Balkan

Njemačka danas odlučuje o uvozu radnika iz regiona

BERLIN, BANJALUKA - Odluka o dovođenju nekvalifikovane radne snage sa zapadnog Balkana naći će se danas na sjednici njemačkog Bundesrata, Gornjeg doma njemačkog parlamenta, u kojem je zastupljeno 16 njemačkih saveznih država, rečeno je "Nezavisnim" u toj instituciji.

Njemačka razmatra produženje aranžmana za radnike sa zapadnog Balkana

BRISEL - Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer kaže da se njemačka imigaciona politika prema zapadnom Balkanu pokazala funcionalna u prethodnih pet godina i najvio da će njemačka vlada sutra razmatrati produženje ovog aranžamana, koji ističe krajem godine.

Šta predviđa investicioni paket EU vrijedan devet milijardi evra

BRISEL - BiH i ostale zemlje zapadnog Balkana neće moći računati na evropsku pomoć u okviru investicionog paketa vrijednog devet milijardi evra, a koji je u utorak predstavio Oliver Varhelji, komesar za proširenje, ako ne bude bilo više političke volje za sprovođenje temeljnih reformi nego do sada.

Izvještaj Evropske komisije: BiH nije napredovala u oblasti pravosuđa

BANJALUKA, BRISEL - U oblasti vladavine prava, slobode medija i borbe protiv korupcije BiH od objavljivanja Mišljenja Evropske komisije nije ostvarila napredak, a u većini drugih oblasti zaostaje za zemljama u regionu, proizlazi iz Izvještaja o napretku za zapadni Balkan koji je Evropska komisija danas podnijela Evropskom parlamentu i Evropskom savjetu i objavila na svom sajtu.

Varhelji predstavio nacrt Ekonomsko-investicionog plana za zapadni Balkan

BEOGRAD - Komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliver Varhelji predstavio je danas nacrt Ekonomsko-investicionog plana za zapadni Balkan na video-konferenciji na kojoj su učestvovali ministri spoljnih poslova i evropskih integracija iz regiona, među kojima i ministar za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

Mali: Mini Šengen će uskoro postati realnost zapadnog Balkana

SARAJEVO - Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će "mini Šengen" uskoro postati realnost zapadnog Balkana, kao i da je ključna korist nedavno potpisanog sporazuma u Vašingtonu brža integracija u svjetsku trgovinu i ekonomski razvoj cijelog regiona.

Upozorenje za dio zapadnog Balkana, moguća tornada i jaki udari vjetra

ZAGREB - Evropski sistem za upozorenje na oluje ESTOFEX izdao je danas upozorenje drugog i prvog stepena za dijelove Hrvatske.

Mini-Šengen - moguće jedinstveno tržište na zapadnom Balkanu

BANJALUKA, BRISEL - Iako se ovih dana mnogo govori o uspostavljanju mini-Šengena, u mnogo diskusija koje se vode još nisu jasni brojni detalji kako bi taj sporazum funkcionisao u praksi.

Kolja za "Nezavisne" o telenoveli "Hotel Balkan": Radimo bez kompromisa

Nikada nije igrao u TV noveli i nikada u toj mjeri prepotentnog, umišljenog čovjeka. Ipak, reditelj, scenarista, glumac i muzičar Nikola Pejaković Kolja priča da je uživao u ulozi nadmenog slastičara Slađana u telenoveli "Hotel Balkan".

Region na jesen postaje jedan od prioriteta Brisela

BRISEL, BANJALUKA - Zemlje zapadnog Balkana na jesen mogu očekivati značajan iskorak u nastavku evropskih integracija jer će region biti na vrhu prioriteta u Briselu, piše dobro obaviješteni briselski portal Euroactiv, pozivajući se na izvore u Evropskoj komisiji.

Najčitanije