Banjaluka

10 tona smeća ispred HE Bočac

​BANJALUKA - Plastične flaše, dijelovi stabala i drugi otpad koji je Vrbas donio do Hidroelektrane Bočac šokirali su javnost, a do izlivanja smeća je došlo nakon što je zaštitna mreža Eko-centra Bočac pukla.

Talić: Ekološke radionice uklapaju se u razvoj grada

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, rekao je da se ekološke radionice poput „Zaštita Vrbasa“ uklapaju u pravcu razvoja grada koji treba da postane „zeleni grad“.

"Peća i vuk" posljednja premijera u 63. sezoni Dječijeg pozorišta RS

​BANJALUKA - Predstava "Peća i vuk", koju je napisao slavni ruski kompozitor Sergej Prokofjev, biće sutra premijerno izvedena s početkom u 19 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS). U pitanju je posljednja premijera u 63. sezoni, a za koju je režiju radila Biserka Kolevska.

Mališani upoznali znamenitosti Banjaluke

​BANJALUKA - Grupa od 36 mališana, polaznika vrtića "Zvjezdica", danas je, u okviru projekta "Mala Banjaluka", imala turistički obilazak grada, koje peti put zajednički organizuju Turistička organizacija RS i TOBL.

Otvoren novi BEKO SHOP u Banjaluci

Omega d.o.o. otvorila je novi ekskluzivni Beko shop u Banjaluci, koji se nalazi u tržnom centru "Merkator" Borik. Novi Beko shop se prostire na prodajnoj površini od 385 m2 i zapošljava pet mladih osoba.

3D pješački prelaz na Istočnom tranzitu u Banjaluci

BANJALUKA - U namjeri veće zaštite pješaka, ovog vikenda će na novoj dionici Istočnog tranzita biti iscrtan trodimenzionalni pješački prelaz. Ovo je prvi put da će se na nekoj od gradskih saobraćajnica naći 3D prelaz, koji se pokazao kao jako dobro rješenje u zemljama Zapadne Evrope.

Oštrija kontrola zapuštenih dvorišta u Banjaluci

BANJALUKA - Inspekcija grada Banjaluka će u narednim danima, sa dolaskom ljepšeg vremena i bujanjem vegatacije, pooštriti kontrolu zapuštenih dvorišta, u namjeri da vlasnike primora da okućnice održavaju urednim i čistim, najavljeno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Sutra počinje Moto Fest: Banjaluka domaćin ljubiteljima dvotočkaša

Bajkeri iz cijele regije, ali i Evrope već su upalili svoje omiljene dvotočkaše i krenuli put Banjaluke kako bi prisustvovali ovogodišnjem trećem po redu Moto Festu, Banjaluka 2019 koji će se 24. i 25. maja održati na tvrđavi Kastel.

Uklonjeno stablo sa mosta u Trapistima

BANJALUKA - PTVJ Banjaluka i Tim za preventivne mjere i aktivnosti koji se nalazi u sklopu odsjeka Civilne zastite izvršili su uklanjanje stabla koje se nalazilo na starom mostu u Trapistima.

Tri banjalučka naselja sutra bez vode

BANJALUKA – Stanovnici u dijelovima banjalučkih naselja Lauš, Sunce i Paprikovac sutra će biti bez vode zbog radova na cjevovodu u Karađorđevoj ulici.

Najčitanije