Bangladeš

Stojan Vranješ bez dlake na jeziku o odlasku iz Borca

Stojan Vranješ u intervjuu za "Reprezentacija.ba" govorio je o odlasku iz Borca, o svom novom klubu u Bangladešu kao i o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Stojan Vranješ potpisao za novi klub iz Bangladeša

Bivši kapiten Borca Stojan Vranješ (35) potpisao je za Bašundara Kingse iz Bangladeša.

Protesti protiv Francuske u Pakistanu i Bangladešu

ISLAMABAD, DAKA - Desetine hiljada muslimana protestovalo je danas u Pakistanu, Bangladešu i na palestinskim teritorijama nakon što su ubistva u francuskoj katedrali Notr Dam u Nici podstakla francuskog predsjednika Emanuela Makrona da izjavi će se čvrsto zalagati protiv napada na francuske vrijednosti i slobodu vjerovanja.

Raste broj poginulih u eksploziji u džamiji, više od 40 povrijeđenih

Raste broj poginulih u eksploziji gasa u džamiji u Bangladešu, gdje je, prema posljednjim podacima, poginulo 17 osoba, a gotovo 40 je povrijeđeno, izjavili su zvaničnici.

Eksplozija gasa u džamiji odnijela 13 života

DAKA - U eksploziji gasa u džamiji u Bangladešu, 13 osoba je izgubilo život, uključujući i jedno dijete, dok je 30 ranjeno.

Poginulo 28 osoba nakon sudara brodova

Ronioci u Bangladešu pronašli su najmanje 28 tijela nakon što je trajekt koji je prevozio putnike potonuo u rijeku, objaviljeno je u ponedjeljak iz Vatrogasne službe.

Indiji i Bangladešu prijeti najjača oluja ikad u Benglaskom zalivu

NJU DELHI - Indiji i Bangladešu prijeti najjača oluja ikada zabilježena u Bengalskom zalivu.

Korona ušla u najveći izbjeglički kamp na svijetu

DAKA - Virus korona ušao je u najveći izbjeglički kamp na svijetu, Koks bazar u Bangladešu, nakon što je obolio jedan Rohindža izbjeglica iz Mjanmara.

Požar u fabrici plastike u Bangladešu, najmanje 13 mrtvih

DAKA - Najmanje 13 osoba je poginulo, a 21 je povrijeđena u požaru koji je izbio u fabrici plastike u blizini Dake, glavnog grada Bangladeša, saopštila je danas policija.

Direktan sudar dva brza voza, poginulo najmanje 15 osoba

DAKA - Najmanje 15 osoba poginulo u sudaru dva brza voza u istočnom Bangladešu. Šef lokalne policije rekao je da se sudar dogodio rano jutros.

Najčitanije