Banjalučanke

"Orlice" krenule furiozno, Banjalučanke zaledile Igman na -60

Košarkašice Orlova furiozno su ušle u novu sezonu prvenstva BiH. "Orlice" su večeras na domaćem parketu na startu Lige 13 deklasirale ekipu Igmana sa 99:39.

"Banjalučanke" nastupaju u Višegradu

​VIŠEGRAD - Ženski kamerni hor "Banjalučanke" održaće ove subote cjelovečernji koncert u Domu kulture u Višegradu, u okviru tradicionalne kulturne manifestacije "Višegradska staza".

Banjalučanke održale koncert u Šamcu

Kvartet flauta "Flutete" iz Banjaluke održao je koncert u Šamcu - drugi ove godine, u okviru projekta koji podržava Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Čestitke horu "Banjalučanke" na osvojenom srebru

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednica RS, čestitala je Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" osvajanje srebrne medalje na Internacionalnom horskom takmičenju u italijanskom gradu Peruđa, te istakla da je ovaj uspjeh potvrda izuzetnih umjetničkih dostignuća, truda i zalaganja.

"Banjalučankama" srebro u Italiji

​Na Internacionalnom horskom takmičenju "Voice for Peace", koje je u organizaciji Svjetske horske asocijacije INTERKULTUR - Musica Mundi održano od 1. do 5. maja u italijanskom gradu Peruđa, Ženski kamerni hor "Banjalučanke" iz Banjaluke nastavio je seriju zapaženih uspjeha na međunarodnoj sceni osvojivši srebrnu medalju u kategoriji tradicionalne muzike.

"Banjalučanke" odmjeravaju glasove u Peruđi

BANJALUKA - Nakon višemjesečnih i intenzivnih priprema, Ženski kamerni hor "Banjalučanke" nalazi se pred novim takmičarskim izazovom i učešćem na Internacionalnom horskom takmičenju "Voices for Peace", koje će u organizaciji Svjetske horske asocijacije "Interkultur - Musica Mundi" biti održano u italijanskom gradu Peruđa od 1. do 5. maja.

Cvijanović: "Banjalučanke" da nastave da čuvaju bogatu riznicu stvaralaštva

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je danas Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" osvajanje zlatne medalje na Svjetskoj horskoj olimpijadi u Južnoafričkoj Republici, te poželjela da nastave da čuvaju bogatu riznicu stvaralaštva i šire sliku o Srpskoj na najljepši mogući način.

Zlatni glasovi Banjaluke najbolji ambasadori u svijetu

CVANE - Zlatni glasovi grada Banjaluke - Ženski kamerni hor "Banjalučanke" još jednom je pokazao svoj kvalitet, vrativši se iz južnoafričkog grada Cvane kao najbolji u kategoriji tradicionalne muzike a capella.

Još jedan ispit pred "Banjalučankama"

BANJALUKA - Ženski kamerni hor "Banjalučanke" peti uzastopni put učestvovaće na najvećem i najrespektabilnijem svjetskom horskom takmičenju - Svjetskoj horskoj olimpijadi, koja će se u organizaciji Svjetske horske asocijacije "Interkultur" održati od 4. do 14. jula u Južnoafričkoj Republici u gradu Cvane.

"Banjalučanke" oduševila horskim obradama svjetskih hitova

​BANJALUKA - Treću godinu zaredom Ženski kamerni hor "Banjalačanke" pridružio se globalnom obilježavanju 21. juna - Svjetskog dana muzike, te uz brojne gradske ansamble koji su aktivno učestvovali u cjelodnevnom muzičkom programu, održao još jedan koncert za pamćenje u prostoru Muzičkog paviljona parka "Petar Kočić".

Najčitanije