Banjalučka filharmonija

Otašević: Program sastavljen od bisera muzike srpskih kompozitora

BEOGRAD - U punoj sali Narodnog pozorišta, veliki simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije izveo je koncertni program sastavljen od najpoznatijih kompozicija domaćih i stranih kompozitora i time je manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" otvorena u Beogradu.

Ivan Otašević za "Nezavisne": Naši umjetnici će ostajati u RS

Ivan Otašević je violinista koji je rođen u Beogradu, a danas sa banjalučkom adresom. Na čelu je Banjalučke filharmonije i vanredni je profesor na smjeru violina na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Otašević za “Nezavisne”: Kada je najteže ljudi se okreću kulturi

Ovih dana više nego ikada spas od negativnih informacija potiskujemo relaksirajući se uz dobre filmove, muziku, online sadržaje pozorišta i muzeja.

Banjalučka filharmonija neće održati tradiocionalni koncert

Banjalučka filharmonija u protekloj 2019. godini održala je 13 koncerata te tako zabilježila najdinamičniju koncertnu sezonu od osnivanja.

Banjalučka filharmonija u petak pred bečkom publikom

BEČ - Banjalučka filharmonija, po riječima njenog direktora, violiniste Ivana Otaševića, trenutno bilježi najdinamičniju sezonu u svojoj kratkoj istoriji, a kao potvrda zapaženih rezultata i čak deset održanih koncerata u tekućoj godini, stigao je poziv za Beč. Naime, u svjetskoj prijestonici muzike, u renomiranoj koncertnoj dvorani, a u sklopu manifestacije "Dani Srpske i Srbije", gudački orkestar Banjalučke filharmonije nastupiće u petak uveče.

Danas novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije održaće danas novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Sutra u podne novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

BANJALUKA - Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije izvešće sutra u podne novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

U ponedjeljak novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

BANJALUKA - Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije izvešće u ponedjeljak, 14. januara, novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Koncert banjalučke filharmonije 14. januara u Banskom dvoru

BANJALUKA - Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije će i tekuće 2019. godine 14. januara, tačno u podne, osmi put, izvesti svoj novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

U Banjaluci održan Novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

BANJALUKA - Banjalučka filharmonija održala je danas spektakularan novogodišnji koncert u prepunoj Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

Banjalučka filharmonija oduševila kod kuće

BANJALUKA - Kompozicije domaćih, ali i stranih autora našle su se na repertoaru Gudačkog orkestra Banjalučke filharmonije, koji je održan u nedjelju uveče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Banjalučka filharmonija oduševila bijeljinsku publiku

Ljubitelji klasične muzike u Bijeljini imali su priliku da uživaju u djelima velikih svjetskih kompozitora u izvođenju pedesetak muzičara Banjalučke filharmonije

Priznanje za Banjalučku filharmoniju

BANJALUKA - Umjetnički ansambl Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički" u okviru proslave 118 godina od osnivanja dodijelio je priznanje i zahvalnicu za uspješnu saradnju iz oblasti kulture Banjalučkoj filharmoniji.

Filharmonija oduševila publiku u Beču

Banjalučka filharmonija se juče predstavila publici u Beču po prvi put sa vrlo kvalitetnim koncertom u renomiranoj sali Salon Alten im Rathaus (koncertna sala stare Vijećnice Beča).

Muzička utakmica u Beču

BEČ - Rje­čni­kom obi­čnog čo­vje­ka, pred­sto­je­ći kon­cert za nas mo­že­mo upo­re­di­ti sa si­tu­aci­jom da fu­dbal­ski klub iz Re­pu­bli­ke Srpske igra kva­li­te­tnu uta­kmi­cu sa ne­kim od naj­po­zna­ti­jih fu­dbal­skih klu­bo­va, npr. Re­al Ma­dri­dom, na nje­go­vom sta­di­onu.

Najčitanije