Banana

Kako sve možete iskoristiti koru od banane

Glavni detalj šejkova, i neizostavni dragulj prilikom pripreme jutarnjih obroka u vidu žitarica i voća. Međutim, šta radite sa korom od banane?

Top pet namirnica za ublažavanje migrene

Kad zaboli glava, većina poseže za tabletama, ali možda sljedeći put možete da pokušate s nekom od namirnica koje zahvaljujući svom sastavu mogu na prirodan način smanjiti bol ili spriječiti napade migrene.

Brašno od zelenih banana, hranjiva alternativa

Bez obzira na to da li ste na bezglutenskoj, keto ili paleo prehrani ili samo tražite zdravije opcije hrane, velike su šanse da ste naišli na zanimljive alternative brašna koje obećavaju više hranjivih tvari od klasičnog brašna. Badem i kokos su među najpopularnijim alternativama, a tu su i riža, zob... No još jedna izvanredna alternativa koja još nije zastupljena na našim prostorima je brašno od banane. Bez glutena, paleo-friendly i napravljeno od voća, ovo brašno je zaista jedinstveno.

Razlozi zašto je dobro čuvati koru od banane

Budući da svakako morate biti kod kuće, dobro je naučiti poneki trik s hranom koji vam može pomoći da obnovite stare ukrase, uljepšate kožu ili sanirate rane.

Vitaminska bomba - ovaj jogurt podiže energiju

Sami odaberite trenutak u kom ćete popiti ovaj zdrav i nadasve ukusan napitak, u zavisnosti od toga da li vam je potrebna dodatna energija za ludovanje ili za oporavak poslije njega.

Djevojčici poklonili bananu, njena reakcija oduševila sve

Američki pjevač, glumac i producent Džon Rodžer Stivens, poznat kao LGND, pokušao je 'zeznuti' kćerku zamotavši joj bananu u šareni papir, što joj je dao kao poklon za Božić, ali nju je banana toliko oduševila da je video koji je snimio dok je otvarala poklon postao hit na društvenim mrežama.

Nevjerovatno: Banana od 120.000 dolara

Ukoliko ste ljubitelj voća, onda ćete svakako biti iznenađeni činjenicom koliko vas jedna banana može iznervirati.

Brzo i jeftino: Kremasti kolač sa medenjacima i bananom

​Ovaj kremasti kolač se ne peče i vrlo je lagan za pripremu.

Liječite mamurluk hranom na osnovu onoga što ste pili

Različite vrste alkohola izazivaju različite reakcije i simptome, pa tome treba prilagoditi i izbor namirnica. Kod mamurluka od piva pomoći će šoljica do dvije čaja.

Hljeb od banana i badema

Pripremite ovaj ukusni hljeb koji će obožavati svi vaši ukućani.

Najčitanije