Banja Luka

Festival klasične gitare "Ubuntu Guitarfest" uskoro u Banjaluci

Prvi internacionalni festival klasične gitare "Ubuntu Guitarfest" održaće se u Banjaluci u Banskom dvoru od 30. novembra do 2. decembra. Ovaj festival se organizuje prvi put, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Banjaluka. Partneri festivala su Banski dvor, gdje će se održati svi koncerti, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Muzička škola "Vlado Milošević" i Muzej savremene umjetnosti RS.

Objavljene nikad viđene fotografije Banjaluke nakon razornog zemljotresa

BANJALUKA - Jedinstvene fotografije, njih 24, kao i arhivski filmovi, na kojima je prikazan grad nakon razornog zemljotresa, danas su nakon pola vijeka prvi put ugledali svjetlost dana u atrijumu Gradske uprave.

Pola vijeka od zemljotresa koji je promijenio Banjaluku

BANJALUKA - Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom prigodnih memorijalnih događaja.

Pogledajte kako izgleda srednjovjekovni mač u Vrbasu

BANJALUKA - Srednjovjekovni mač zaboden u kamen, koji su ronioci Ronilačkog kluba "Buk" Banjaluka pronašli prije nekoliko mjeseci, sutra će, ako vremenske prilike dozvole, nakon nekoliko vijekova biti izvučen iz rijeke Vrbas.

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima otvoren od ponedjeljka

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu u Banjaluci biće otvoren u ponedjeljka.

Počinje obuka za ronjenje na Vrbasu

BANJALUKA - Ronilački klub "Delfin" iz Banjaluke držaće ronilačku obuku na Vrbasu za turiste i Banjalučane, čime će obogatiti turističku ponudu grada, rekao je Srni predsjednik kluba Igor Gajić.

BIL konferencija 25. aprila u Banjaluci

Regionalna biznis networking konferencija BIL Banja Luka 2019 održaće se 25. aprila u hotelu Bosna u BanjalLuci i okupiće više od 300 učesnika, vrhunskih biznis stručanjaka i lidere iz svih sfera poslovanja.

Predstavljen ilustrovani kalendar UOK "Banja Luka Volley"

UOK "Banjaluka Volley" na konferenciji za medije predstavio je planove za nastavak sezone i jedinstveni ilustrovani kalendar, koji je nastao u saradnji sa kreativnom agencijom Play Team.

Samardžić i Rokvić sa Banjalučanima u najluđoj noći

BANJALUKA - Građani i turisti Novu godinu na Trgu Krajine dočekaće uz regionalne muzičke zvijezde Željka Samardžića i Nikolu Rokvića, 30. decembra će uživati u koncertu Harisa Džinovića, a 1. januara 2019. Željka Joksimovića, rekao je juče gradonačelnik Igor Radojčić.

Hladnoća smanjuje broj kupaca na gradskoj tržnici

​Dolazak hladnog vremena najviše su osjetili prodavači na gradskoj tržnici, koji uz toplu odjeću, napitke, a neki i grijalice, traže spas od hladnoće.

Najčitanije