu

BERLIN - Angela Merkel u Briselu se doživljava kao nezvanični lider Evropske unije, kao sidro i jedro EU. U zemljama Zapadnog Balkana vide je kao podršku, inspiraciju i kao mentora. Šta će biti nakon njenog povlačenja?

Balkan garant bezbjednosti EU

DISELDORF - Odgađanje primanja zemalja zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU) bila bi velika bezbjednosna greška, piše "Rheinische Post" iz Diseldorfa.

Kurc: EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana

BUDVA - Evropska unija biće kompletna tek kada države Zapadnog Balkana budu članice Unije, poručio je danas u Budvi austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

"Njemačka i SAD podržavaju pridruživanje Balkana EU"

BEOGRAD - Ambasadori SAD i Njemačke Kajl Skot i Tomas Šib rekli su da SAD i evropske zemlje imaju zajednički pristup prema zemljama Balkana.

AP: Strahovi o sukobima na Balkanu nisu neosnovani

VAŠINGTON - Strahovi pojedinih evropskih zvaničnika da bi Balkan mogao da ponovo uroni u sukobe, ukoliko ga ubrzo ne prihvate članice EU, nisu neosnovani, ocjenjuje američka agencija AP, koja tvrdi da ruski uticaj raste na Balkanu, u baltičkim zemljama i u Centralnoj Evropi.

AP: Sve jači ruski uticaj na Balkanu, Baltiku i u centralnoj Evropi

BEOGRAD - Ruski uticaj u Evropi je u porastu a iako je najočigledniji na Balkanu jačanje populizma u centralnoj Evropi je koristilo Moskvi, izbacujući u prvi plan naklonjenije političare i stranke u zemljama poput Madjarske, Austrije i Češke, navodi Associated press (AP).

Najčitanije