Banja Luka

Uklanjanje piralena iz "Incela" na vidiku

BANJALUKA - Piralen koji je prije dvije godine otkriven na prostoru "Incela" u Banjaluci i dalje nije uklonjen, a u nadležnom ministarstvu poručuju da početak sanacije zagađene lokacije očekuju tokom ove godine.

Pri kraju gradnja mosta u Srpskim toplicama

BANJALUKA - U toku su završni radovi na izgradnji mosta u Srpskim toplicama, a trenutno se postavlja ograda i javna rasvjeta, potvrdili su za "Nezavisne" iz Gradske uprave.

Radojičić ostavio "plus" u gradskoj kasi od 6,8 miliona KM

BANJALUKA - Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ostavio je suficit u gradskoj kasi od 6,87 miliona KM, pokazuje Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za 2020. godine.

Putopis: U zagrljaju Republike Srpske

Na Veliki četvrtak, uveče, nas osmoro odvažnih iz Požarevca kreće put Republike Srpske na jednu akciju koju naš vodič Zoran Pavlović iz Planinarskog društva "Vukan" naziva turom za opuštanje i uživanje. Ali, ona će iziskivati i napor, kao i uvek na planinarenju, doziran tek toliko da osetimo adrenalinski skok i blagodati za kojima vapi onaj hedonistički deo našega bića, kada sve prođe i samo nas milina obuzme.

Usporeno košenje trave u Banjaluci

BANJALUKA - Trava koja je u nekim naseljima narasla skoro do pojasa ugrožava bezbjednost mještana, a najgora situacija je na dječjim igralištima, gdje treba što prije pokositi travu, žale se građani.

Crkva brvnara 117 godina čuva tajnu buntovnika sa Zmijanja

...sad ovo, pazi dobro. Ja hoću da se ženim. I to ovako: da se ja i ti vjenčamo tamo u Jošavci kod onog tvog popa. Za to ne treba niko da zna. Ja ću izvaditi od svog popa vjenčanicu, pa ću tamo doći da se u najvećoj tišini vjenčamo. Ja neću ni oca zvati, ni brata - nikog! Onda ću te poljubiti kao svoju ženicu i ostaviti kod majke, a ja ću nastaviti školu. I još za dvije godine sam svoj čovjek.

Nakon pucnjave u Gradišci uhapšeni Banjalučanin i Zagrepčanin

GRADIŠKA - M.P. iz Banjaluke i M.H. iz Zagreba uhapšeni su sinoć nakon što se dogodila pucnjava u Gradišci, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Svitlica od iduće sezone samo trener banjalučkih Orlica

BANjALUKA - Dragana Svitlica više neće biti trener-igrač Orlova, jer je odlučila da se posveti isključivo trenerskom poslu.

Suturlija postaje novi park prirode

Građani ove godine treba da dobiju novi park prirode Suturlija i dodatne sadržaje za rekreaciju, čije je idejno rješenje predstavljeno danas u Gradskoj upravi.

Suve slavine u dvije banjalučke ulice

Zbog izvođenja radova na cjevovodu u ulici Brace Potkonjaka danas od 10 do 18 časova bez vode će ostati dijelovi dvije ulice.

Najčitanije