Banane

Brašno od zelenih banana, hranjiva alternativa

Bez obzira na to da li ste na bezglutenskoj, keto ili paleo prehrani ili samo tražite zdravije opcije hrane, velike su šanse da ste naišli na zanimljive alternative brašna koje obećavaju više hranjivih tvari od klasičnog brašna. Badem i kokos su među najpopularnijim alternativama, a tu su i riža, zob... No još jedna izvanredna alternativa koja još nije zastupljena na našim prostorima je brašno od banane. Bez glutena, paleo-friendly i napravljeno od voća, ovo brašno je zaista jedinstveno.

Dvije tone kokaina pronađene među bananama

ROTERDAM - Holandska policija zaplijenila je u luci Roterdam više od dvije tone kokaina, čija se vrijednost procjenjuje na više od 151 miliona evra, saopštili su u nedjelju zvaničnici te zemlje.

Čizkejk sa bananama i kremom od vanilije gotov za 20 minuta

Ukoliko volite čizkejk, sigurno ste dosad probali mnogobrojne vrste ovog ukusnog kolača, a mi vam donosimo recept za varijatnu sa bananama – neodoljivo kremast i izdašan, nije vam potrebno neko posebno kulinarsko umijeće da ga napravite, a oduševiće i one najizbirljivije. Prijatno!

U BiH uvezeno 95 miliona kg citrusa i banana

BANJALUKA - Na tržištu BiH u 11 mjeseci ove godine našlo se skoro 95 miliona kilograma citrusa i banana koji su pristigli najviše iz Ekvadora i Turske, sudeći prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Opasna bolest napala banane, tržište ugroženo

Industrija izvoza i uvoza banana je velikom problemu i bori se sa opakom bolešću, koja pogađa ovo tropsko voće.

Mlijeko i banana za miran san

Uvreženo mišljenje u narodu da je za miran i kvalitetan san dovoljno popiti samo šolju mlijeka nije u potpunosti tačno.

U bananama sakriveno 75 kilograma kokaina

BURGAS - Radnik magacina otkrio je 75 kilograma kokaina sakrivenog među bananama koje su dopremljene iz Ekvadora u bugarsku luku Burgas na Crnom moru, saopštili su danas iz policije i tužilaštva.

Banana rodila usred Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Sanjanin Hikmet Seferović uspješno je uzgojio u svom vrtu malu plantažu od desetak stabala banana, a ove godine očekuje ukusne plodove i rekordan urod ovog egzotičnog voća.

U zemlji gdje je devet mjeseci snijeg gaje banane

Islandski arhitekta odlučio je da iskoristi obilje geotermalne energije koju njegova zemlja pruža i za 37 miliona dolara da uzgaji egzotično voće.

Šta se dešava sa vašim tijelom ako svakodnevno jedete banane?

Iako pune kalijuma, vlakana, vitamina C i B6, ipak se ne preporučuju svima.

Najčitanije