Balkan

DW: Radna snaga ide na Zapad, smeće ide na Balkan

BON - Dok bogate zemlje propovijedaju zaštitu životne sredine i kritikuju one koji nisu dovoljno napredni, istovremeno izvoze smeće u Bugarsku i Rumuniju preko mafijaških šema, ocijenio je bugarski antropolog Ivajlo Dičev.

Momir Nikić: Teško je rokenrol ukovati u kravatu

Banjalučki rokenrol sastav "Balkan Express" najavio je akustični koncert koji će održati u Banskom dvoru u Banjaluci 3. marta. Muzičari jednog od najslavnijih bendova iz grada na Vrbasu su istakli da je u pripremi autorski repertoar, ali u izmijenjenim aranžmanima, prilagođen akustičnim instrumentima.

Na Balkanu ove godine rekordan broj migranata

BANJALUKA, SARAJEVO, BIHAĆ - Ukoliko ne dođe do pojačane evropske pomoći zemljama zapadnog Balkana, nivo ilegalnih migracija mogao bi biti veći od rekordnog nivoa iz 2015. godine, upozorila je Vlada Njemačke.

Ðukanović: Crna Gora u stanju da riješi aktuelne probleme

BRISEL - Crna Gora je zemlja koja je u stanju da rješava aktuelne teme u najboljoj demokratskoj praksi, poštujući ono što je pravna tekovina EU, s čijim pravnim sistemom se usaglašava, istakao je u Briselu predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović.

Vučić: EU najavila investicioni paket za zapadni Balkan

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je večeras, nakon neformalne večere lidera zapadnog Balkana sa zvaničnicima EU u Briselu, da je Unija otvorena da čuje naše inicijative i ideje, te da predstoji pokretanje investicionog paketa za region.

Lideri EU i zapadnog Balkana večeras na radnoj večeri

BRISEL - Lideri zemalja zapadnog Balkana sastaće se večeras neformalno sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i šefom Evropske komisije Ursuluom fon der Lajen u Briselu u okviru priprema za samit EU-zapadni Balkan u Zagrebu u maju ove godine.

"Zapadnom Balkanu ponuditi vjerodostojan postupak članstva u EU"

NJUJORK - Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žosep Borel rekao je da zapadnom Balkanu treba ponuditi kredibilan postupak ulaska u članstvo u EU, te da je potrebno postepeno nagrađivati napredak na putu reformi.

Orban se založio kod Merkelove za ubrzanje pregovora EU i Srbije

BERLIN - Mađarski premijer Viktor Orban založio se danas kod njemačke kancelarke Angele Merkel za ubrzanje pristupnih pregovora između Srbije i Evropske unije, ističući da je Srbija ključna za pridruživanje zapadnog Balkana EU.

Oluja "Kjara" će zaobići Balkansko poluostrvo

BEOGRAD - Oluja "Kjara", koja je pogodila veći dio sjeverne i zapadne Evrope, donoseći udare vjetra i do 140 kilometara na čas i u kojoj je stradalo najmanje pet osoba, zaobići će čitav Balkan, naveo je meteorolog RHMZ Srbije Slobodan Sovilj.

Putin: Moskva čini mnogo za stabilnost Balkana

EOGRAD - Rusija čini mnogo kako bi situacija na Balkanu bila stabilna i zalaže se za uzajamno prihvatljivo rješenje Beograda i Prištine, izjavio je danas ruski predsjednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji uručivanja akreditiva novim ambasadorima, među kojima je bio ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Najčitanije