Balkansko prvenstvo

Bašićevoj i Galiću medalje na Balkanijadi, Ivičić oborio rekord

Bh. atletičari Ajla Bašić i Oleg Galić osvojili su medalje na Balkanskom prvenstvu za juniore koje je održano u Istanbulu.

Balkansko prvenstvo u biciklizmu: Sefa drumski prvak

Šampion Balkana u drumskom biciklizmu je reprezentativac Albanije Jlber Sefa, koji je ubjedljivo slavio na prvenstvu koje je održano u Trebinju. Drugo mjesto pripalo je srpskom biciklisti Marku Daniloviću, a treći je bio Kipranin Aleksandros Macangos.

Bh. plivači doplivali do 11 medalja

Plivači Bosne i Hercegovine osvojili su 11 medalja na Balkanskom juniorskom prvenstvu koje je održano u protekli vikend u Sarajevu. Bogatiji su za jedno zlato koje je osvojila Emina Pašukan, za pet srebrnih i pet bronzanih medalja.

Pašukanovoj zlato i bronza na Balkanskom juniorskom prvenstvu

Bh. plivačica Emina Pašukan osvojila je zlatnu i srebrnu medalju na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu, gdje je reprezentacija BiH u prva tri dijela takmičenja osvojila osam medalja.

Stižu plivači iz 12 zemalja

Bosna i Hercegovina i Sarajevo biće za vikend domaćini 47. Balkanskog juniorskog prvenstva, a očekuje se nastup oko 150 najboljih mladih plivača iz 12 zemalja.

Nemiri u bh. atletici uoči Balkanskog dvoranskog prvenstva

Atletičar Borca Sait Huseinbašić i Ivana Macanović iz AK Banjaluka mogu nastupiti na Balkanskom dvoranskom prvenstvu za BiH samo ako njihovi klubovi plate avionske karte, jer je Atletski savez BiH kupio karte za neke druge takmičare prije termina koje je sam postavio za ispunjenje kriterijuma.

Finansije koče bicikliste

Sedam biciklista BiH obavlja posljednje pripreme pred Balkansko prvenstvo u Rumuniji, a u Biciklističkom savezu BiH vjeruju da će do petka obezbijediti novac za put. Zlatko Berbić, predsjednik Saveza, kaže da svako takmičenje zbog novca "visi u vazduhu".

Najčitanije